Snackisar efter Sunderland – Manchester United 0-3

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde vad som krävdes. Tre poäng borta mot Sunderland gör att laget, åtminstone till imorgon, ligger på femte plats i Premier League.

Det är nu fyra poäng upp till City på fjärde plats, dessutom med en match mindre spelad. Liverpool ligger trea, sex poäng före, men där har United två matcher till godo, så hoppet om fjärdeplatsen lever fortfarande.

Tempot

Sunderland ligger sist i Premier League. Med dagens match inräknad har de nu gjort mål i en av de tio senaste ligamatcherna. Ändå kan jag inte tycka att United direkt övertygade.

Ja, andra halvlek äger United. Men det beror ju på att Sebastian Larsson tog ett rött efter drygt 40 minuter, och att Mkhitaryan sätter 2-0 till United efter mindre än en minut i andra halvlek. Då tappar Sunderland suget och deras försök efter det är oftast rätt tafatta.

Men, tempot i Uniteds offensiva spel var under större delen av matchen under all kritik. Det är två moment av teknisk briljans som ger United den här segern, med Rashford som definitivt punkterar matchen i slutminuterna. I övrigt är det inte en supermatch att ta med sig. Men tre poäng är tre poäng.

Svenskduellen

Två svenskar från start, en i varje lag. Men någon större duell blev det aldrig. Zlatan gör som han brukar, visar sin briljans vid vissa tillfällen, till exempel vid 1-0 målet där han enkelt håller undan sin försvarare och snyggt sätter bollen i bortre hörnet och vid sin fina framspelning till Luke Shaw, där Fellaini sedan sånär gör mål.

Sebastian Larsson i sin tur var i princip helt osynlig, tills han efter 43 minuter bestämde sig för att tackla med sträckt ben och dobbarna i luften vilket inte gav domare Pawson något annat alternativ än att ta upp det röda kortet. I realtid kändes det hårt, men med hjälp av repriser blir det solklart, oavsett hur mycket han träffar Herrera.

Embed from Getty Images

Andra halvlek

Starten, den så oerhört viktiga starten av andra halvlek. Efter en första halvlek som gick i lågt tempo, men där laget ändå tog med sig en ledning, var det oerhört befriande med ett tidigt mål i andra halvlek. Mkhitaryans skott, som helt ärligt inte var otagbart, letade sig in i bortre hörnet och gav en nödvändig arbetsro för resten av matchen.

Embed from Getty Images

Det hade ju varit skönt om det sedan runnit i väg till en storseger, men det har ju å andra sidan aldrig varit något som Mourinhos lag gjort. Ta ledningen och håll den är ju mer portugisens melodi, och idag fungerade det ju, även om spelet inte imponerade.

Äntligen Rashford

Embed from Getty Images

Det syntes så tydligt hur viktigt det där målet var. Inte för matchen, och förmodligen inte för en målskillnadsduell – men för Marcus Rashford. Första League-målet sedan Leicester hemma i september satt oerhört skönt för den unge engelsmannen. Det märktes också på Zlatan hur tydligt han ville ge Rashford chansen att avsluta. I normala fall hade han säkerligen sökt eget avslut, men med 2-0 med bara minuten kvar visade han en exemplarisk osjälviskhet och satte upp bollen så att Rashford fick dundra in den i bortre. Oerhört gott inför avslutningen av säsongen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS