Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Zlatan om Pogba och press; Van Gaal pensionär; domarval

Press är någonting jag gillar,” sa Zlatan Ibrahimovic efter 1-1-matchen mot Liverpool, enligt Guardian.

Det hela kom upp efter att Manchester United och Paul Pogba till synes hade dragit på sig onödig press med en Twitterkampanj. Därefter följde Pogba upp med säsongssämsta.

Jag känner inte Paul personligen, för att kunna svara för honom,” fortsatte Zlatan. ”Men jag tror att han också gillar det, för utan press skulle vi inte kunna vara på tårna på den högsta nivån. Om du vill spela på toppen är pressen 24 timmar om dygnet och om du spelar bra eller bättre blir pressen ännu större. Så det är något som vi lär av och något som vi hanterar, för vi tillhör toppen. Paul tillhör toppen, absolut, och pressen kommer att vara där.

Zlatan menar att social media är en del av spelet idag. Hans förklaring till Pogbas svaga insats är istället taktisk: ”För Paul var matchen annorlunda. Det var en smutsig match, på det sättet att vi spelade mer direkt, genom att hoppa över mittfältet, för att pressen som Liverpool satte oss under var hård. Det var svårt och första matchen mot dem var likadan. Grabbarna sa till mig att alla matcher vi spelar mot Liverpool ser ut så här.

Paul Pogba tog samtidigt till Instagram. ”Skit händer. Det är då vi måste vara starka.

Van Gaal går i pension

Familjeskäl gör att Louis van Gaal tid i Manchester United sannolikt blir hans sista som fotbollstränare.

Jag tänkte att jag skulle sluta, sedan tänkte jag att det skulle vara ett sabbatsår, men nu tror jag inte att jag kommer att återvända till tränaryrket,” säger Van Gaal till holländska De Telegraaf enligt BBC.

Van Gaals dotters man dog förra månaden, vilket ska ha varit en bidragande orsak.

Den förre Unitedmanagern håller FA-cupvinsten med United som sin främsta prestation i karriären: ”Jag stod där på en planka de sex sista månaderna. Mitt huvud var placerat i giljotinen av engelsk media. I de omständigheterna måste du försöka hålla dig till din vision och inspirera Manchester Uniteds spelare.

Van Gaal tog igår emot ett lifetime achievement award från de holländska myndigheterna för sina insatser inom fotbollen.

Mållöst för Bailly

Eric Bailly spelade hela matchen när Elfenbenskusten igår inledde afrikanska mästerskapen med en 0-0-match mot Togo.

Elfenbenskusten ställs mot DR Kongo i nästa match, på fredag klockan 17.00. Det blir en nyckelmatch för ivorianerna, DR Kongo inledde med en seger mot Marocko.

Clattenburg dömer på lördag

När Manchester United åker till Stoke för Premier League-domare på lördag får vi Mark Clattenburg som domare. Collin och West går på linjerna och Scott blir fjärdedomare.

Clattenburg har gjort 40 Unitedmatcher (22-9-9). Senast i 0-0-matchen mot Burnley, då han fann det lämpligt att visa ut Ander Herrera. Den här säsongen har han också dömt förlusten mot Manchester city i ligan.

Stoke har haft Clattenburg 33 gånger (14-9-10). Den här säsongen i deras 2-0-seger mot Burnley i december.

Detta blir fjärde matchen mellan United och Stoke för Clattenburg. United har tre segrar hittills, 4-0 på Old Trafford i maj 2010, 2-1 hemma i januar 2011 och 2-0 borta i ligacupen i december 2013.

Samtidigt noteras att Mike Dean i helgen ska döma i Championship. Enligt Telegraph har han blivit petad på tillfällig basis. 

Moss dömer ligacupsemifinalen

När United spelar retur i ligacupen mot Hull får vi Jon Moss som domare. Marc Perry och Andy Halliday blir assisterande domare och Craig Pawson fjärdedomare.

Moss har gjort 15 Unitedmatcher (13-2-0). Senast dömde han 1-1-matchen mot West Ham i ligan i november.

Hull har haft Moss 14 gånger (2-7-5). Senast då de spelade 2-2 hemma mot Everton i december.

Moss har gjort en match mellan United och Hull. Det var i augusti, då United vann med 1-0.

Büttner 1, Gerrard 0

Goss aktuell för QPR

QPR uppges vara intresserade av Manchester Uniteds reservlagsmittfältare Sean Goss. Tydligen ska QPR önska en permanent transfer men det skulle också kunna röra sig om ett lån.

United överväger ung Sheffield United-anfallare

Joe Riley gick till Sheffield United på lån tidigare idag. Sheffield Uniteds unga anfallare David Parkhouse kan vara på väg i motsatt riktning. Parkhouse är 17 år gammal och en notorisk målskytt för Sheffield Uniteds U18. Han har även suttit på bänken för U23.

Nick Cox, som är verksamhetsmanager (operations manager) för Uniteds akademi, har ett förflutet i Sheffield United och torde ha bra koll på Parkhouse.

Riley drog för övrigt ett jättestort leende när han skrev på för Sheffield United.

Butt om jakten på ny reservlagstränare

Nicky Butt säger till MUTV att Manchester United inte har någon stress med att hitta en ny reservlagsmanager.

Det är något vi tittar på och något vi måste få rätt. Det är viktigt att vi går igenom en process med intervjuer. Förhoppningsvis, ganska snart, har vi någon i åtanke som kommer hit. Vi ville inte stressa fram det och ta in fel person.

Butt är numer Uniteds akademichef och har hand om reservlaget på tillfällig basis.

Jag gillar det, men det finns ett större jobb och ett större perspektiv i klubben. Det är något jag är angelägen att starta igen.

Valencia glad över kontrakt

Antonio Valencia blir kvar i United över nästa säsong. Det meddelades tidigare idag. Det ger honom ett år till att ”ge allting för världens bästa klubb”.

Brian Whitehouse är död

Vi avslutar med att meddela att Brian Whitehouse är död. Whitehouse, som blev 81 år gammal, var reservlagstränare för Manchester United under en lång tid.