Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Rashford tillgänglig, Zlatan tillbaka i år; starka rykten om Mesut Özil

Tillbaka till Premier League, då Manchester United imorgon gör den korta resan till Yorkshire för match mot Huddersfield Town. José Mourinho har snackat upp morgondagens match på en presskonferens. Samtidigt ryktas det om att Mesut Özil ska flytta till United i januari.

  • Marcus Rashford är tillgänglig för spel imorgon.
  • Inga nya skador men heller inga spelare som kommer tillbaka till morgondagens match. Oklart vad som gäller för Phil Jones.
  • José Mourinho tror att Zlatan Ibrahimovic gör comeback före årsskiftet.
  • Fortfarande inga besked om när Paul Pogba kan vara tillbaka. Just nu befinner han sig inte ens i Manchester.
  • Mesut Özil uppges ha sagt till sina lagkamrater att han kommer att flytta till United i januari.
  • Marouane Fellaini och Ander Herrera kan få nya kontrakt.
  • Matchen mot Southampton är spikad till den 30 december.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho snackade med media inför morgondagens match.

Hur är det med Marcus Rashford? “Han är tillgänglig.”

Och de andra spelarna? “Ingen annan. Samma spelare. Vi har samma spelare som vi hade mot Benfica.”

Eric Bailly och Michael Carrick således fortfarande ute. Hur det är med Phil Jones kan vi bara gissa.

Om att ha få spelare tillgängliga: “Alla vet att alla managers vill ha alla spelare tillgängliga. Då är det bara en fråga om hur du positionerar dig i relation till det. Vad du tycker är det bästa sättet att göra det på. För vissa är det bättre att minnas, minnas och minnas att laget inte är i full styrka. Det är bättre att komma ihåg att spelare A och B saknas och att spelare C och D är så viktiga för laget.

“Sättet som vi försöker göra det på – det vi tycker är det bästa sättet – är att alltid prata om möjligheter för andra. Tillit till andra. Det betyder inte att jag inte saknar spelarna, att jag inte skulle vilja ha dem tillgängliga. Det är bara det sättet som vi försöker göra det på. Och givetvis svarar jag på din fråga att ingen är tillbaka från skada. Men igen: Vi går med det vi har och det vi har är bra.”

Om Paul Pogba: “Paul är inte här. Jag vet inte när han kommer tillbaka. Jag vet inte när han är tillgänglig. Jag har ingen aning.”

Av Pogbas poster på sociala medier att döma befinner han sig i ett land där det är varmt så här års.

Om Zlatan Ibrahimovic: “Zlatan är här, han jobbar här. Han är under vår kontroll, han jobbar – som jag förväntar mig – så, så, så hårt. Men han är inte tillbaka nästa vecka eller om ett par veckor. Låt honom ta sin tid och komma tillbaka när alla känner att det är rätt tillfälle.

“Tror jag att han kommer tillbaka 2017? Jag det tror jag, men det är bara en känsla.”

Kan vi få se Marcos Rojo i reservlaget mot Liverpool: “Nej, nej. Inte Marcos.”

Om Luke Shaw: “Jobbar.”

Funderar du på att värva i januari? “Jag vet inte vad jag ska säga. Ja, det är sant att jag ville ha fyra spelare. Och jag tror att alla vet vilken position, ni kanske vet vem spelaren är. Det hände inte. Vi anpassar oss till det.

“Skadeprocessen är att några blir skadade, några kommer tillbaka. Om vi inte fullständigt förlorar balansen händer det här nästan alla lag. Om inte något lag har en fenomenal säsong där allting går bra och inte ens en förstörd nagel händer för en spelare.

“Men det jag förväntar mig av en normal säsong är att Zlatan kommer tillbaka och Marcos kommer tillbaka och Pogba kommer tillbaka och Fellaini kommer tillbaka och någon blir skadad. Jag tycker att det är en normal process.”

Kan Zlatan och Rojo ses på som nyförvärv? “Jag vill inte prata om värvningar. Jag vill inte prata om marknaden. Och jag vill inte prata om januari. Vi är i oktober. Vi har november att spela, vi har december att spela. Vi har halva oktober att spela. Så varför skulle jag prata om marknaden när marknaden är i januari?”

Att de här frågorna kommer just idag beror på att Arsenals Mesut Özil kopplas samman med United. Mer om det längre ner.

Om Huddersfield: “Vi är korkade om vi inte vet vad som väntar oss. Om det inte är en ny spelare i Premier League – och vi har bara Victor [Lindelöf], bortsett från det känner alla till Premier League – vet alla vad det betyder att spela mot de nyligen uppflyttade lagen. Det är inget nytt. Alla lag i Premier League är bra, alla lag tänker och tänker bra att de kan vinna varje match och mot alla motståndare.

“Givetvis kommer [deras] spelare vara taggade, folket kommer att vara väldigt glada att ha en stor klubb som spelar i deras stad, på deras arena. Det blir en stor motivation för dem. Det vet vi klart och tydligt. Men jag tror att vi kommer att vara redo.”

Tänk! En fråga om matchen imorgon.

Presskonferensen fortsatte sedan med frågor som är under embargo tills ikväll. Om det kommer något intressant där tar vi upp det i matchdagsbloggen imorgon.

Özil säker på Unitedflytt

Mesut Özil är säker på att han kommer att lämna Arsenal för Manchester United i januari, rapporterar Mirror. Özil ska ha berättat det för sina lagkamrater. Arsène Wenger har tidigare medgett att en försäljning i januari inte kan uteslutas. Den tyska mittfältarens nuvarande kontrakt löper ut den här säsongen, så det skulle näppeligen vara tal om någon stor övergångssumma.

Det är John Cross som kommer med rapporten. Han är inte den vassaste kniven i lådan men han har goda kontakter i Arsenal.

Även Manchester United-kännare har kopplat samman Özil med United. Till exempel har United We Stand tagit upp detta i ett par nummer

Definitivt ett rykte att hålla koll på, således. Att José Mourinho gillar Özil vet vi.

Nya kontrakt till Fellaini och Herrera

James Ducker på Telegraph skriver istället om spelare som redan finns i Manchester United. Det är de båda mittfältarna Marouane Fellaini och Ander Herrera som ska stå i kö för nya kontrakt.

Herreras kontrakt löper ut efter den här säsongen men United har ett optionsår. Det är optionsåret som nu ser ut att aktiveras. De båda parterna önskar ett längre avtal men har ännu inte kommit överens, trots att förhandlingar snart har pågått i ett år. Därmed är det troligt att United aktiverar optionsåret, så att Herrera inte får möjligheten att förhandla med andra klubbar i januari.

Fellaini hade också ett optionsår, men det har redan aktiverats och gäller över den här säsongen. Den belgiska mittfältaren är därmed fri att skriva på för en ny klubb i januari, för en flytt i sommar. Detta vill United givetvis undvika och förhandlingar om ett nytt avtal pågår. Fellainis representanter ska ha nobbat Uniteds första erbjudande men det kan nog antas att parterna kommer överens.

Mounié tillbaka för Huddersfield

Huddersfields manager David Wagner höll också presskonferens idag. Han bekräftar att anfallaren Steve Mounié är tillgänglig för spel imorgon.

Huddersfield får dock klara sig utan Collin Quaner, som det annars hade ryktats om kunde vara tillbaka. Kasey Palmer, Michael Hefele och Jon Stankovic är ute sedan tidigare medan Philip Billing är ny på skadelistan.

Wagner bekräftar också att Huddersfield kommer att spela med en anfallare imorgon.

Scholes bekräftar att han ville ha Oldhamjobbet

Paul Scholes har bekräftat att han ville ha jobbet som manager för Oldham.

United i samarbete med Saudiarabien

United har nått en överenskommelse med Saudiarabien om att hjälpa till med fotbollsutveckling i landet. Det hela är märkligt tycker jag, United gillar ju att slå sig på bröstet och prata om att alla Unitedsupportrar är lika mycket värda. Då är det onekligen hyckleri att samarbeta med ett land som Saudiarabien, där alla människor verkligen inte är lika mycket värda.

Landslagsspel för ungdomar

Ethan Galbraith är med i det nordirländska U17-landslag som ska spela EM-kval runt månadsskiftet. Mipo Odubeko är med i det irländska U16-landslag som ska spela Victory Shield.

Southamptonmatchen spikad

Precis som BT Sport meddelade igår kommer Uniteds hemmamatch mot Southampton att spelas lördagen den 30 december med avspark 18.30. Detta har nu även Premier League bekräftat.

Övriga decemberändringar tog vi upp igår.

Res med oss till Manchester!