Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Carricks testimonial framflyttad; positivt om De Gea, Griezmann och Zlatan; supporterklubben donerar

Antoine Griezmann fortsätter att röra sig alltid så lite närmare Manchester United. Samtidigt rapporteras att David de Gea inte rör sig mot Real Madrid medan Zlatan Ibrahimovic vill stanna i England.

I andra nyheter noterar vi att Michael Carricks testimonial har flyttats fram 90 minuter och att supporterklubben donerar pengar till offren i terrordådet i Manchester.

Carricks testimonial framflyttad

Michael Carricks testimonial på söndag kommer nu att börja klockan 15.30 svensk tid, inte 17.00 som tidigare aviserat. Anledningen till detta är att en välgörenhetskonsert ska hållas på Lancashire County Cricket Club (cricketarenan bredvid Old Trafford, som ofta också endast kallas Old Trafford) på söndag. Konserten ordnas för att stötta offren från terrordådet i Manchester i förra veckan. De som bestämmer menar att det behöver vara god tid mellan de båda eventen för att de ska kunna genomföras utan problem.

Om du vill se Michael Carricks testimonial – och inte är på plats i Manchester – så är det MUTV:s app som gäller, meddelar United på den officiella hemsidan. Ordinarie MUTV kommer enbart att visa matchen i Storbritannien och på Irland. I övriga länder där kanalen sänds blir det dock svart i rutan.

Tråkigt kan jag tycka.

Appen finns på Android och Ios. Nya användare får en gratismånad, därefter behövs ett abonnemang för 75 kronor per månad.

Dubbla bud om Griezmann

Gårdagens rapporter om att Antoine Griezmann vill lämna Atlético Madrid snappades upp av de engelska tidningarna. Enligt Sky Sports ska en talesperson för den spanska klubben ha sagt att det inte stämmer att anfallaren har meddelat att han vill lämna klubben.

Så sagan går vidare men känslan är ändå att det närmar sig, om än i snigelfart.

De Gea kommer inte att pressa på för en flytt

Manchester United är säkra på att de är i en stark position för att behålla målvakten David de Gea. Precis som för två år sedan är De Gea föremål för spekulationer om en flytt till Real Madrid.

United ska ändå ha vara säkra på att de har ett bättre förhandlingsläge än för två år sedan. De Gea förväntas inte kräva att han ska få lämna United.

https://twitter.com/TelegraphDucker/status/869669186880114688

I så fall blir en övergång aktuell endast om Real kommer med ett erbjudande som United inte kan säga nej till. Manchester city förväntas värva Benficas målvakt Ederson för 35 miljoner pund. Det kan fungera som måttstock, då De Gea bör ha ett långt större värde.

Agenten: Zlatan vill stanna i England

Mino Raiola gillar att prata. Idag har han pratat med Talksport. Zlatan Ibrahimovics agent säger nu att den svenske anfallaren vill stanna i England.

”Oh ja, han vill stanna i England. Han vill stanna på toppen. Och om ham ser att han kan vara en värdefull tillgång för Manchester United, så varför inte Manchester United?

”Han kan vara en värdefull tillgång för andra toppklubbar också. Men jag tycker att det är respektfullt att prata med Manchester United och se vad alla parter vill.”

Inga garantier alltså, men ändå tydligt att United är förstavalet. Tills Raiola säger något annat.

Brist på tillit mellan United och England

Manchester United är ovilliga att dela med sig av data till det engelska landslaget. Det säger förbundskapten Gareth Southgate. Anledningen ska vara att United är rädda för att data ska spridas till konkurrenter.

Southgate försöker nu arbeta för att klargöra att så inte är fallet.

United är den mest värdefulla klubben

Manchester United är Europas mest värdefulla fotbollsklubb. Det har affärsfirman KPMG konstaterat, rapporterar BBC.

United bedöms vara värda 3,09 miljarder euro medan Real Madrid värderas till 2,97 miljarder euro. Barcelona (2,76 miljarder) och Bayern München (2,44 miljarder) värderas också till över två miljarder. Därefter följer de engelska klubbarna Manchester city, Arsenal, Chelsea och Liverpool. Juventus och Tottenham värderas också till mer än en miljard euro.

Henderson bänkad när England vann

England är klara för kvartsfinal i U20-VM, detta efter 2-1 mot Costa Rica i åttondelsfinalen. Manchester Uniteds målvakt Dean Henderson fick se matchen från bänken.

Poole spelade 0-0 mot Frankrike

Wales U20-landslag är i Toulon för den årliga ungdomsturneringen. Igår inledde de turneringen med att spela 0-0 mot värdnationen Frankrike. Manchester Uniteds Regan Poole spelade hela matchen.

https://twitter.com/ReganPoole/status/869649831794536448

Officiellt: Två år till för Wenger

Wenger in, Wenger out fortsätter i två år till. Arsenal har nu bekräftat att den Arsène Wenger har skrivit på för två nya år som manager. Onekligen en nyhet som kommer att göra vissa Arsenalsupportrar väldigt upprörda.

Video: Höjdpunkter med Gomes

Angel Gomes är en av de absolut största talangerna som Manchester United har fått fram på väldigt länge. Här är ett höjdpunktspaket från den gångna säsongen, som slutade med att Gomes gjorde a-lagsdebut som 16-åring.

Supporterklubben donerar till terroroffer

Efter terrordådet i Manchester i förra veckan har den skandinaviska supporterklubben, som Muss är en del av, donerat 5000 pund till en insamling för offren.

Om du också vill donera pengar kan du göra det på Just Giving.