Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Omöjligt att vara bättre; LA Galaxy vill ha Zlatan; Oliver dömer; juniormatch ikväll

Efter 1-1 mot Rostov har Manchester United åtminstone ett halvt ben i Europa Leagues kvartsfinal. Nu gäller det bara att göra jobbet i returen på Old Trafford.

Innan dess ska kvartsfinalen i FA-cupen klaras av. United spelar mot Chelsea på Stamford Bridge och José Mourinho har indikerat att han inte kommer att välja sitt bästa lag. Galet! om ni frågar mig.

Mourinho: Omöjligt att vara bättre

Det var en väldigt bra insats i förhållande till förhållandena. Det var omöjligt att spela bättre,” sa José Mourinho (som snackade med BT Sports, MUTV och på en presskonferens) efter gårdagens match.

Jag tycker att det var ett bra resultat.

Mourinho säger att valet att spela med tre mittbackar berodde på en kombination av planen och Rostovs spelstil.

Bortamål:Ett bortamål är alltid positivt. Det är bättre med 1-1 än 0-0, givetvis. Men matchen är öppen, resultatet är öppet och det här Rostovlaget har erfarenhet av att spela stora matcher, stora motståndare, stora arenor.” Att United spelar mot Chelsea medan Rostov har match på söndag ger ryssarna en fördel enligt managern.

Vägen till Champions League:Vi vill hålla två dörrar öppna. vi måste fortsätta ta poäng i Premier League för att hålla våra chanser öppna. Och om vi går vidare här är vi i kvartsfinal och känner att dörren är öppen. Så vi måste försöka.

Om Kalachev: Mourinho tjafsade lite med Rostovs högerback Timofei Kalachev under matchen. Det är överspelat nu. “Efter matchen pratade vi, vi kramades. Vi respekterar varandra. Vi sa snälla saker till varandra. Han sa till mig att han bad om ursäkt och jag sa att jag var glad att han inte spelar på Old Trafford.” För Kalachev blev varnad igår, vilket betyder att han är avstängd i returen.

Källor: Manutd.com och Guardian.

Mourinho: Inget Nicky Butt-lag

José Mourinho indikerar att han kanske inte ställer upp med absolut bästa lag mot Chelsea på måndag. Men det är inte tal om att ställa upp med Nicky Butts reservlag.

På måndag kommer vi inte med ett Nicky Butt-lag. Manchester United är för stora, det är turneringens vinnare. Det är inte Chelseas fel att vi har fått den här måndagsmatchen, så det är säkert att vi måste göra förändringarna för vi spelar på måndag och Rostov på söndag. Men vi kan inte åka till Stamford Bridge med ett Nicky Butt-lag.

LA Galaxy vill ha Zlatan

Zlatan Ibrahimovic har fortfarande inte fattat beslut om framtiden. Förhoppningsvis spelar han för Manchester United nästa säsong men inget är klart. Ett alternativ för den svenska anfallaren är LA Galaxy, det rapporterar både BBC och Guardian, tillsammans med många andra.

Kina inte prioriterat för Fellaini

En annan spelare som kopplas samman med en långväga flytt är Marouane Fellaini. Mittfältaren ska vara aktuell för spel i den kinesiska ligan. “Kina är inte prioriterat för mig, men vi får se,” säger Fellaini. Han har kontrakt med United över nästa säsong.

Oliver dömer på måndag

Uniteds match mot Chelsea på måndag kommer att dömas av Michael Oliver. Han får hjälp av Burt och Collin som assisterande domare, med Jones som fjärdedomare.

Oliver har gjort 23 Unitedmatcher och han är något av en otursdomare för United, med en resultatrad (9-7-7) som är långt sämre än Uniteds snitt. Senast såg vi honom i 1-1-matchen hemma mot Liverpool. Den här säsongen har han också dömt 1-1-matchen borta mot Everton och 3-1-förlusten mot Watford.

Chelsea har haft Oliver 22 gånger (13-6-3). Senast då de vann mot Brentford i FA-cupen i januari. Oliver dömde också deras 2-1-seger mot Tottenham i ligan i november och deras 3-0-förlust mot Arsenal i september.

Oliver har gjort en match mellan United och Chelsea. Det var på Stamford Bridge för ett drygt år sedan. Jesse Lingard gav United ledningen men Diego Costa kvitterade på tilläggstid och matchen slutade 1-1.

Mings avstängd fem matcher

När vi är inne på domare noterar vi att Tyrone Mings blev avstängd fem matcher för att han stämplade Zlatan Ibrahimovic i ansiktet. Zlatan hämnades med en armbåge och blev som bekant avstängd i tre matcher.

Bournemouth är inte alls glada över att Mings blir avstängd.

De missar dock att FA& inte har samma bevisbörda som i en rättegång. FA dömer efter vad som är troligt.

https://twitter.com/FootballLaw/status/839521706268033025

Fortfarande har FA inte släppt sin motivering till Mings avstängning. Detta brukar ske då det rör sig om avstängningar som är längre än standardstraffet.

Mings själv fortsätter att hävda sin oskuld. Vilket så klart är rent nonsens.

https://twitter.com/OfficialTM_3/status/840120998405922816

Videodomare i FA-cupen nästa säsong

Mer domarnyheter: FA bekräftar på sin hemsida att de vill testa videodomare i FA-cupen nästa säsong.

Över på Guardian går det att läsa om hur systemet kommer att fungera. Jag tycker att det hela låter väldigt omständligt.

Mkhitaryan gjorde månadens mål

Henrikh Mkhitaryan gjorde Uniteds mål igår. Han gjorde också månadens Unitedmål i februari, då han slog till mot Leicester. Det är tredje månaden i rad som Mkhitaryan roffar åt sig priset.

Mkhitaryan blev utbytt mitt i andra halvlek igår. Det var ett planerat byte. “Vi vet att han inte kan spela 90 minuter,” sa José Mourinho enligt Manutd.com.

Vi visste att han bara kan spela 60 minuter, resultat spelade ingen roll, vi fattade det beslutet tillsammans, då han inte är i bästa slag. Vi gav honom frihet att spela i de offensiva positionerna med Zlatan, att försöka hitta ytor och göra mål. Han gjorde det bra och lyckades avsluta matchen utan skada, vilket är viktigt för oss.

Förhoppningsvis har jag ingen skada,sa Mkhitaryan själv efter matchen. Vi får förmoda att det handlar om ett språkfel.

Juniormatch ikväll

Ikväll drar den avslutande fasen av juniorlagets liga igång. United inleder med en hemmamatch mot Liverpool. Matchen kan ses på MUTV och Viaplay. Sändningsstart 19.30, avspark 20.00.

Res med oss till Manchester!