Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Marouane Fellaini knäskadad, borta några veckor

Manchester United får klara sig utan Marouane Fellaini i matchen mot Liverpool på lördag. Fellaini blev igår knäskadad och kommer att behöva några veckor för rehabilitering.

I VM-kvalet blev det enkla segrar för Victor Lindelöf och Daley Blind, medan Lee O’Connor imponerade för Irlands U19.

Fellaini ute några veckor

Marouane Fellaini startade igår för Belgien i bortamatchen mot Bosnien-Hercegovina. Det kunde tyckas vara ett idiotiskt beslut av förbundskapten Roberto Martínez. Fellaini har dragits med skadeproblem den senaste tiden. Då Belgien redan var klara för VM borde det ha varit en självklarhet för varje tänkande människa att ställa över Fellaini.

Men Martínez är sensationellt korkad och spelade alltså Fellaini från start. Föga överraskande tvingades Fellaini kliva av skadad efter en halvtimmes spel. Det handlar om en skada i vänster knä.

Domen kom idag och det är förväntat att Fellaini kommer att vara borta från spel i minst tre veckor.

Det belgiska förbundet skriver förvisso på sin Twitter att det handlar om “ett par veckor”. Det är av allt att döma en miss i översättningen.

När Fellaini klev av ledde Belgien med 1-0. Föga överraskande hade laget svårt att klara sig utan sin bästa spelare och tio minuter efter att Fellaini klev av hade Bosnien vänt till 2-1. I andra halvlek repade sig ändå Belgien och de kunde till slut vinna med 4-3.

Romelu Lukaku stod över gårdagens match, med lättare skadebesvär. Belgien hoppas att Lukaku ska kunna spela mot Cypern på tisdag. Om Martínez har några fungerade hjärnceller kvar väljer han dock att låta Lukaku vila. Belgien är ju redan i VM och det finns ingen anledning alls att riskera skador.

Lekande lätt för Lindelöf

Victor Lindelöf och Sverige är i praktiken klara för playoff. Igår spelade Lindelöf hela matchen när Luxemburg besegrades med hela 8-0. Drömmen om en direktplats till VM dog dock på lördagskvällen, då Frankrike vann i Bulgarien. Därmed ska Frankrike tappa poäng hemma mot Vitryssland för att Sverige ska kunna gå förbi, det får ses som uteslutet.

Seger för utslagen Blind

Det holländska landslaget vann med 3-1 borta mot Vitryssland. Daley Blind lirade hela matchen som vänsterback. Att notera är att förre Unitedspelaren Memphis Depay sköt 3-1-målet.

I teorin har Holland fortfarande chansen att nå VM. För det krävs dock att de ska vinna med minst sju mål mot Sverige i den sista omgången, vilket givetvis är uteslutet.

O’Connor mot nästa omgång

I kvalet till U19-EM vann Irland igår med 5-0 mot Cypern. Därmed kommer de med största sannolikhet att gå vidare till nästa omgång. Poäng mot Serbien på tisdag säkrar avancemang men även en förlust lär räcka för irländarna, då de har åtta mål till godo på Azerbajdzjan.

Manchester United-försvararen Lee O’Connor startade som högerytter och noterade sig för en assist. O’Connor klev av efter Irlands 5-0-mål efter 67 minuter.

Belgiens U19 vann med 2-0 mot Ryssland i en träningsmatch. Indy Boonen kom in i andra halvlek men Ilias Moutha-Sebtaoui var inte involverad.

Dagens landskamper

  • 13.30: England U17 – Chile U17 (U17-VM, spelas i Indien) [Gomes]
  • 18.00: Kazakstan – Armenien (VM-kval) [Mkhitaryan]
  • 18.00: Litauen – England (VM-kval) [Lingard, Rashford, Smalling]

Landslagskollen: VM-kval och konsten att undvika skador