Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Dagen före dagen

Mikael Österdahl | 11:15

Välkommen till denna liveblogg där vi följer utvecklingen inför morgondagens Europa League-final mellan Manchester United och Ajax. Vi kommer att uppdatera kring det som händer under dagen, då lagen laddar upp inför morgondagens final.

Mikael Österdahl | 21:32 Tyst minut imorgon

Inför morgondagens match på Friends Arena kommer det givetvis att hållas en tyst minut för att hedra offren från de avskyvärda händelserna i Manchester igår. Vidare kommer invigningsceremonin inför matchen kortas ner.

Samtidigt idag så gör Manchester givetvis sin grej och det har varit en stor manifestation mot ondskan på Old Trafford.

Uniteds spelare kände för ett par timmar sedan på gräsmattan på Friends Arena.

Samtidigt höll Ajax presskonferens inför morgondagens match. Tränaren Peter Bosz medger att händelserna i Manchester har tagit bort en del av finalens glans.

Ajax tränade sedan, till skillnad från United, på Friends Arena.

För Uniteds spelare gäller det nu att klara av att fokusera på morgondagens match. Hur de lyckas med det kommer förmodligen att bli avgörande imorgon.

Avslutningsvis i detta inlägg ett klipp från dagens Unitedträning, som hölls på träningsanläggningen Carrington i Manchester.

Mikael Österdahl | 18:33 Det var inte så här det skulle vara

Det var tänkt att vi den här dagen skulle ladda för fest. Det blev liksom inte riktigt så. Luften har liksom gått ur en efter händelserna i Manchester igår kväll.

Tanken var, när planerna gjordes, att det här skulle vara en hoppfull liveblogg. En liveblogg som skulle bjuda på den allra bästa uppladdningen inför den största match som Manchester United har spelat på flera år, inför den största match som Manchester United någonsin kommer att spela i Sverige.

Imorgon är det final. Då tar vi förstås nya tag. Då ska vi stå upp för Manchester. Då ska vi visa att glädjen och hoppet vinner.

Senare ikväll kommer vår införrapport inför finalen. Kanske något mer. Men ett par andra inplanerade saker har vi strukit, det kändes inte rätt att ta dem.

Manchester United kom senare till Stockholm än planerat. De kommer att promenera runt på Friends Arena senare ikväll för att känna på planen inför morgondagens match. Vi kommer säkert att få bilder därifrån. Då dyker det upp i den här livebloggen. Det gör förstås även andra relevanta saker inför morgondagens final.

Mikael Österdahl | 14:56 Mourinho: Manchester kommer att stå enade

José Mourinho har nu uttalat sig efter terrordådet igår:

”Vi är alla väldigt ledsna efter de tragiska händelserna igår kväll; vi kan inte ta bort från våra tankar och hjärtan offren och deras familjer.

”Vi har ett jobb att göra och kommer att flyga till Sverige för att göra det jobbet. Det är synd att vi inte kan flyga med den glädje vi alltid har före en stormatch.

”Jag vet, även under min korta tid här, att folket från Manchester kommer att stå enade som en.”

Samtidigt har United ställt in det event i Manchester som klubben skulle hålla för de anställda under matchen imorgon. Detta av respekt för de drabbade med familjer. United erbjuder också stöd till de som behöver det.

https://twitter.com/TelegraphDucker/status/866997196457218048

James Corden, som är programledare för The Late Late Show, inledde i natt sitt program med att tala om Manchester.

Mikael Österdahl | 14:06 Träning på Carrington

United har idag tränat på Carrington inför avresan till Manchester. Träningen inleddes med en tyst minut.

Notabelt på träningen var att en grupp spelare tränade för sig själva. Det handlade om Fellaini, Mitchell, McTominay, Rooney, Tuanzebe, Jones och Fosu-Mensah.

Däremot tränade Chris Smalling med den större gruppen, vilket kan vara en indikation på att Smalling startar som mittback bredvid Daley Blind imorgon. Att Fellaini tränade med den mindre gruppen kan möjligen bero på hans skada. Men det är bara spekulation.

United reser till Stockholm senare idag. Enligt de tidigare planerna ska spelarna vandra runt inne på Friends Arena senare ikväll.

Mikael Österdahl | 12:23 Ingen presskonferens ikväll

 

Manchester United kommer inte att hålla någon presskonferens före Europa League-finalen. Till följd av dådet igår bad United Uefa om tillstånd att ställa in presskonferens och Uefa accepterade detta.

Mikael Österdahl | 12:07 Uttalande från United

Manchester United har kommit med ett uttalande om självmordsattacken i Manchester igår.

”Alla hos Manchester United är djup chockade av gårdagskvällens förskräckliga händelser i Manchester Arena,” skriver klubben.

”Våra tankar och böner går till alla de som har påverkats, inklusive våra supportrar, anställda i klubben och medlemmar i vår community som barnen från Manchester United Foundations partnerskolor som var på plats på konserten i arenan.”

United har för dagen stängt Old Trafford (till exempel Megastore och museet) för allmänheten och gör klubbens anställda tillgängliga för räddningstjänsten om så behövs.

Mikael Österdahl | 11:22 Match imorgon

Bombdådet i Manchester sent igår kväll dominerar förstås nyhetsflödet just nu. Uefa har emellertid bekräftat att morgondagens Europa League-final på Friends Arena kommer att spelas som planerat.

”Uefa är chockade av förra kvällens attack i Manchester. Våra tankar är med de drabbade och familjerna till de som påverkats,” skriver Uefa i ett uttalande.

”Det finns för närvarande inga specifika upplysningar som antyder att någon av Uefa Europa League-finalens aktiviteter i Stockholm kan vara föremål för attacker.”

Säkerheten runt matchen är redan förhöjd sedan dådet i Stockholm tidigare i år. Uefa rekommenderar därför att de med biljetter till matchen tar sig till arenan i god tid före avspark.

Powered by LivePress