Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Griezmann har meddelat att han vill lämna

Antoine Griezmann är av allt att döma högst upp på Manchester Uniteds önskelista den här sommaren. Atlético Madrids franska anfallare kryper i stadig takt också allt närmare United.

Nu rapporteras det i Spanien att Griezmann har meddelat den spanska klubben att hans intention är att lämna i sommar.

Journalisten Antonio Ruiz beskrivs av Andy Mitten som väldigt bra på Atlético Madrid. Mitten är, som ni säkert känner till, en frilansjournalist och Unitedsupporter från Manchester som numer är bosatt i Barcelona. Om Mitten säger att Ruiz är pålitlig så litar vi på det.

Nu är detta givetvis inte likställt med att Griezmann faktiskt kommer att spela för United nästa säsong. Men allting pekar just nu på att så blir fallet. Anfallaren har själv bekräftat att United är ett alternativ och han kopplas egentligen inte samman med någon annan klubb.

Så vi väntar…

Diedrick-Roberts och Makela lämnar United

Uniteds ungdomsspelare Kayne Diedrick-Roberts och Faustin Makela har friställts av klubben, rapporterar Manchester Evening News.

Wenger överens om två år till

En som däremot inte lämnar är Arsène Wenger. Den franska managern ska nu vara överens med Arsenal om ett nytt tvåårskontrakt. Det officiella meddelandet förväntas under onsdagen.

Southgate om Rashford och Rooney

Englands förbundskapten Gareth Southgate har idag pratat med media. Southgate tog tidigare i maj ut Marcus Rashford till a-landslaget, vilket betyder att Rashford inte kan hjälpa England i U21-EM.

Förklaringen är enkel: “I mina ögon är han en a-landslagsspelare. Några av våra bästa spelare är de yngsta,” säger Southgate.

Wayne Rooney fick ingen plats i den engelska truppen den här gången. Southgate utesluter dock inte att Rooney är tillbaka i truppen i framtiden. Om Rooney ska ha en landslagsframtid krävs dock att han regelbundet spelar klubblagsfotboll.

Poole öppen för lån nästa säsong

Försvararen Regan Poole är just nu i Frankrike på uppdrag med Wales U20-landslag. Under Louis van Gaal var Poole vid enstaka tillfällen med i a-lagstruppen men under José Mourinho har han fått bida sin tid i reservlaget.

“Det är möjligt att jag kan gå på lån,” säger Poole till Sky Sports. “Men jag har inte pratat med klubben om vad som händer nästa säsong. Det är ett tufft [beslut] för jag utvecklas under de bästa tränarna i världen i United och det handlar om vad klubben tycker är bäst för mig. Men jag skulle vilja gå på lån. Jag saknar att spela i ligan, det fanns inget bättre.”

Poole spelade a-lagsfotboll för Newport County som 16-åring och är fortfarande bara 18 år gammal. Det jag har sett av honom den här säsongen har dock inte varit övertygande.

Länktips: Rio Ferdinand med brev till sig själv

Över på Players’ Tribune har Rio Ferdinand skrivit ett brev till sitt unga jag. Rekommenderad läsning!

Nytt på museet

Manchester Uniteds museum har fått ett nytt föremål…

Ja, det handlar givetvis om Coupe Uefa. Det var trofén som United fick då Ajax besegrades med 2-0 i Europa League-finalen på Friends Arena.