Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Beröm till Shaw, Valencia tillbaka på torsdag; reservmatch ikväll; 7-1

Manchester United tog igår tre bekväma poäng via 3-0 borta mot Sunderland i Premier League. Det ger en tillfällig femteplats i ligan, även om Arsenal har chansen att gå förbi ikväll.

I andra nyheter är det reservmatch ikväll och så firar vi 7-1.

Mourinhos presskonferens

På presskonferensen efter matchen sa José Mourinho att det var en viktig seger för United. Då Liverpool och Manchester city vann på lördagen var det nödvändigt med en seger om hoppet om topp fyra skulle leva vidare.

Skadeläget: ”Inga fler skador att addera till den jobbiga listan vi har. […] Vi har många skador, jag tror inte ens att det är möjligt för oss att rotera. […] Jag tror att Valencia är den enda som kan återhämta sig för att spela på torsdag. Det här är vårt lag, de som spelade och de på bänken.

Om Europa League: United kommer att fortsätta kämpa i ligan men: ”Europa League är en fundamental turnering för oss nu. Det är den enda vi kan vinna. Vi har [vunnit] Community Shield och ligacupen.” Han vill inte gå med på att vägen till Champions League är lättare via Europa League.

Mourinho har bekräftat att Sergio Romero står i mål mot Anderlecht men att David de Gea troligen är tillbaka mot Chelsea.

Om Luke Shaw: ”Han spelade bra, en solid insats. Motståndaren skapade inga stora problem men han var solid. Han var säker med bollen och gick framåt med fara, han läste spelet bra. Han spelade väldigt bra.

Mourinho bekräftar att bytet berodde på att Shaw hade en varning och att publiken satte press på domaren. ”Jag tänkte på att byta i halvtid men jag tänkte att det skulle vara för hårt mot honom. Jag ville att han skulle spela mer.

Även Matteo Darmian fick beröm av managern som också gillade att Marcus Rashford fick göra mål.

Moyes presskonferens

Sunderlands manager David Moyes fick givetvis också dela sina tankar om matchen på en presskonferens. Föga överraskande var Moyes besviken på att Sebastian Larsson blev utvisad.

Vi var med i matchen, utvisningen förändrade det.” Han är tydlig med att han inte vill skylla förlusten på domaren. ”Men jag tycker inte att det var ett bra beslut. […] Han rörde bollen, ingen kontakt. Det är inte ens varning.” Moyes ville också ha en straff när Eric Bailly hindrade Victor Anichebe.

Idag rapporteras att Sunderland kommer att överklaga Larssons avstängning. Craig Pawsons beslut att visa ut Larsson har debatterats utan konsensus. När så är fallet brukar domarens beslut gälla men vi får se.

Rossi allvarlig skadad igen

Den förre Manchester United-anfallaren Giuseppe Rossi är återigen skadad. För fjärde gången i karriären har han drabbats av en allvarlig knäskada.

Rossi, som nu är 30 år gammal, har den här säsongen spelat för Celta Vigo på lån från Fiorentina.

West Ham betalar en miljon för Fletcher

Mirror rapporterar att Manchester United och West Ham är överens om att West Ham ska betala en miljon pund för Ashley Fletcher. Därmed behöver ärendet inte avgöras av en tribunal.

Den unga anfallaren lämnade United inför den här säsongen. Fletcher hade inget kontrakt med United men West Ham var tvingade att betala utbildningsbidrag. Då två engelska klubbar är involverade är summorna betydligt större än om det hade varit en övergång till en utländsk klubb.

United betalade 19 miljoner till agenter

Samtidigt har FA publicerat detaljer för hur mycket pengar som har betalats till agenter. Manchester United är som vanligt en av klubbarna som betalar mest till agenter. För sommaren 2016 och januari 2017 betalade United 19 miljoner pund till agenter. Manchester city var värst med 26 miljoner pund. Även Chelsea betalde mer än United.

Reservmatch ikväll

Manchester Uniteds reserver är tillbaka i spel ikväll. Det vankas bortamatch mot Leicester och matchen – avspark 20.00 – går att se på MUTV och Viaplay.

Båda lagen slåss i botten av tabellen. United behöver minst en poäng för att inte på allvar dras in i nedflyttningsstriden inför de två avslutande matcherna.

Till kvällens match är United något försvagade, detta då United har skickat ett U19-lag till USA för att spela Dallas Cup. I truppen ingår några reservlagsspelare.

Äventyret i USA inleddes i natt och United var chanslösa mot mexikanska Chivas. Mexikanerna gick upp till 4-0 på 52 minuter. Joshua Bohui gjorde ett tröstmål för United några minuter senare, vilket fastställde slutresultatet till 4-1.

Manchester United – Roma 7-1

Idag är det tio år sedan Manchester United vann med 7-1 mot Roma i Champions League.