Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det är viktigare att vinna titlar än att sluta topp 4

Ett blekt Manchester United förlorade igår mot Tottenham. Om det fortfarande någon som tvivlade på att United nu är totalt inställda på Europa League så bör de tvivlen vara bortblåsta nu.

Mourinhos presskonferens

“Två dåliga mål att släppa in, men en positiv match för oss. För de som behövde spela 90 minuter gjorde det och det är viktigt för dem,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match. Managern bekräftar alltså att resultaten i ligamatcherna är underordnade förberedelserna inför Europa League-finalen.

“Majoriteten av spelarna som behövde vila fick vila. Och vi spelade på ett positivt sätt, framför allt i andra halvlek.” Han säger att den sista halvtimmen var bättre för att United då hade fler spelare på rätt position, medan den första timmen mer handlade om att ha vissa spelare på planen oavsett taktik.

Mourinho tycker att det alltid är svårt att spela mot Tottenham.

Mer om speltid: “Det viktigaste för oss är inga skador och några spelare fick en ordentlig vila. Blind spelade 90 minuter men nästa match är för Blind att vila. Och vi måste göra så här, steg för steg vila spelare.”

Lär du dig något av de här matcherna inför finalen? “Jag analyserar de individuella spelarnas prestationer, försöker förstå vem som kan ge mig lite mer till finalen. Givetvis har jag redan en tanke på vad jag tror kommer att vara laget men spelarna kan påverka beslut med positiva eller negativa prestationer.”

Det är klart att ni hamnar utanför topp 4… “Jag är inte upprörd, för vi var tvingade att fatta de besluten. Vi valde inte Europa League, vi var tvingade att göra det. Om jag har Young, Shaw, Fosu-Mensah, Rojo, Ibrahimovic kan jag rotera, då kan jag gå för varje match. När jag har 14-15 spelare kan jag inte göra det. Så enkelt är det. Vi hade ingen möjlighet att vila eller ens träna ordentligt.”

United slåss om titlar: “Jag vet inte hur andra klubbar tänker eller vad som är viktigt för dem. Vi, Manchester United, för oss är det viktigare att vinna titlar än att sluta topp 4. Om vi kan vinna en tredje titel, eller som ni gillar att säga en andra titel, om vi kan göra det skulle det vara magnifikt för oss. Vi vet att vi inte spelar Champions League om vi förlorar finalen. Men vi slåss för titlar. Det finns andra klubbar som slutar topp 4 som skulle vilja vara i vår position och slåss om titlar.”

Tottenhams manager Mauricio Pochettino diskuterade också matchen på en presskonferens:

Kvartalsrapport imorgon

Manchester United PLC släpper imorgon sin kvartalsrapport för det tredje kvartalet. Som vanligt följs detta av ett konferenssamtal med Ed Woodward. Slumpen har gjort att detta kommer mindre än en vecka efter att det framkom att Fifa utreder värvningen av Paul Pogba.

Poole i U20-landslaget, O’Connor och Barlow på bänken

Manchester Uniteds Regan Poole är med i det walesiska U20-landslag som ska delta i den klassiska ungdomsturneringen i Toulon, med start den 30 maj.

I U17-EM var Aidan Barlow (för England) och Lee O’Connor (för Irland) outnyttjade avbytare när England gick till semifinal via 1-0 mot Irland i kvartsfinalen. England ställs nu mot Turkiet i semifinal imorgon.

Diedrick-Roberts aktuell för Charlton

Anfallaren Kayne Diedrick-Roberts ska ha friställts av Manchester United. Det uppges nu att han ska vara aktuell för en flytt till Charlton Athletic.

https://twitter.com/0stman/status/864071121955631104

Dean dömer på onsdag

Mike Dean har fått i uppdrag att döma Uniteds bortamatch mot Southampton på onsdag. Hussin och Long blir assisterande domare med Scott som fjärdedomare.

Dean har gjort 58 Unitedmatcher (32-11-15). Senast 0-0-matchen mot West Brom i april. Den här säsongen har Dean också dömt vinsterna mot West Ham (borta i januari), Manchester city (i ligacupen) och Leicester (hemma i september).

Southampton har haft Dean 26 gånger (6-10-10). Senast i slutet på april, då de spelade 0-0 mot Hull.

Dean har gjort två matcher mellan United och Southampton. I maj 2014 dömde han 1-1-matchen i Southampton och i september 2012 var han rättskipare när Robin van Persie sköt tre mål trots att han också missade straff. United låg under då det återstod tre minuter men Van Persie vände matchen för sin då nya klubb.

Nio dagar kvar