Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchnatt: Real Madrid – United

18:06

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds träningsmatch mot Real Madrid i Santa Clara. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Real Madrid 1-1 (0-1) [2-1 straffar]

Träningsmatch • 2017-07-23, 23.00 • Santa Clara Stadium, Santa Clara, Kalifornien


 1-0 (45+1) Jesse Lingard (Martial)
 1-1 (69)   Casemiro [straff]
     (84)   Óscar Rodríguez

Straffläggningen:
0-0 Anthony Martial
0-0 Mateo Kovacić
0-0 Scott McTominay
0-0 Óscar Rodríguez
1-0 Henrikh Mkhitaryan
1-1 Quezada
1-1 Victor Lindelöf
1-1 Theo Hernández
2-1 Daley Blind
2-1 Casemiro

Manchester United: Romero (De Gea 46); Fosu-Mensah (Blind 46), Bailly (Lindelöf 46), Jones (Smalling 46), Darmian (Valencia 76); Carrick (Pogba 46), Fellaini, A Pereira (Herrera 46, McTominay 51); Lingard (Mkhitaryan 46), Rashford (Lukaku 46), Martial
Avbytare: De Gea, J Pereira, Blind, Lindelöf, Mitchell, Smalling, Tuanzebe, Valencia, Herrera, McTominay, Mkhitaryan, Pogba, Lukaku

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo; Kroos, Modric; Bale, Isco, Vazquez; Benzema
Avbytare: Casilla, Yanez, Zidane, Theo, Quezada, Tejero, Achraf, Manu Hernando, Casemiro, Kovacic, Oscar, Franchu, Dani Gomez

Johannes Johansson | 01:38 Intervju med Lingard

Vi avslutar nattens matchblogg med en intervju som Jesse Lingard gjort med MUTV. Vi tackar samtliga som följt oss under kvällen/natten! Samtidigt skickar vi ett kämpa på till Victor Nilsson Lindelöf som hade en tuffare match idag! Som sagt bara att kämpa vidare, vi vet hur grym du är!

Johannes Johansson | 01:15 Andra halvlek: Real Madrid – United 1-0 (1-2 totalt efter straffar)

Om första halvlek var av imponerande karaktär, så var den andra halvleken rena motsatsen. Flera av de ordinarie United-spelarna byttes in och de såg tröttkörda ut redan från start. Spelarna såg helt enkelt ut att sakna energi. Tekniken var kantig och felbesluten många.

Ett av felbesluten skulle straffa sig. I dubbel bemärkelse. Victor Nilsson Lindelöf satsade klumpigt i en duell med Reals pigge vänsterback Theo Hernandez. Hernandez lyckades peta bollen förbi den hårt satsande svensken och kvar fanns endast fransmannens ben att träffa. Straffen förvaltade sedan Casemiro på bästa möjliga sätt.

Real skapade därefter flera halvlägen men avsluten var allt som oftast för dåliga. De Gea gjorde dessutom en fantastisk parad på en fint slagen frispark. Men frågan är om inte Marouane Fellaini fick den allra bästa chansen i andra halvlek. Inbytte Scott McTominay prickade en fri Fellaini inne i straffområdet, men belgaren lyckades få århundradets snedträff vilket ledde till att bollen hamnade uppe hos korvförsäljaren på läktarens översta etage.

1-1 innebar straffar, vilket kommentator Holmgren nämnde sisådär 2533 gånger. Efter att båda lagen bränt sina två första straffar (Martial och McTominay) satte tillslut Henrikh Mkhitaryan sin straff. Real kvitterade. Sedan missade Lindelöf sin chans till revansch när han sköt mitt på Kiko Cassilla. Real missade också. Sedan avgjordes det hela i femte rundan där Daley Blind satte sin straff medan Casemiro missade.

Johannes Johansson | 00:04 Första halvlek: Real Madrid – Manchester United 0-1

Efter första halvlek är Manchester United i ledning med 1-0 efter mål av Jesse Lingard. Målet i sig var annars inga svårigheter för Lingard att peta in, förarbetet av Anthony Martial höll däremot hög klass. Fransmannen slog världsrekord i antal tvåfotsfinter ute på vänsterkanten där han lurade bort både en, två och tre Real Madrid-spelare innan han fann Lingard som kunde raka in bollen i den tomma målburen.

För att vara ett såpass reservbetonat United så stod våra grabbar upp förträffligt mot ett nästintill ordinarie Real Madrid (”bara” Cristiano Ronaldo och Sergio Ramos borta). Inledningsvis hade vi till och med stora delar av bollinnehavet och skapade de främsta chanserna. Lingard hade bland annat ett par rungande skott från distans.

Real Madrid åt sig in i halvleken ju längre den led, men United-försvaret stod upp rejält. Phil Jones, som stod för en dålig insats senast, utgjorde tillsammans med Eric Bailly mittlåset och de båda imponerade. På högersidan stängde dessutom Timothy Fosu-Mensah av Gareth Bale fullständigt. Framför backlinjen visade Andreas Pereira framfötterna på nytt. Pereira har visat prov på en enorm utveckling såhär långt under träningsmatcherna, där utlåningen föregående säsong verkar ha gjort susen. Fortsätter han på den inslagna vägen kommer han i allra högsta vara aspirant på en ordinarie tröja framöver.

Johannes Johansson | 22:22 Mourinhos tankar om matchen

José Mourinho har i sedvanlig ordning pratat med MUTV inför matchen.

Johannes Johansson | 22:02 Startelvor

Startelvorna är nu släppta och vi kan konstatera att United kommer ställas mot ett tufft motstånd under första halvlek. Samtidigt kan vi konstatera att United gör nio förändringar i startelvan från senast.

Johannes Johansson | 21:57 Arenainfo och Reals trupp

I den senaste träningsmatchen mot Real Madrid spelades den inför hela 109 318 åskådare. Kvällens match spelas inte i Michigan, utan på Santa Clara Stadium eller Levi’s Stadium som den så sponsrat heter, i San Francisco. Arenan tar 68 500 åskådare, även om publikrekordet från 2015 är 76 999 på WrestleMania. Till vardags spelar det välkända amerikanska fotbollslaget San Francisco 49ers på arenan.

Snart lär vi få ta del av startelvorna. Ni kanske är nyfikna på vilken trupp Real Madrid har att förfoga över? Visst, det är nämligen dessa herrar som rest med till USA: Navas, Casilla, Yanez, Luca Zidane, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Theo, Quezada, Tejero, Achraf, Manu Hernando, Kroos, Casemiro, Modric, Isco, Kovacic, Oscar, Franchu, Benzema, Bale, Lucas Vazquez, Dani Gomez.

Johannes Johansson | 21:27 Livesänt införsnack med Andy Mitten

United We Stand, UWS med Andy Mitten sänder live inför matchen.

Johannes Johansson | 20:53 Tweets och dylikt

Vi går i väntans tider på startelvor och diverse andra uppdateringar gällande kvällens match. I väntan på vidare nyheter rekommenderar jag, först och främst, starkt att läsa vår införrapport. I övrigt kommer det i sedvanlig ordning en del tweets om kvällens match. Här får ni ta del av de ”intressantaste” just nu.

Johannes Johansson | 19:02 Ashley Young & Co.

Real Madrid är ju som vi nyss nämnde de regerande Champions League-mästarna. Inte nog med det, i och med segern blev de även det första laget i Champions Leagues historia att vinna turneringen två år i rad. Inte illa minsann!

Den store hjälten blev som vanligt Cristiano Ronaldo. Vår käre Cristiano får vi dock inte återse i kvällens match, då han fått förlängt permission. Är man stjärna så är man. Personligen såg jag spänt fram emot att se United mot Alvaro Morata så fort Romelu Lukaku blev officiellt klar. Den duellen blev det dock inget med denna gång. Morata valde istället att gå till ”sitt förstaval”… bla bla bla… Chelsea. Med andra ord spar vi den duellen till ett senare tillfälle.

Senast United mötte Real Madrid i en träningsmatch var för tre säsonger sedan. Då startade United med följande elva:

De Gea
Keane Jones Evans
Valencia Fletcher Mata Herrera Young
Rooney Welbeck

Inhoppen stod Wilfried Zaha, Tyler Blackett, Luke Shaw, Tom Cleverley, Jesse Lingard, Shinji Kagawa och Javier Hernandez för. Tre år sedan alltså!

United imponerade rejält i matchen och besegrade Real Madrid med 3-1 efter att Ashley Young (2) och Chicharito målat för de rödklädda hjältarna från Manchester.

Johannes Johansson | 18:07 Real Madrid it is

Klockan är sex, välkommen till matchbloggen! Nu rullar vi alltså igång bloggandet inför kvällens drabbning mot de regerande Champions League-mästarna – Real Madrid. Denna gång ställs vi inför den aningen mer humana matchtiden, för oss supportrar på hemmaplan, 23.00 och inte 04.00. I och med att matchtiden passar oss i Europa bättre så innebär det att avsparken i USA blir mitt på blanka dagen. Runt 14.00 mer precist.

Under gårdagens presskonferens berättade José Mourinho att han fortsatt kommer rotera truppen. Ynglingarna som inte fick allt för mycket speltid senast kommer istället få det in denna match. Detta innebär att några av våra mer etablerade spelare kommer vilas desto mer. Bli därför inte allt för förvånade över att se spelare som Demetri Mitchell och Axel Tuanzebe från start.

I övrigt försöker vi uppdatera er med de senaste nyheterna i väntan på matchstart!