Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney prisad, får gå till Kina, Zlatan irriterad; träning inför Hull; domarval

I lördags blev Wayne Rooney Manchester Uniteds främste målskytt någonsin. Igår hyllades han ytterligare då han tog emot Football Writers’ Association Award på en middag i London. Hyllningsmiddagen var förstås planerad sedan en tid, men sammanföll perfekt med Rooneys målrekord.

Jag skulle vilja tacka fotbollsskribenterna för det här prestigefulla priset,” sa Rooney i ett tal under kvällen. ”Jag tittade på listan av tidigare pristagare och det är en ära för mig att göra dem sällskap.

Jag skulle vilja tacka alla managers jag har jobbat med, varenda en har bidragit till att jag är den spelare jag är. Och tack till mina lagkamrater.

Jag skylle också vilja säga ett stort tack till min familj och till Paul Stretford som har spelat en stor roll i mitt liv, som en vän och en agent. Och jag vill tacka José Mourinho för att han gav mig ledigt imorgon!

José Mourinho är en av de tidigare pristagarna. Han fick priset 2014. Gary Neville och Paul Scholes delade på priset 2012, enda gången två personer har hyllats samtidigt. David Beckham (2008), Ryan Giggs (2007), Bryan Robson (2006), George Best (2000), Sir Alex Ferguson (1996), Denis Law (1994) och Sir Bobby Charlton (1989) är tidigare pristagare som har uträttat stordåd för United.

Ron Greenwood var den allra första pristagaren, 1983. Han gjorde 13 år som manager för West Ham och så var han engelsk förbundskapten i fem år.

Rooney tackar lagkamrater

Mourinho: Framtiden tillhör Rooney

José Mourinho var i lördags försiktig med hyllningarna efter Rooneys rekord. På en fråga om Rooneys framtid är i Kina svarade han med att försvara spelare som går till Kina.

Jag vill inte vara kritisk mot spelare som går till Kina,” sa Mourinho enligt Guardian. ”Det är deras liv, det är deras sätt att organisera sitt liva, det är deras karriärorganisation. Pengarna är enorma, upplevelsen kan också vara intressant. Jag vet att några av mina kollegor, det tycker att de är viktigare än de är, de kritiserar andra människors liv. Jag är inte den sortens kille. Jag tycker att alla är ansvariga för sina egna liv. Det är därför jag inte är kritisk mot någon.

Men i Waynes fall har jag ingen aning. Han har aldrig sagt något till mig. Du måste fråga honom. Framtiden tillhör honom och vad han vill få ut av sin karriär. Sättet han vill avsluta på och njuta av den sista delen av hans karriär tillhör honom.

Det känns nästan som en slags omvänd come-and-get-me-plea.

Jag tycker att han har mer att ge oss,” säger Mourinho emellertid. ”Han äger sitt liv, han äger sin karriär. Det är honom, hans familj och hans beslut. Men givetvis, jag ser honom spela en viktig roll för oss.

Rooney ser en managerframtid

Rooney själv planerar för en framtid som manager.

Jag har sagt offentligt förut att jag skulle vilja bli satsa på tränaryrket,” sa Rooney enligt Manchester Evening News.

Givetvis måste jag komplettera mina utbildningar, vilket jag håller på med för tillfället. Jag känner att det skulle vara skamligt att ha den kunskapen jag känner att jag har om fotboll och lämna sporten när jag har slutat spela.

Zlatan: Det här landet måste uppskatta Rooney

Zlatan Ibrahimovic blev mållös mot Stoke. Han var emellertid inte mållös när han efter matchen ombads prata om Wayne Rooney.

Han är en komplett spelare,” sa Zlatan enligt ESPN. ”Utanför planen är han en riktigt ledare och på den är han bara komplett. Han hjälper sina lagkamrater bra och har den där stora kvaliteten, han vet hur han gör mål, han vet hur han gör assists.

Men han arbetar väldigt hårt, han har en bra attityd och lagkänsla. Alla vet vad Wayne är. Men det här landet måste uppskatta honom. Jag ser inte många andra anfallare som honom idag. Ge mig några namn, säg mig. Och ni är fortfarande inte nöjda.

Zlatan ska här ha låtit så irriterad att Uniteds pressansvariga sprang dit för att se vad det var frågan om.

Träning inför Hull

Några bilder från måndagens träning.

https://twitter.com/ManUtd/status/823510549191413762

Vi ser att Luke Shaw deltog på träningen. Han förväntas göra comeback i veckan, antingen mot Hull eller mot Wigan.

Tankar till Ryan Mason

Hull förstärker

Hull har plockat in Lazar Markovic från Liverpool på lån. Då Markovic inte har spelat för Liverpool i ligacupen den här säsongen torde han vara tillgänglig för spel mot United på torsdag.

Doughty till USA

Josh Doughty rapporteras ha lämnat Manchester United. Den kanadensiska anfallaren har nästan inte fått någon speltid alls i United. Detta trots att reservlaget egentligen saknar anfallare.

Det sägs att Doughty nu flyttar till USA.

Goss aktuell för QPR

Mycket tyder på att mittfältaren Sean Goss kommer att lämna United i januari, troligen permanent. Queens Park Rangers påstås vara överens med United om en övergångssumma, men enligt Manchester Evening News så är andra klubbar intresserade.

Goss ska emellertid ännu inte ha bestämt sig.

Nytt datum för juniormatch

Juniormatchen mot Stoke blev uppskjuten på grund av ospelbar plan. Den matchen kommer nu att spelas onsdagen den 1 mars. Det blir Uniteds sista match i den regionala serien Därefter kommer United förhoppningsvis att spela om mästartiteln i slutspelsserien. För det krävs en plats bland de fyra bästa i den regionala serien och United har just nu sju poäng ner till Everton som är femma.

Juniorlaget har också fått en träningsmatch mot Altrincham inplanerad.

Swarbrick dömer på söndag

Neil Swarbrick kommer att döma Uniteds match mot Wigan i FA-cupen på söndag. Swarbrick får Stuart Burt och Sian Massey-Ellis som assisterande domaren och Tony Harrington som fjärdedomare.

Swarbrick har bara dömt sex Unitedmatcher (3-1-2) tidigare. Senast 3-1-segern borta mot Swansea i november.

Wigan har haft Swarbrick fem gånger (2-1-2). Senast då de vann med 2-0 borta mot Rochdale i november 2015.

Han har inte gjort någon match mellan United och Wigan.

Jones dömer Hullmatchen i ligan

Mike Jones får ansvar som domare när United spelar mot Hull i ligan på onsdag nästa vecka. Holmes och Wilkes blir assisterande domare och Attwell går som fjärdedomare. (När United möter Hull på torsdag är det Jon Moss som dömer, vilket vi har berättat tidigare.)

Jones har gjort 17 Unitedmatcher (11-5-1). Den här säsongen har han dömt 4-1-segern mot West Ham i ligacupen.

Hull har haft Jones tolv gånger (7-2-3). Jones dömde deras 3-3-match hemma mot Crystal Palace i december.

Han har inte gjort någon match mellan United och Hull.

Om straffar

På tal om domare 1: United fick två straffar på tre minuter i hemmamatchen mot Fenerbahce. Det är fler än på alla andra minuter under säsongen tillsammans.

Wenger anklagas av FA

På tal om domare 2: Vi noterar att Arsène Wenger anklagas av FA för olämpligt uppträdande.

Notabelt är att FA också vill straffa honom för knuffen på fjärdedomaren, något som rimligen borde resultera i en lång avstängning.