Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: VM-kval och konsten att undvika skador

Den närmaste framtiden håller vi alla tummar vi kan för att Manchester Uniteds spelare ska undvika skador. Detta då spelarna, i väntan på nästa Manchester United-match, är iväg på uppdrag för diverse olika landslag.

Unitedspelarna klarade sig helskinnade förra gången. Nu ser det tyvärr inte lika bra ut. Phil Jones har redan skickats hem medan Romelu Lukaku tvingas till individuell träning.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Totalt rör det sig om 26 spelare den här gången, 14 a-landslagsspelare och 12 ungdomslandslagsspelare.

A-landslag

VM-kvalet går in i sitt absoluta slutskede. För många Unitedspelare är det avgörande matcher som väntar.

Argentina (Romero)

Då Marcos Rojo fortfarande är skadad är Sergio Romero ensam representant för Manchester United i Argentinas landslag. Romero blir förstås en nyckelspelare för Argentina. Det argentinska landslaget kan inte göra mål och då måste målvakten hålla nollan för att VM-drömmen ska leva.

Argentina inleder med hemmamatch mot Peru och endast en seger är acceptabelt. Om Argentina vinner är det nära till VM. Skulle de däremot misslyckas med att vinna är det fullt realistiskt att de inte ens tar playoffplatsen.

I den avslutande omgången väntar sedan Ecuador på bortaplan. Förutsättningarna inför den matchen är meningslösa att spekulera i nu. Klart är åtminstone att två segrar garanterar VM-spel medan två förluster garanterar ett långt sommarlov.

Armenien (Mkhitaryan)

Henrikh Mkhitaryan har redan bokat in sommarlovet. De avslutar VM-kvalet med hemmamatch mot Polen och sedan bortamatch mot Kazakstan. 

Belgien (Fellaini, Lukaku)

Belgien har redan säkrat VM-platsen. Trots det envisas förbundskapten Roberto Martínez med att plocka ut bästa möjliga lag. Det drabbar Manchester United, då både Marouane Fellaini och Romelu Lukaku dras med skadeproblem. Givetvis hade det varit bättre för spelarna att vara kvar i Manchester för att läka såren. Och det som är bäst för spelarna bör också vara bäst för det belgiska landslaget i detta skede.

Det verkar ändå vara ganska bra med Fellaini, trots att han stod över träningen igår.

Statusen för Lukaku är emellertid inte lika bra. Han undersöktes för en vristskada igår. Tack och lov upptäcktes varken fraktur eller ligamentsskada. Foten är dock inte tillräckligt bra för att Lukaku ska kunna träna med laget. Individuell träning väntar och det är osäkert om han kan spela i någon av Belgiens två matcher. Till matchen mot Liverpool bör han emellertid vara tillbaka.

På programmet står en bortamatch mot Bosnien-Hercegovina och en hemmamatch mot Cypern.

Ecuador (Valencia)

Antonio Valencia är som vanligt med i Ecuadors trupp. Ecuador avslutar VM-kvalet med Chile på bortaplan och Argentina på hemmaplan. Ska de ha en VM-chans krävs sex poäng och inte ens det garanterar ens en playoffplats.

Det finns absolut ingenting som tyder på att Ecuador ska lyckas vinna båda matcherna. De inledde kvalet med tretton poäng på de fem första matcherna. Därefter har det bara blivit sju poäng på elva matcher. Just nu har de en förlustsvit på fyra.

Elfenbenskusten (Bailly)

Eric Bailly och Elfenbenskusten åker till Mali på fredag. Det är en match som ivorianerna har goda möjligheter att vinna, men det afrikanska kvalet är inte alltid logiskt.

Oavsett resultat mot Mali kommer Elfenbenskustens öde att avgöras först i november, då de avslutar kvalet hemma mot Marocko.

Det bästa i alla omständigheter är att Bailly bara ska spela en match och att han får mer än en veckas vila inför matchen mot Liverpool.

England (Lingard, Rashford, Smalling)

England bokar en VM-plats med en seger mot Slovenien på Wembley på torsdag. Misslyckas de har de oavsett ett antal räddningsplankor, däribland bortamatchen mot Litauen på söndag. Det är inte uteslutet att England kan förlora båda matcherna och ändå gå till VM.

England får klara sig utan sin bästa mittback Phil Jones. Han anmälde sig på landslagssamlingen men han gjorde det med trasig kropp. Efter undersökning skickades han hem till Manchester. Huruvida matchen mot Liverpool är i fara har vi ännu inte fått något besked om.

I Jones frånvaro kanske Chris Smalling får chansen i startelvan. Marcus Rashford borde ingå i startelvan men de engelska förbundskaptenerna har ju en förmåga att inte alltid välja sina bästa spelare.

Jesse Lingard är med i truppen men lär få finna sig i att sitta på läktaren. Ja, skulle England vara VM-klara inför avslutningen kanske han får chansen.

Italien (Darmian)

Matteo Darmian och Italien har hemmamatch mot Makedonien och bortamatch mot Albanien. Om inget extremt oförutsett inträffar kommer Italien att sluta tvåa i gruppen, vilket betyder playoff i november.

Nederländerna (Blind)

Något playoff blir det inte för Holland. Ja, i teorin kan det förstås bli det. Men glöm det.

Daley Blind är med i truppen medan Timothy Fosu-Mensah inte är det. Förmodligen är Fosu-Mensah utanför för att förbundskaptenen är korkad. Det kan också vara så att förbundskaptenen inser att det är mycket bättre att låta Fosu-Mensah lira i U21-landslaget, vars matcher faktiskt betyder någonting.

Holland bortamatch mot Vitryssland och sedan hemmamatch mot Sverige.

Serbien (Matic)

Serbien säkrar en VM-plats om de vinner borta mot Österrike. Skulle de misslyckas med det så säkrar de VM-platsen via en seger mot Georgien i sista omgången.

Nemanja Matic är givetvis given i serbernas startelva.

Spanien (De Gea)

David de Gea ska hålla nollan hemma mot Albanien och sedan borta mot Israel. Det ensamt räcker inte till VM, någon av hans lagkamrater måste göra mål också. Nu är det givetvis en självklarhet, så det blir VM-spel för De Gea nästa sommar.

Ja, om nu inte politiskt kaos verkligen ställer till det.

För Ander Herrera och Juan Mata ser VM-drömmen emellertid ut att förbli en dröm. Båda är ånyo utanför truppen, då förbundskaptenen anser sig ha bättre spelare att tillgå.

Sverige (Lindelöf)

När Sverige på lördag kväll har vunnit mot Luxemburg kommer landslaget att bänka sig för att se om Bulgarien kan ta poäng av Frankrike. Med tanke på att Frankrike saknar sina två bästa spelare (Paul Pogba är både skadad och avstängd medan Anthony Martial är offer för en inkompetent förbundskapten) får det anses vara troligt.

Då räcker det för Sverige att åka till Holland och vinna den avslutande matchen så är VM-platsen klar.

Skulle Frankrike vinna mot Bulgarien blir Sverige tvåa i gruppen. Då väntar sannolikt playoff, om nu inte Sverige lyckas bli sämsta grupptvåa, men risken för det torde vara liten.

Victor Lindelöf är Uniteds representant i den svenska truppen. Skulle Sverige gå till VM har Lindelöf då ett halvår på sig att övertyga Zlatan Ibrahimovic om att göra landslagscomeback.

Ungdomslandslag

I de engelska ungdomslandslagen är det fortfarande ont om Unitedspelare. Många Unitedspelare finns dock representerade i diverse andra landslag.

Belgien U19 (Boonen, Moutha-Sebtaoui)

Belgiens U19 åker till Marbella för träningsmatcher mot USA och Ryssland. Målvakten Ilias Moutha-Sebtaoui är som vanligt given i truppen. Den här gången får han sällskap av Indy Boonen, vars plats i truppen inte är lika självklar.

Belgien U17 (Ramazani)

Belgiens U17-landslag ska möta Luxemburg i en träningsmatch. Det belgiska fotbollsförbundet har inte bemödat sig med att berätta vilka spelare som har tagits ut till matchen. Vi förutsätter dock att Uniteds anfallare Largie Ramazani är en av spelarna, han brukar vara det.

England U21 (Henderson)

Hemmamatch mot Skottland och bortamatch mot Andorra väntar för Englands U21-landslag. Dean Henderson är med i truppen men lär inte få någon speltid.

England U17 (Gomes)

Angel Gomes är lagkapten för det engelska U17-landslag som åker till Indien för att spela VM. Aidan Barlow blev märkligt nog inte uttagen.

Chile, Mexiko och Irak är motståndet för England i gruppspelet. Det är 24 lag i VM, så det är ganska lätt att gå till slutspel. Det ska England göra och rimligen kommer de att vara missnöjda om de inte åker hem som världsmästare.

I en träningsmatch mot Nya Zeeland vann England med 3-2. England matchade inte sitt bästa lag och Gomes fick börja på bänken. Efteråt körde de straffläggning och Gomes satte sin straff.

Irland U21 (O’Hara)

Irlands U21 ska spela EM-kval mot Norge och Israel, båda matcherna på hemmaplan. Uniteds Kieran O’Hara vaktar målet.

Irland U19 (O’Connor)

Irlands U19 ska spela EM-kval mot Azerbajdzjan, Cypern och Serbien. De två bästa lagen går vidare till nästa runda. Lee O’Connor lär vara med i startelvan, trots att han fortfarande är U18-spelare.

Nederländerna U21 (Fosu-Mensah)

Timothy Fosu-Mensah fick nöja sig med en plats i den holländska U21-truppen. Vi räknar med att han tar en plats i startelvan. EM-kval väntar, först hemma mot Lettland och sedan borta mot Ukraina.

Portugal U21 (J Pereira)

Joel Pereira är nu given förstamålvakt för Portugals U21-landslag. Bara en match den här gången, det mot Bosnien-Hercegovina på bortaplan.

Schweiz U19 (Burkart)

Anfallaren Nishan Burkart fortsätter att vara med i Schweiz U19-landslag, trots att han fortfarande är U18-spelare. Den här gången två träningsmatcher mot Wales.

Wales U21 (Poole)

Wales U21-landslag har bortamatch mot Liechtenstein i EM-kvalet. Regan Poole fortsätter nog på mittfältet.

Wales U19 (Levitt)

Dylan Levitt ska spela för Wales U19 mot Nishan Burkarts Schweiz. Precis som Burkart är Levitt U18-spelare.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

DJ Buffonge togs ut till Antigua och Barbudas U20 i februari 2017 men stoppades av United. Har inga andra landslagsmeriter.

Borthwick-Jackson har meriter från Englands U20-landslag. Inte uttagen till något landslag den här gången.

Demetri Mitchell har meriter från Englands U20-landslag. Inte uttagen till något landslag den här gången.

Axel Tuanzebe har meriter från Englands U20-landslag. Inte uttagen till något landslag den här gången.

Ro-Shaun Williams har meriter från Englands U19. Han har nu blivit U20-spelare men ännu inte fått chansen där.

George Tanner har meriter från Englands U18-landslag. Tanner har nu blivit U19-spelare men har ännu inte fått chansen på den nivån.

Tahith Chong har varit med i Nederländernas U19 men är ute med en långtidsskada. Han är fortfarande U19-spelare och är faktiskt bara en månad från att fortfarande vara U18-spelare (i England är han fortfarande U18, då det är höst-vår som gäller i England).

Ethan Galbraith har varit med i Nordirlands U17. De har ingen match den här gången.

Ethan Hamilton har meriter från Skottlands U19 men har nu blivit för gammal och har ännu inte fått chansen i U21-landslaget och något U20-landslag tycks skottarna inte ha.

Alex Fojticek har varit med i Slovakiens U17. Har nu blivit U18-spelare men har ännu inte fått chansen på den nivån.

Övriga spelare

Inte uttagna: Herrera, Mata, Martial, A Pereira, Shaw, Young

Skadade: Carrick, Jones, Pogba, Rojo

Slutat: Ibrahimovic

Genomgången av övriga spelare inkluderar de a-lagsspelare (de som för säsongen tilldelats tröjnummer) som inte deltar i landslagsspel den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Tisdag 3 oktober:

 • 17.00: Wales U19 – Schweiz U19 (träningsmatch) [Levitt mot Burkart]

Onsdag 4 oktober:

 • 16.00: Irland U19 – Azerbajdzjan U19 (EM-kval, spelas på Irland) [O’Connor]
 • Luxemburg U17 – Belgien U17 (träningsmatch) [Ramazani]

Torsdag 5 oktober:

 • 15.00: Wales U19 – Schweiz U19 (träningsmatch) [Levitt mot Burkart]
 • 16.00: Belgien U19 – USA U19 (träningsmatch, spelas i Marbella) [Boonen, Moutha-Sebtaoui]
 • 18.00: Armenien – Polen (VM-kval) [Mkhitaryan]
 • 18.30: Liechtenstein U21 – Wales U21 (EM-kval) [Poole]
 • 20.45: England – Slovenien (VM-kval) [Lingard, Rashford, Smalling]
 • 20.45: Irland U21 – Norge U21 (EM-kval) [O’Hara]

Fredag 6 oktober:

 • 01.30: Argentina – Peru (VM-kval) [Romero]
 • 01.30: Chile – Ecuador (VM-kval) [Valencia]
 • 18.00: Nederländerna U21 – Lettland U21 (EM-kval) [Fosu-Mensah]
 • 20.45: Italien – Makedonien (VM-kval) [Darmian]
 • 20.45: Österrike – Serbien (VM-kval) [Matic]
 • 20.45: Spanien – Albanien (VM-kval) [De Gea]
 • 20.45: England U21 – Skottland U21 (EM-kval) [Henderson]
 • 21.00: Mali – Elfenbenskusten (VM-kval) [Bailly]

Lördag 7 oktober:

 • 13.00: Belgien U19 – Ryssland U19 (träningsmatch, spelas i Marbella) [Boonen, Moutha-Sebtaoui]
 • 18.00: Bosnien-Hercegovina – Belgien (VM-kval) [Fellaini, Lukaku]
 • 18.00: Sverige – Luxemburg (VM-kval) [Lindelöf]
 • 20.00: Irland U19 – Cypern U19 (EM-kval, spelas på Irland) [O’Connor]
 • 20.45: Vitryssland – Nederländerna (VM-kval) [Blind]

Söndag 8 oktober:

 • 13.30: England U17 – Chile U17 (U17-VM, spelas i Indien) [Gomes]
 • 18.00: Kazakstan – Armenien (VM-kval) [Mkhitaryan]
 • 18.00: Litauen – England (VM-kval) [Lingard, Rashford, Smalling]

Måndag 9 oktober:

 • 16.30: Irland U21 – Israel U21 (EM-kval) [O’Hara]
 • 20.45: Albanien – Italien (VM-kval) [Darmian]
 • 20.45: Serbien – Georgien (VM-kval) [Matic]
 • 20.45: Israel – Spanien (VM-kval) [De Gea]

Tisdag 10 oktober:

 • 14.00: Irland U19 – Serbien U19 (EM-kval, spelas på Irland) [O’Connor]
 • 15.30: Bosnien-Hercegovina U21 – Portugal U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 17.00: Ukraina U21 – Nederländerna U21 (EM-kval) [Fosu-Mensah]
 • 18.00: Andorra U21 – England U21 (EM-kval) [Henderson]
 • 20.45: Belgien – Cypern (VM-kval) [Fellaini, Lukaku]
 • 20.45: Nederländerna – Sverige (VM-kval) [Blind mot Lindelöf]

Onsdag 11 oktober:

 • 01.30: Ecuador – Argentina (VM-kval) [Valencia mot Romero]
 • 13.30: England U17 – Mexiko U17 (U17-VM, spelas i Indien) [Gomes]

Lördag 14 oktober:

 • 16.30: England U17 – Irak U17 (U17-VM, spelas i Indien) [Gomes]
Res med oss till Manchester!