Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba tillbaka efter uppehållet; Boonen målskytt; Fellaini stämmer sponsor; ABBA

Paul Pogbas efterlängtade comeback får vi förhoppningsvis i mötet med Newcastle den 18 november.

I andra nyheter noteras att Marouane Fellaini stämmer sin skosponsor, att Indy Boonen gjorde mål för U19-landslaget, att ABBA-straffarna är precis så bra som det förutspåddes, att José Mourinho måste sälja innan han köper och att Anthony Martial sköt månadens mål.

Pogba tillbaka mot Newcastle

Paul Pogba förväntas göra comeback direkt efter landslagsuppehållet, det rapporterar David McDonnell för Mirror idag. Först i nästa vänta väntas Pogba dock vara tillbaka i full träning. McDonnell tror också att Pogba börjar på bänken mot Newcastle.

Oavsett goda nyheter. Manchester United har i perioden utan Pogba sett ut att vara ett mycket svagare lag. Sedan kan det förstås diskuteras i vilken utsträckning det beror på Pogbas frånvaro och i vilken utsträckning det beror på att motståndet har varit starkare.

Boonen målskytt för Belgien

Belgien inledde kvalet till U19-EM med en bekväm 3-0-seger mot Liechtenstein. Segern kom trots att Belgien fick sin lagkapten utvisad efter 16 minuter.

Manchester Uniteds Indy Boonen startade matchen, i en position bakom anfallaren i en 3-4-2-1-formation. Boonen avgjorde matchen när han satte 2-0 precis före paus.

I samma grupp åkte Schweiz på en 2-1-förlust mot värdlandet Makedonien. Nishan Burkart kom in från bänken i slutskedet men kunde inte rädda en poäng åt sitt land. Förlusten innebär att Schweiz förmodligen måste vinna sina två avslutande matcher för att gå vidare.

Sälj först, köp sen

Kommer Manchester United att värva i januari? Kanske. Men i så fall måste José Mourinho först göra sig av med någon av dagens spelare, rapporterar BBC:s Simon Stone. Anledningen är att lönekostnaderna för dagens trupp har skjutit i höjden.

Troligast att lämna rapporteras vänsterbacken Luke Shaw vara. Inga höga odds på det.

Marouane Fellainis framtid är också oviss, då hans kontrakt löper ut efter den här säsongen. Fellaini är därmed fri att förhandla med utländska klubbar i januari. Enligt Turkish Football har Besiktas bekräftat att de har Fellaini på sin lista.

Fellaini stämmer sponsor

På tal om Marouane Fellaini så stämmer han sin sponsor New Balance på 2,1 miljoner pund. Det ska handla om en kontraktsfråga. Annars har det spekulerats i att Fellaini skulle mena att hans skor hade bidragit till en skada, men det tycks inte stämma.

Rättvist med ABBA

Den här säsongen har ABBA-systemet introducerats i straffläggningar, bland annat i ligacupen. Anledningen är att det gamla systemet var orättvist, då laget som började skjuta vann 60 procent av straffläggningarna.

Teorin sa att ABBA-systemet skulle jämna ut det. Hur fungerar det i praktiken? Fortfarande är underlaget litet men hittills är det exakt 50/50.

En otvivelaktigt positiv förändring.

Martial sköt månadens mål

Anthony Martials mål mot Tottenham har röstats fram till bästa Manchester United-målet i oktober. Konkurrensen var kanske inte överdrivet hård…

1 av 1500

Idag för 31 år sedan gjorde Alex Ferguson sin första match som Manchester United-manager. 1499 matcher senare övergav han oss och vi har fortfarande inte repat oss.

Kommande landskamper

Unitedtrio i Englands U17-landslag ikväll. Imorgon är det match för Henrikh Mkhitaryan, Daley Blind och Timothy Fosu-Mensah.

Onsdag 8 november:

  • 20.00: England U17 – Portugal U17 (träningsturnering, spelas i England) [Garner, Greenwood, Laird]

Torsdag 9 november:

  • 15.00: Armenien – Vitryssland (träningsmatch) [Mkhitaryan]
  • 20.45: Skottland – Nederländerna (träningsmatch) [Blind, Fosu-Mensah]

Den fullständiga översikten.