Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matic är Mourinhos tredjeval; Morata närmare United

Vi är i slutet på juli juni och fortfarande är det relativt stilla på värvningsfronten. I Manchester United-svängen pratas det fortfarande mest om Nemanja Matic och Álvaro Morata, även om ryktena om Fabinho vägrar dö ut.

United har hittills bara förstärkt med Victor Lindelöf den här sommaren. Tittar vi på andra klubbar är aktiviteten ungefär lika. Förra säsongens två bästa lag i Premier League – Chelsea och Tottenham – står fortfarande utan nyförvärv. Liverpool och Manchester city har plockat in två spelare var: Dominic Solanke (som kanske inte ens är påtänkt för a-laget den kommande säsongen) och Mohamed Salah för Liverpool, Bernardo Silva och Ederson för city. Arsenal har plockat in Sead Kolasinac.

Måhända väntar vi på ett stort nyförvärv som sätter bollen i rullning.

Men transferfönstret har ju inte ens öppnat än?! Det låter gärna så. Faktum är dock att det engelska transferfönstret öppnade redan den 9 juni, vilket noteras på Fifa TMS. Mellan två säsonger är transferfönstrets öppnande oavsett bara en formalitet.

Telegraph: Matic är Mourinhos tredjeval

Över på Telegraph menar Matt Law att transferfönstret är frustrerande för Manchester United. Eric Dier från Tottenham och Radja Nainggolan från Roma ska ha varit Mourinhos första- och andrahandsval för det centrala mittfältet. Mycket tyder istället på att det blir Nemanja Matic som gör Paul Pogba och Ander Herrera sällskap på mitten nästa säsong.

United har problem med värvningar offensivt också. Den tänkta värvningen av Antoine Griezmann blev inte av medan Romelu Lukaku ska föredra en flytt till Chelsea.

Även Rob Dawson på ESPN menar att United inte får som klubben vill hittills den här sommaren.

AS: Morata väldigt nära United

Enligt spanska AS ska en värvning av Álvaro Morata från Real Madrid ändå vara på gång. Rapporten är dock tvetydig, då det fortfarande påstås att Real väntar på ett bättre erbjudande från United.

Det fortsätter ryktas om Fabinho

De engelska journalisterna förefaller fortfarande vara övertygade om att United inte är intresserade av att värva Fabinho från Monaco. I Frankrike rapporteras dock att United fortfarande för diskussioner med Fabinho och att han ska vara en prioriterad värvning.

Information om Ribalta

Möjligen blir det lättare för United att värva i framtiden, då Javier Ribalta har kommit in i jobbet. Ribalta hämtades nyligen från Juventus för att ta en ledande roll inom Uniteds scoutingverksamhet.

ESPN:s Rob Dawson berättar om Ribalta.

Irländare klar för juniorlaget

Ethan Galbraith kommer den här veckan resa till Manchester för att skriva på kontrakt som Unitedspelare, det rapporterar Irish Mirror. Galbraith ska skriva på för tre år, det första året som lärling (scholar) och sedan två år som proffs.

https://twitter.com/0stman/status/879462719686049792

Galbraith kommer inte vara den enda nya spelaren i juniorlaget. Några spelare kommer förstås att flyttas upp från U16 och sedan adderas säkert några spelare utifrån. Besked brukar vi få i början på juli.

Res med oss till Manchester!