Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Säsongens tröjnummer officiella: Andreas Pereira får 15

Premier League har idag bekräftat de tröjnummer som gäller för säsongen 2017/18. I Manchester United är den notabla förändringen att Andreas Pereira kommer att spela i nummer 15 och inte 44 som tidigare.

Ingen stor överraskning att Pereira byter till nummer 15, det är ju det tröjnummer han har haft under försäsongen. Om jag tolkar Premier Leagues information kommer han nu att spela med ”Andreas” på tröjan och inte ”Pereira” (eller A Pereira). På lån i Granada förra säsongen hade han Andreas på ryggen.

Sedan tidigare är det bekräftat vilka nummer nyförvärven får: Victor Lindelöf tog nummer 2, Romelu Lukaku nummer 9 och Nemanja Matic nummer 31.

Den kompletta listan (med de namn spelarna har på ryggen):

 • 1. De Gea
 • 2. Lindelöf
 • 3. Bailly
 • 4. Jones
 • 5. Marcos Rojo
 • 6. Pogba
 • 8. Mata
 • 9. Lukaku
 • 11. Martial
 • 12. Smalling
 • 14. Lingard
 • 15. Andreas
 • 16. Carrick
 • 17. Blind
 • 18. Young
 • 19. Rashford
 • 20. S. Romero
 • 21. Ander Herrera
 • 22. Mkhitaryan
 • 23. Shaw
 • 25. Valencia
 • 27. Fellaini
 • 31. Matic
 • 36. Darmian
 • 38. Tuanzebe
 • 40. J. Pereira
 • 45. O’Hara

Överraskningen på listan är att fjärdemålvakten Kieran O’Hara får ett tröjnummer. Oklart varför, då han inte fick följa med på försäsongsturnén. Förutom De Gea, Romero och Joel Pereira har O’Hara även de utlånade målvakterna Dean Henderson och Sam Johnstone.

Förutom nyförvärven är det bara O’Hara och Joel Pereira som inte tilldelades tröjnummer inför förra säsongen. Jämfört med förra säsongens lista försvinner bara de spelare som har lämnat klubben (permanent eller på lån).

Notabelt är att varken Scott McTominay eller Demetri Mitchell tilldelas tröjnummer inför säsongen, trots att de (till skillnad från O’Hara) var med under försäsongen. Det betyder ingenting för deras eventuella medverkan i matcher (tröjnummer kan registreras i stort sett när som helst) men det är en stark indikation på att de fortsatt ska räknas som reservlagsspelare.

McTominay hade 39 förra säsongen, Mitchell 35. Om de får speltid den här säsongen lär de använda samma nummer igen. Matthew Willock (42), Angel Gomes (47) och Zachary Dearnley (48) hade också tröjnummer förra säsongen men blir utan nu. Inget anmärkningsvärt.

Manchester United har, av okänd anledning, ännu inte presenterat listan officiellt.


Den här artikeln påstod ursprungligen att Eric Bailly skulle ha Eric Bailly på ryggen. Det är förstås fel. Tack till Björn Engqvist.