Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Wayne Rooney klar för Everton

Embed from Getty Images

En anfallare in, en anfallare ut. Det är nu bekräftat att Wayne Rooney lämnar Manchester United för Everton. Rooney har signerat ett tvåårskontrakt med sin gamla klubb, för en icke annonserad övergångssumma.

Wayne Rooney gjorde 559 matcher och 253 mål för Manchester United. Med det är han klubbens meste målskytt någonsin och han är sexa på listan över de spelare som har gjort flest matcher för klubben. I sin Unitedkarriär vann Rooney 16 titlar, varav fem ligatitlar och en Champions League-seger. Under sin avslutande säsong i klubben vann han Community Shield, ligacupen och Europa League. Finalen i Europa League, mot Ajax på Friends Arena, blev Rooneys sista framträdande som Unitedspelare.

Wayne Rooney uttalar sig genom Press Association (Twitter):

Det är en tid sedan jag sa att den enda Premier League-klubb jag skulle spela för bortsett från Manchester United var Everton. Så jag är jätteglad att flytten har skett. För 13 år sedan gick jag till United med intentionen att vinna titlar och jag har haft förmånen att vara en del av en av de mest framgångsrika perioderna i klubbens historia.

Jag har kommit tillbaka till Everton för att jag tror att Ronald Koeman bygger ett lag som kan vinna någonting. Och jag ser fram emot att göra mitt för att göra det till verklighet för klubben jag har varit en supporter av sedan jag var en pojke.

Rooney har också sagt några ord till Evertons hemsida.

José Mourinho uttalar sig:

Det är ingen hemlighet att jag länge har beundrat Wayne; han har varit ett äkta proffs genom sin tid i klubben och han kommer att vara kvar i historieböckerna i många år framöver.

Det är aldrig enkelt att se en fantastisk spelare spela mindre fotboll än han skulle önska och jag kunde inte stå i hans väg när han bad om att få gå tillbaka till Everton. Hans erfarenhet, fokus och bestämdhet kommer att saknas och jag önskar honom lycka till i framtiden.

Ed Woodward har också uttalat sig:

Wayne har varit en fantastisk tjänare för United sedan stunden han skrev på för oss som en ofantligt talangfull, explosiv tonåring för 13 säsonger sedan.

Vem kan glömma hans debuthattrick mot Fenerbahce, som hämtat ur serietidningarna, den spektakulära cykelsparken mot city och de oräkneliga matchvinnande prestationerna under hans tid här? Men efter stor diskussion har klubben bestämt sig för att acceptera hans önskan att få återvända till sin pojkklubb.

Han lämnar efter att ha skapat några av de mest magiska stunderna i några av de mest framgångsrika åren i klubbens historia. Wayne lämnar oss som vår mest målskytt efter att ha vunnit alla stora titlar i sporten. Hans rekord kommer att ta decennier för någon att komma nära att matcha och jag är extremt tacksam för sättet som han har lett laget framifrån sedan han utsågs till klubbkapten för tre år sedan.

För alla i klubben och för alla våra hundratals miljoner fans världen runt önskar vi Wayne allt det väldigt bästa i nästa fas av hans otroliga karriär.

Så ska Wayne Rooney alltså spela i blått igen. Onekligen kommer det ta lite tid för detta att sjunka in.

Mycket mer om Rooney blir det förstås senare idag och under de kommande dagarna.

Så säger vi farväl till vår meste målskytt någonsin. Hej då Wayne Rooney. Lycka till!