Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United säkra på Perisic; Januzaj går till Sociedad; Dier på radarn

På onsdagen nås vi av av samstämmiga rapporter runt flera spelare. Manchester United uppges vara säkra på att lyckas med värvningen av Ivan Perisic. Samtidigt tyder det mesta på att Adnan Januzaj, kanske redan idag, blir klar för Real Sociedad. Vidare placeras Tottenhams Eric Dier i United.

I andra nyheter så fortsätter United att träna i USA och stämningen i truppen verkar vara på topp.

Media: United säkra på en värvning av Perisic

Manchester United är fortfarande några miljoner pund ifrån Inters värdering men ska ändå vara säkra på att kunna göra klart med Ivan Perisic från Inter, det rapporterar Independents Miguel Delaney. Det personliga avtalet ska redan vara klart, så det handlar bara om att komma överens om övergångssumman.

Övergångssumman förväntas bli strax under 50 miljoner pund.

Embed from Getty Images

Guardians Jamie Jackson menar att en affär närmar sig. Uniteds förhoppning ska vara att kunna göra klart med Perisic innan Inter reser till Kina på tisdag. Över på Telegraph menar James Ducker också att affären ska kunna vara klar innan Inter drar på Turné. Inter står fast vi ett krav på 49 miljoner pund (55 miljoner euro) medan Uniteds senaste bud ska ha varit på 40 miljoner pund. Rob Dawson på ESPN är enig om att United vill ha affären klar före Inters turné.

Januzaj till Real Sociedad

Adnan Januzajs tid som Manchester United-spelare är av allt att döma över. Enligt BBC ska United och Real Sociedad vara överens om en övergångssumma på 9,8 miljoner pund. Januzaj fick inte följa med på Uniteds USA-turné, så att han kommer att lämna klubben är närmast en självklarhet. Sociedad har hela tiden varit klubben det har pratats mest om och det verkar även bli Januzajs destination.

Januzaj ska för övrigt ha varit nära en flytt till Sociedad på lån när David Moyes var manager för Sociedad.

Affären kan eventuellt genomföras redan idag.

ESPN och Telegraph är eniga om att Januzaj flyttar till Spanien och att övergångssumman blir 9,8 miljoner pund (11 miljoner euro).

Uppdatering: Januzaj rapporteras vara på plats i San Sebastián för sin läkarundersökning hos Real Sociedad.

United närmar sig en värvning av Dier

Om vi räknar in Perisic så skulle det betyda att en anfallare (Romelu Lukaku), en mittback (Victor Lindelöf) och en ytter (Perisic) är på plats. Det som saknas då är en defensiv mittfältare. Det talades länge om Nemanja Matic men då United plockade Lukaku framför näsan på Chelsea ska det ses som föga troligt att Chelsea säljer till United.

Istället uppges United nu ha ställt in siktet på Tottenhams engelska landslagsman Eric Dier, som helst spelar på mittfältet men även kan operera i backlinjen.

Embed from Getty Images

Rapporterna om Dier är inte lika samstämmiga som rapporterna kring Perisic och Januzaj. Men både ESPN genom Rob Dawson och Guardian genom Jamie Jackson menar att en värvning av Dier är på gång.

Övergångssumman sägs kunna landa på 50 miljoner pund.

Om mitt Twitterflöde speglar den allmänna åsikten så är de flesta skeptiska till ett köp av Dier.

Mirror: West Brom vill ha Jones och Smalling

Enligt Mirrors James Nursey (som jag aldrig har hört talas om) ska West Bromwich Albion vara intresserade av att värva Phil Jones och Chris Smalling. Nej, inte Jones eller Smalling utan båda spelarna.

West Broms manager Tony Pulis har tidigare hämtat Jonny Evans och Darren Fletcher (nu i Stoke) från United.

Embed from Getty Images

I och med värvningen av Victor Lindelöf är det ett rimligt antagande att José Mourinho vill göra sig av med en av mittbackarna som finns i truppen. Att Mourinho skulle släppa båda känns mindre sannolikt, allra helst som Marcos Rojo missar de första månaderna på säsongen. En värvning av Eric Dier skulle emellertid ge United ytterligare ett alternativ i mittförsvaret.

Personligen tycker jag att det finns utrymme i truppen för att sälja både Jones och Smalling. Ja, det blir lite tunt tills Rojo är tillbaka men det skulle å andra sidan kunna ge Axel Tuanzebe eller Timothy Fosu-Mensah chansen i mittförsvaret, vilket jag skulle se som positivt.

James till Bayern

James Rodríguez har länge kopplats samman med Manchester United, även om jag personligen aldrig har fick intrycket att det var mer än lösa spekulationer. Nu kan vi oavsett lägga honom bakom oss. Igår meddelades nämligen att James skriver på för Bayern München på ett två år långt lån.

Samtidigt ;hämtar Juventus Douglas Costa från Bayern.

Carrick reagerar på kaptensnyheten

Igår meddelades att Michael Carrick är ny lagkapten för Manchester United. Den nyheten kom givetvis med ett uttalande från Carrick. Nu har Carrick även reagerat på Twitter.

Glada miner på träningen

Via bilder och video kan vi utläsa att stämningen på Manchester Uniteds träningar i USA är mycket god (fattas bara annat).

Ander Herrera, Joel Pereira och Paul Pogba visar att de är lika bra med tennisboll som med fotboll. Inget om rackettekniken, dock.

Kändistätt i USA

Avslutningsvis noterar vi att Uniteds träningar i USA ger lokala supportrar chansen att träffa spelarna. Juan Mata ställde upp för foto.

En annan supporter blev alldeles till sig när han fick träffa Bojan Djordjic.

Ett par äldre supportrar fick chansen att närvara på träningen.