Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi förtjänade ett bättre resultat; Mourinho vilar spelare mot Arsenal

Igår vann Manchester United med 1-0 mot Celta Vigo och skaffade sig därmed ett utmärkt läge för att gå till final i Europa League. José Mourinho var efteråt nöjd med Uniteds prestation men mindre nöjd med resultatet.

Uniteds manager bekräftar också att han kommer att ställa upp med ett reservbetonat lag mot Arsenal på söndag.

Innan dagens nyhetssvep börjar tar vi en titt på Marcus Rashfords segermål från igår.

Mourinhos presskonferens efter Celta Vigo

Presskonferensen efter gårdagen seger var aningen rörig, i ett provisoriskt tält utanför Celta Vigos arena.

”Jag tycker i första halvlek gjorde Sergio ett par väldigt viktiga räddningar. Sättet vi inledde matchen på och kontrollerade första halvlek tycker jag att vi förtjänade ett bättre resultat. Men matchen var svår, motståndaren var svår, arenan var svår. Så jag kan inte vara nöjdare med spelarna och deras arbete,” sa José Mourinho.

Om Rashford och hans mål: ”Han jobbade hårt och gav dem problem. Han hade ett fantastiskt skott i första halvlek med en vacker räddning. Och frisparken är arbete, han jobbar varje dag, han älskar att arbeta. Ibland tar träningen slut för gruppen och han fortsätter sitt individuella arbete med den assisterande tränaren. Frisparken tar han väldigt bra, målvakten har ingen chans för bollen kommer så fort.”

Varför tog Rashford frisparken? ”Han tränar mycket. Han tränar, han övar. Han gillar det. Zlatan är inte här, den positionen är inte Pauls favorit. Så [Rashford] tog den. Det var en fantastisk frispark.”

Mourinho tycker att resultatet kunde ha varit bättre och menar att Celta Vigo måste respekteras inför returen.

Celta Vigos boss Eduardo Berizzo pratade också om matchen på en presskonferens.

Tre Unitedspelare i veckans lag

Efter varje omgång i Europa League utses omgångens lag. Den här veckan domineras laget av Ajaxspelare, föga överraskande efter deras 4-1-seger mot Lyon. Tre Unitedspelare – Eric Bailly, Paul Pogba och Marcus Rashford – letar sig dock in i laget.

Paul Pogba får ett särskilt omnämnade.

Bend it like Beckham

Marcus Rashfords frispark igår påminner inte så lite om David Beckhams frispark mot Everton i maj 2003…

https://twitter.com/Tr16ia/status/860478659655856128

Mourinhos presskonferens inför Arsenal

Mourinho fick igår även frågor om söndagens match mot Arsenal.

Kommer du att vila spelare mot Arsenal? ”Spelarna som [har] ackumulerat [trötthet], spelarna med massor av minuter – för vi spelade nio matcher i april och den här, så tio matcher på fyra och en halv vecka – de spelarna kommer inte att spela i helgen.”

Ni behöver vinna matchen… ”Vi kommer att försöka. Vi åker inte till Arsenal och säger ’slå oss och slå oss med 5-0 eller 6-0’. Vi åker dit för att kämpa för ett resultat. Men det är omöjligt, jag kan inte göra det på något annat sätt. Om Celta spelade med sitt bästa lag, om de kämpade för viktiga saker i La Liga skulle vi komma dit under samma förutsättningar. Men jag kan inte spela med samma lag som spelade här och sedan repetera det på torsdag. Vi måste vara mänskliga mot spelarna. Vi måste använda sunt förnuft.

”Jag tycker att i den sista matchen mot Swansea förlorade vi vår sista chans att slåss om topp fyra. Så jag kommer att vila spelare, ja.”

Mourinho menar att han inte har några problem att reda ut med Arsène Wenger. ”Vi behöver inte sluta fred. Problem på planen är inte ett problem nästa dag. För mig inget problem alls och jag tror att han kommer att vara nöjd då jag byter mitt lag som spelar mot Arsenal.”

Om De Gea, Romero och Joel Pereira: ”Jag gillar inte att den här tävlingen är för en målvakt, en annan är för en annan målvakt.” Mourinho pekar på att båda målvakterna har gjort matcher i ligan, Europa League och i ligacupen.

”På söndag spelar David. Vi har två fantastiska målvakter. Vi har en tredjemålvakt som jag tror kommer att vara den bästa portugisiska målvakten i näste generation. Vi har fantastiska målvakter och vem som än står i mål så litar jag på honom.”

Inget svar på om Romero står i returen och heller inget svar på om Romero står i en eventuell final.

Från Arsenals håll rapporteras det att Granit Xhaka kommer att missa söndagens match.

Sam Platts rivs

Tråkiga nyheter då United.no bekräftar att den populära puben Sam Platts, som ligger några minuter från Old Trafford, kommer att rivas efter den här säsongen. Anledningen är att det ska byggas en spårvägslinje ut till Trafford Centre som kommer att gå där puben ligger.

Sam Platts har de senaste åren endast haft öppet i samband med Uniteds hemmamatcher. Puben håller öppet som vanligt inför matchen mot Celta Vigo på torsdag, inför säsongens sista ligamatch mot Crystal Palace och inför Michael Carricks testimonial den 4 juni. Därefter är det tack och farväl.

Om det finns planer att bygga en ny supporterpub är det inget som har nått allmänheten. De som har valt Sam Platts måste i framtiden hitta nya alternativ.

Mkhitaryan sköt månadens mål

Henrikh Mkhitaryans mål mot Sunderland har röstats fram till månadens bästa Unitedmål i april.

Mkhitaryan har nu tagit hem priset i december, januari, februari och april.

En som har koll på Mkhitaryans bedrifter är förre lagkamraten Mats Hummels.

Ryktessvep: Målvakter och Keane

Målvakterna fortsätter att dominera ryktessvängen. Duncan Castles påstår att Joe Hart är Uniteds förstaval ifall det blir så att David de Gea lämnar.

Please, no!

Independent menar dock att Uniteds sikte är inställt på Jan Oblak, vilket låter mycket vettigare.

Vidare rapporteras att United ska har erbjudit Burnley 25 miljoner pund för Michael Keane och att mittbacken ska har erbjudits en lön på 120 000 pund i veckan. Andra klubbar uppges dock försöka locka Keane med garanterad speltid, något som United inte kan erbjuda.

Nomineringarna klara för årets unga spelare och reservlagsspelare i United

Det är nu möjligt att rösta på årets bästa spelare, årets mål, årets bästa unga spelare och årets reservlagsspelare i United. Röstar gör du på Uniteds officiella hemsida.

Till årets spelare – Sir Matt Busby Player of the Year – går det att rösta på alla a-lagsspelare. Till årets mål har tio mål nominerats, Henrikh Mkhitaryan leder vägen med fyra nominerade mål. Jesse Lingard har två nominerade mål medan Zlatan Ibrahimovic, Juan Mata, Paul Pogba och Wayne Rooney har varsin kandidat i omröstningen.

Till årets unga spelare – Jimmy Murphy Young Player of the Year – har Angel Gomes, Lee O’Connor och Callum Whelan nominerats.

Axel Tuanzebe kommer att vinna omröstningen om årets reservlagsspelare – Denzil Haroun Reserve Player of the Year. För formalitetens sak nämner vi att Demetri Mitchell och Josh Harrop också är nominerade.

Det är oklart när United kommer att klämma in årets gala. Det finns inga passande luckor i kalendern.