Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi har inte tränat på straffar; han hoppade in i min armbåge

Embed from Getty Images

Det är dagen efter Manchester Uniteds oväntade och oönskade poängtapp mot Bournemouth. Uniteds prestation har dock lämnat agendan, istället fokuseras det primärt på Zlatan Ibrahimovic och Tyrone Mings.

Det är nu upp till domaren att i sin rapport berätta vad han såg – eller inte såg – under matchen. Därefter har FA – om domaren missat händelserna – möjligheten att anklaga spelarna. Besked om det torde komma under morgondagen. Därefter har spelarna rätt att svara på anklagan men processen kommer att vara avslutad före Uniteds match mot Chelsea.

Om Zlatan blir avstängd – vilket får antas vara det troliga – kommer det mest troligt att röra sig om tre matcher. Då missar han FA-cupmatchen mot Chelsea samt ligamatcherna mot Middlesbrough och West Brom.

Mourinho: Vi har tränat på straffar

José Mourinho ville inte diskutera situationerna med Zlatan och Mings på sin presskonferens efter matchen. Uniteds manager tycker att domaren var bra och fattade rätt beslut i de två straffsituationerna.

De kämpade för sina liv med en man mindre. De parkerade bussen. Jag är inte alls kritisk, inte alls. Jag säger bara att ett lag med en man mindre ger upp sina tankar på att anfalla.

Vi straffas, för i första halvlek spelar vi otroligt bra och borde leda med 3-0 eller 4-0. Jag vet inte hur men det var 1-1.

I andra halvlek förlorade vi kvalitet i vår fotboll, vi förlorade vision. Vi förlorade inte intensitet, ambition, antalet chanser att vinna. Så igen straffas vi i en match vi borde vinna.

Samma visa igen:Historien att skapa chanser men inte göra mål är gammal men helt applicerbar på våra hemmamatcher. Mot Hull, Burnley, Bournemouth, några till jag har glömt, kanske Stoke.

Vi behöver göra mål. Mot Southampton i finalen gjorde vi tre mål på fem chanser. Idag med fler än tio [chanser] gjorde vi ett.

Topp fyra: ”Om du tittar på poängen vi har förlorat hemma. Jag pratar inte om Man city-matchen. Men alla andra matcher där vi spelade oavgjort. Du pratar om tio eller tolv poäng. Med de poängen pratar vi inte om topp fyra, vi pratar om topp två eller topp ett. Vi har förlorat för många poäng hemma.

Är vi döda i relation till fjärdeplatsen? Nej, vi är inte döda. Matcher att spela, poäng att vinna, förlora, slåss om. Vi är inte döda. Men realiteten är att vi förlorar för många poäng hemma.

Om straffmissen: På eget initiativ avslutar Mourinho presskonferensen med att prata om Zlatans straffmiss. ”Ingen som vill fråga mig om varför vi missade straffen?” Varför missade ni straffen?

För att på fyra månader har vi inte tränat. Spelarna bestämde sig för att inte träna på straffar för vi får aldrig straffar. Så den dagen vi får en straff är vi inte redo.

Mourinho är tydlig med att han skämtar här men oundvikligen har han en underliggande agenda som han vill driva.

Jason Tindalls presskonferens

Eddie Howe var sjuk igår och överlät därför sin presskonferens till Jason Tindall, Bournemouths assisterande manager. Tindall sa att han inte hade sett situationerna och ville därför inte diskutera Mings och Zlatan. Han tyckte dock att den första varningen på Surman var felaktig.

Tindall bekräftade också att han blev uppvisad på läktaren, efter några mindre väl valda ord.

Zlatan: Han hoppade in i min armbåge

Tyrone Mings fick chansen att prata med Sky Sports efter matchen. Där förnekade han att han stämplade Zlatan med avsikt. Zlatan Ibrahimovic tog till MUTV för att förneka att han menade att armbåga Mings.

I situationen med armbågen hoppar jag, jag skyddar mig själv, jag hoppar väldigt högt, han hoppar in i mig. Jag tror att han hoppar bakåt, jag hoppar rakt upp. Tyvärr hoppar han in i min armbåge. Förhoppningsvis är han inte skadad. Situationen hände, jag gick för bollen och oturligt hoppade han in i min armbåge. Inget med flit. Inget att göra åt nu, förhoppningsvis är han inte skadad.

Gary Neville är övertygad om att både Mings och Zlatan ljuger.

Zlatan: Jag tar på mig ansvaret

I sin intervju med MUTV passade Zlatan även på att ta på sig ansvaret för att United inte vann.

Vi är väldigt besvikna, vi borde ha vunnit. Jag tar skulden, jag missade straffen, jag hade många chanser. Jag borde ha gjort mål, jag gjorde inte det. Så jag tar fullt ansvar. Jag kommer att komma tillbaka starkare, det här är inget ovanligt.

Zlatan månadens Unitedspelare i februari

Trevligare för Zlatan var det i fredags, då han fick priset som Uniteds bästa spelare i februari.