Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Jag är säker på att jag inte avslutar min karriär här; Shaw och Rojo i truppen

José Mourinho har ingen avsikt att avsluta sin karriär i Manchester United. Det säger managern själv i fransk teve. Samtidigt spekuleras det i engelsk media om att relationen mellan Mourinho och Ed Woodward inte ska vara den bästa.

“Det enda jag kan säga är att jag fortfarande är en tränare med oro, med ambitioner och med viljan att göra nya saker. Och jag tror inte… Nej, jag är säker på att jag inte kommer att avsluta min karriär här,” säger Mourinho till den franska tevekanalen TF1 enligt Guardian.

Mourinho blir sedan frågad om han menar i United och svarar “ja”.

En potentiell framtida klubb för Mourinho kan vara Paris Saint-Germain.

“Häromdagen åkte min son, som bor i London, till Paris och inte till Manchester för att se matchen,” säger Mourinho. “För just nu är det något speciellt i Paris. Magiskt, kvalitet, ungdom, det är fantastiskt.”

Detta följs upp av att Duncan Castles rapporterar att Mourinho ska vara frustrerad på Uniteds vice verkställande ordförande Ed Woodward. Mourinho påstås ha klagat på att Uniteds organisation är byråkratisk och ineffektiv. Managern ska också vara missnöjd över att United inte matchar vissa rivalers agerande på transfermarknaden.

Castles har erkänt goda kontakter med Mourinho och framför allt med Mourinhos agent Jorge Mendes. En tolkning är förstås att det hela är en kontraktsförhandling, där Mourinhos läger läcker strategisk information, för att sätta press på United.

Något nytt kontrakt för Mourinho ska inte vara aktuellt, menar Castles.

Både BBC och Times har emellertid en annan tolkning av framtiden. Det rapporteras att United räknar med att inleda förhandlingar med Mourinho innan den här säsongen är över.

Oavsett är det i nuläget ingen brådskande fråga. Mourinho har kontrakt över nästa säsong och i tillägg har han ett optionsår över säsongen 2019/20.

Inget straff för Lukaku

Dejan Lovren försökte i lördags få Romelu Lukaku utvisad. Domaren köpte inte det. Inte FA heller. FA har idag behandlat disciplinära ärenden från helgen och de agerar inte mot Lukaku.

Tyska domare på onsdag

Nästa match för United är borta mot Benfica i Champions League på onsdag. Felix Zwayer från Tyskland kommer att döma den matchen. Zwayer får sällskap av Thorsten Schiffner och Marco Achmüller som assisterande domare, Daniel Siebert och Sascha Stegemann som extra assisterande domare samt Rafael Foltyn som fjärdedomare.

Zwayer är en relativt oerfaren domare. Matchen på onsdag blir blott hans sjunde Champions League-match.

United hade Zwayer i bortamatchen mot Rostov (1-1) i mars. Benfica har inte haft Zwayer som domare.

Shaw och Rojo i truppen

Manchester United reser idag till Lissabon inför matchen på onsdag. Ett par överraskningar i truppen är att både Marcos Rojo och Luke Shaw följer med.

Detta torde innebära att Rojo nu är aktuell för spel efter sin skada, då United inte har någon anledning att ta med sig skadade spelare. Det skulle i så fall betyda comeback långt tidigare än någon kunde ha föreställt sig. Samtidigt vore det konstigt om Rojo inte gjorde comeback i reservlaget innan han är med i a-laget. Kanske följer han trots allt med bara för att träna.

Att Rojo är med är givetvis en överraskning. Att Shaw är med är nästan en större skräll. Den engelska vänsterbacken var dålig när Uniteds reserver igår förlorade mot West Ham. Av den insatsen att döma finns det inget som tyder på att Shaw är redo för a-lagsspel.

Enligt Manchester Evening News tar José Mourinho med sig 22 spelare till Portugal. Annars brukar managern ta med sig 20 spelare till matcherna. Eric Bailly och Michael Carrick syntes inte till men Marcus Rashford, som spelade med skada mot Liverpool, är med på resan.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira,
Försvarare: Blind, Lindelöf, Valencia, Shaw, Smalling, Darmian, Tuanzebe, Jones, Rojo, Young
Mittfältare: Lingard, Matic, Mkhitaryan, Mata, Herrera, McTominay
Anfallare: Rashford, Lukaku, Martial

Ungdomarna Scott McTominay och Axel Tuanzebe är med på resan. Som synes är det väldigt många försvarare i truppen och inte så värst många offensiva spelare.

Pogba hintar om comeback

Månne börjar Paul Pogba närma sig en comeback. Han hintar åtminstone om det på sociala medier.

Pogba postade igår också en video där han snörade på sig ett par fotbollsskor. Det klippet raderade han sedan.

Ligacupmatchen mot Swansea nästa vecka har sagts vara en potentiell comebackmatch för Pogba.