Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United hämtar scout från Juventus; nya Fabinhorykten

Manchester Uniteds scoutingverksamhet förstärks, då Javier Ribalta ansluter från Juventus. Samtidigt har rykten om Fabinho blossat upp igen.

I andra nyheter noterar vi att bröllopssäsongen pågår för fullt.

United hämtar scout från Juventus

Manchester United har den senaste åren förstärkt sin scoutingverksamhet ordentligt. Nu är det tid för ännu en förstärkning, då Javier Ribalta ansluter från Juventus. Ribalta har varit scoutingmanager för Juventus under fem år, en tid då Juventus har varit väldigt framgångsrika i sina spelarrekryteringar.

”Det har varit fem underbara år här,” säger Ribalta till Juventus hemsida. ”Jag vill tacka alla involverade i klubben. […] Jag kommer att se tillbaka på min tid i Juventus med stor glädje.”

United nämner ingenting om detta på den officiella hemsidan men ska ha bekräftat Ribaltas ankomst för journalister.

I United kommer Ribalta att arbeta tillsammans med Marcel Bout och Jim Lawlor. Bout hämtades in av Louis van Gaal medan Lawlor har varit i klubben under många år.

Gomes förbereder sig med boxning

Angel Gomes jobbar hårt inför den nya säsongen.

Fabinho på tapeten igen

Efter den avslutade säsongen snackades det en hel del om att Monacos Fabinho var aktuell för Manchester United. Detta förnekades sedan och rykten dog ut. Nu har de emellertid blossat upp igen och det förefaller vara så att spelaren är drivande.

”Manchester United är ett fantastiskt lag och jag skulle tänka på det,” sa Fabinho till brasiliansk teve enligt BBC. ”Om Mourinho bjuder in mig skulle det vara väldigt frestande. Men jag måste prata med min agent och Monaco för att göra rätt saker.”

Enligt Gianluca Di Marzio ska en övergång vara nära. Vi får väl se hur det blir med den saken.

I ryktessvängen påstås det också att Zinedine Zidane ska ha varit i samtal med Kylian Mbappé. Relevans för Manchester United? Jo, Zidane ska ha sagt till Mbappé att Real Madrid kommer göra sig av med en av sina tre stjärnanfallare, Gareth Bale, Karim Benzema och Cristiano Ronaldo, för att göra plats för Mbappé. Vi kan vara säkra på att United skulle vara väldigt intresserade om Bale eller Ronaldo skulle bli tillgängliga.

Law på Walk of Fame

Det engelska fotbollsmuseet National Football Museum (som ligger i Manchester) har valt in Manchester United-legenden Denis Law på sin Walk of Fame.

Salah klar för Liverpool

Mohamed Salah har skrivit på för Liverpool. Salah kommer närmast från Roma.

Mauricio Pellegrino tar över Southampton

Claude Puel fick nyligen sparken som manager för Southampton. Nu har klubben gjort klart med en ersättare i form av Mauricio Pellegrino, som den gångna säsongen jobbade i Alavés.

Bröllopssäsongen pågår

Chris Smalling är senaste Manchester United-spelare att gifta sig.

I sommar har även Matteo Darmian och Phil Jones gift sig (inte med varandra).