Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho och Lukaku om Salt Lake; senaste om Perisic

Manchester United vann i natt med 2-1 mot Real Salt Lake i säsongens andra träningsmatch. I en inte speciellt välspelad historia fick vi se Romelu Lukaku skjuta sitt första mål som Manchester United-spelare. Henrikh Mkhitaryan, som spelade fram till Lukakus mål, också i målprotokollet.

Den stora snackisen efter matchen var ändå att Antonio Valencia blev utvisad. Vi noterade även skador, sannolikt inte allvarliga, på Juan Mata och Matteo Darmian.

Real Salt Lake bjuder på höjdpunkter med kreativa bildvinklar på sin Youtubekanal.

Mourinhos presskonferens efter Salt Lake

José Mourinho snackade om matchen på en presskonferens.

Om Valencias utvisning: “Domaren bad mig att byta ut spelaren. Jag gjorde inte det, för jag håller inte med om kortet. Saucedo var väldigt aggressiv under andra halvlek, det som hände med Mata och andra situationer där han var lite farlig.” Mourinho förstår att Saucedo var laddad inför mötet med United men tycker att inställningen kan vara en annan i träningsmatcher. “En bra erfarenhet för oss att spela med en man mindre.”

Att notera är att Valencia inte riskerar någon avstängning.

Om Matas skada: “Mata har en stor [i meningen svullen, red. anm.] vrist. Men förhoppningsvis inget viktigt. Jag skulle säga några dagar eller en vecka, i princip.”

Om Darmians skada: “Matteo, det tror jag inte är ett allvarligt problem.”

Lukaku fick göra mål: “Trevligt för honom men inte viktigt för mig. När han kom för att dricka, innan han gjorde mål, sa jag till honom ‘jag älskar allt du gör på planen’. Var inte orolig för om du gör mål eller inte.

“Han håller bollen så bra, han spelar med ett tillslag, två tillslag så bra. Han spelar fram, han rör sig, han tar sig in bakom folk, han attackerar inlägg, han jobbar när laget tappar bollen, han pressar bra. Jag gillar allting han gör. […] Han är nu en toppanfallare.”

Om de kommande matcherna: “Jag kommer att försöka spela 60 minuter och 30 minuter. Vissa kommer att spela 60 minuter mot city och sedan 30 mot Real och vice versa. Jag kommer att försöka ge minuter till alla. Det taktiska arbetet vi gör bakom stängda dörrar, det försöker vi på matcherna. Givetvis är nivån på [motståndet] högre. En bra erfarenhet att spela mot dem. […] Det är inte så viktigt för oss att spela för ett resultat.”

Om Lindelöf: Mot LA Galaxy var Victor Lindelöf mer aktiv med bollen. Det beror på skillnaden på att spela med tre eller fyra försvarare, menar Mourinho. “Hans passningskvalitet är alltid bra, han är tekniskt väldigt bra. Med tre försvarare har han större frihet att attackera ytor på mittfältet.”

Lukaku: Jag är här för att göra mål

“Det [känns] väldigt bra, försäsongen går bra för oss,” sa Romelu Lukaku till MUTV efter nattens match.

“Givetvis [är det skönt att göra mål]. Jag är här för att göra mål och vara riktpunkten för laget. I Manchester United spelar vi för att vinna, det är min första mentalitet när jag går ut på planen och allt kommer efter det.”

Det senaste om Perisic

Det rapporteras ständigt att Manchester United kommer aningen lite närmare att värva Ivan Perisic från Inter. Först hette det att deadline var den sista juni, då Inter behövde ha samlat in tillräckligt med pengar för att klara financial fair play-kraven. Det passerade utan att Perisic värvades men också utan att ryktena slutade.

Nästa deadline var Uniteds USA-resa. När United reste till USA var Perisic inte med, varpå deadline flyttades fram till Inters Asienresa. Den är idag och planet ska lyfta ungefär när den här artikeln publiceras. Perisic? Jo, han följer med, meddelar Inter.

Betyder det att ryktena kommer att upphöra? Förmodligen inte.

Mourinhos presskonferens i natt avslutades med en fråga om vad som händer med Perisic. “Jag har ingen aning. Ingen aning min vän, ingen aning,” svarade Mourinho.

Så vi får väl se. Det rapporteras att Perisic har varit på dåligt humör på Inters träningar och att han gör vad han kan för att forcera fram en flytt till United.

Några andra rykten

David de Gea: United är övertygade om att David de Gea inte kommer att flytta till Real Madrid i sommar, det rapporterar Duncan Castles för Yahoo Sports. Mourinho ska dock vara villig att sälja målvakten om priset är det rätta.

Castles menar att det fanns en möjlighet att De Gea skulle säljas till Real i samband med en värvning av Álvaro Morata, något som Real inte gick med på. Över på Mirror menar John Richardson att United kan sälja De Gea, om Real samtidigt släpper Toni Kroos till United. Det är en affär jag skulle acceptera, men inte mycket tyder på att det blir verklighet.

Alexis Sánchez har på vissa håll kopplats samman med United. Detta sedan José Mourinho nämnde Sánchez på en presskonferens. Det var ju bara det att Mourinho pratade om Real Madrid-direktören José Ángel Sánchez och inte alls om Arsenalspelaren Alexis Sánchez. Football 365 berättar mer ingående om det.

Ambassadörsroll för Rooney

Wayne Rooney kommer att erbjudas en ambassadörsroll i Manchester United när han lägger skorna på hyllan. Det rapporteras på flera håll, bland annat på Guardian, Telegraph och Times.

Shaw: Hoppas vara tillbaka snart

José Mourinho sa nyligen att Luke Shaw kommer att vara borta större delen av höstsäsongen. Vänsterbacken själv målar upp en lite mer positiv bild.

“Jag har gjort rehabilitering varje dag och det går framåt väldigt bra,” säger vänsterbacken enligt Manutd.com. “Jag har ingen tidsskala men jag känner mig väldigt bra, jobbar hårt och ju förr desto bättre. Förhoppningsvis är det snart.”

Ett par värvningar

West Brom har signerat den egyptiska försvararen Ahmed Hegazi på ett säsongslångt lån från Al Ahly.

Everton fortsätter att förstärka. Det senaste nyförvärvet är Cuco Martina, som ansluter på fri transfer. Martina, som spelar högerback, kommer närmast från Southampton, där speltiden var tämligen begränsad.