Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Matteo Darmian mot Victor Lindelöf

http://gty.im/866113176

Manchester United-kamraterna Matteo Darmian och Victor Lindelöf blir bittra fiender när Italien ställs mot Sverige i playoff till VM. En uppsjö andra Unitedspelare ska också på uppdrag, mest intressant blir kanske att följa comebackande Anthony Martial och Ashley Young.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Totalt räknar vi till 29 spelare som antingen ska iväg på uppdrag nu eller som nyligen har varit på uppdrag.

Hur många spelare återvänder skadade?

A-landslag

Manchester United har skickat fjorton spelare till tio olika landslag. Med två undantag handlar det om träningsmatcher.

Argentina (Romero)

Argentina drar till Ryssland för att känna på VM-planerna. De matchar mot Ryssland och Nigeria. Sergio Romero är förstås given i truppen. Till VM får han förhoppningsvis sällskap av Marcos Rojo, som ska vara redo för comeback inom kort.

Armenien (Mkhitaryan)

Armenien var aldrig nära att ta sig till VM. Nya tag nu med landskamper mot Vitryssland och Cypern, båda på hemmaplan. Motståndet är av sådan dignitet att lagkapten Henrikh Mkhitaryans mannar faktiskt har en chans att vinna.

En god möjlighet för att Mkhitaryan att hitta tillbaka till formen.

Belgien (Lukaku)

Mexiko och Japan ställer förhoppningsvis upp utan målvakt, så att Romelu Lukaku får öva upp målformen. Lukaku är ensam Unitedspelare i den belgiska truppen den här gången, detta då Marouane Fellaini fortfarande var skadad när truppen togs ut.

Nästan av större intresse i den belgiska truppen är att Adnan Januzaj får chansen. Huruvida han verkligen har en chans att spela sig in i VM-truppen (Januzaj var med i truppen i VM 2014, icke att förglömma) ska jag låta vara osagt. Det var många spelare som fick plats i truppen den här gången.

Januzaj verkar ändå ha hittat formen i Real Sociedad och i helgen slog han till med första målet i nya klubben.

England (Jones, Lingard, Rashford, Young)

Chris Smalling kan inte passa, tycker Gareth Southgate och petade Smalling från landslaget. Southgate har förstås rätt i sak men jag tycker att det är mycket märkligt att Smalling petas nu, då han är i sin bästa form på länge.

Det engelska landslaget är ändå inte utan Manchester United-representant i mittförsvaret. Axel Tuanzebe tänker ni förstås, då en bra passningsfot tydligen är kravet. Men icke, det är passningsgeniet Phil Jones som ska hindra motståndarna.

Jones får i den engelska backlinjen sällskap av Ashley Young. Southgate är ju känd för att satsa ungt. Young har gjort 30 matcher och 7 mål för England. Senaste chansen var i september 2013, då han gjorde ett inhopp i VM-kvalet borta mot Ukraina.

Young tog verbalt hand om Dele Alli när United nyligen vann mot Tottenham. Så vad tycker Alli om att Young blev uttagen? Jo, Alli blev ”skadad”. Smart av Alli ändå att även missa Tottenhams match mot Crystal Palace, då blir det ju inte lika uppenbart att han är rädd för att dela omklädningsrum med Young.

Embed from Getty Images

Offensivt hittar vi Jesse Lingard på den engelska bänken och Marcus Rashford i startelvan. Förmodligen.

England ska möta Tyskland och Brasilien, båda matcherna på Wembley. England får ses som storfavoriter i de båda matcherna. Detta då England tror att det är på allvar medan Tyskland och Brasilien vet att det är på lek.

Frankrike (Martial)

Wales på hemmaplan och Tyskland på bortaplan är Anthony Martials chans att spela till sig en VM-plats. Martial har varit petad de senaste gångerna men är definitivt med i diskussionen om en VM-plats.

Paul Pogba kommer självklart att leda det franska mittfältet i sommar. Men det är då och nu är han som bekant skadad. Kan. Inte. Komma. Tillbaka. Snart. Nog.

Italien (Darmian)

Matteo Darmian är i vanliga fall given i den italienska startelvan. Positionen är mindre given och han har använts som högerback, som vänsterback, som höger vingback, som vänster vingback och även som en av tre mittbackar.

Italien möter Sverige i playoff till VM. Jag misstänker att ni har koll på det. Det enda acceptabla resultatet är 1-1 i Sverige och 2-2 i Italien. (De räknar väl bortamål i VM-kvalet?)

Nederländerna (Blind, Fosu-Mensah)

Inget VM-spel för Daley Blind och Holland men väl träningsmatcher mot Skottland och Rumänien. Vilket kanske inte är lika bra.

Timothy Fosu-Mensah var ursprungligen kallad till U21-landslaget men efter skadeåterbud får han ånyo chansen i a-landslaget. Det är andra chansen i a-landslaget för Fosu-Mensah. Förhoppningsvis får han rikligt med speltid.

Serbien (Matic)

Det är skönt när VM-kvalet är över. De sydamerikanska lagen – som Argentina nu – brukar då hålla sig i Europa, så att spelarna slipper långresor. Ja, Ecuador struntade helt sonika i att ens spela, vilket ju är ännu bättre!

Men här ska ingen tro att vi slipper jetlag. Det serbiska landslaget passar på att åka till Asien på turné. Matcher mot Kina och Sydkorea väntar och Nemanja ”i extremt behov av vila” Matic får slita rejält på kroppen.

Serbien är mitt nya antifavoritlandslag.

Uppdatering: Nemanja Matic fick ledigt. Vi älskar Serbien!

Spanien (De Gea)

David de Gea vaktar det spanska målet i träningsmatcher mot Costa Rica och Ryssland. Eller också får han sitta på bänken, det är ju inte alltid som de bästa spelarna spelar i träningsmatcher.

Sverige (Lindelöf)

Victor Lindelöf leder den svenska backlinjen i playoff mot Italien.

Jag har svårt att se annat än att Sverige ganska enkelt går vidare.

Ungdomslandslag

Många ungdomslandslag passar på att spela nu när det är landslagsuppehåll (ganska smart). Andra ungdomslandslag väljer att spela landslag när det också spelas klubblagsfotboll (mindre smart).

Belgien U19 (Boonen)

Belgiens U19 reser till Makedonien för EM-kval. Liechtenstein, Makedonien och Schweiz är motståndet i gruppen. Förutsättningarna är enkla: de två bästa lagen i gruppen går vidare till nästa runda, de två sämsta lagen är utslagna.

Indy Boonen är ensam representant från United i det belgiska laget. Målvakten Ilias Moutha-Sebtaoui brukar annars vara given i truppen men han saknas nu.

Belgien U17 (Ramazani)

Belgiens U17 har redan tagit sig till nästa runda. De gjorde det genom vinster mot Malta, Nordirland och Schweiz. Manchester United-anfallaren Largie Ramazani gjorde en match från start och ett inhopp, inga mål.

England U21 (Henderson, Tuanzebe)

Axel Tuanzebe är första gången med i Englands U21-landslag. Dean Henderson är som vanligt med i truppen.

EM-kval borta mot Ukraina är uppgiften den här gången. Om England spelar med bästa laget så spelar Tuanzebe, men de engelska ungdomstränarna brukar inte alltid välja de bästa spelarna. Henderson brukar varva mellan läktaren och avbytarbänken.

England U17 (Gomes)

Englands U17-landslag var i september U18-landslaget men blev i oktober U17-landslag igen, detta för att spela VM i Indien. Det gick alldeles förträffligt bra för England, som vann turneringen.

Angel Gomes är lagkapten för landslaget men fick trots det mestadels sitta på bänken i VM. Ett par mål och någon assist bidrog han ändå med.

England U17 (Garner, Greenwood, Laird)

Det nya engelska U17-landslaget behöver inte bry sig om att EM-kvala den här säsongen. England är nämligen värd för EM och därmed direktkvalificerade. Efter ett gäng magra år från Uniteds akademi anar vi bättring nu. För första gången på länge har United flest spelare i ett engelskt ungdomslandslag.

James Garner (som enligt FA heter Jimmy Garner), Mason Greenwood och Ethan Laird ska lira träningsturnering mot Portugal, Ryssland och Tyskland.

Irland U21 (O’Hara)

Irlands a-landslag ska VM-kvala mot Danmark. Det har gjort Irland alldeles till sig. Så mycket att det irländska fotbollsförbundets har glömt hemsida har glömt att U21-landslaget existerar. Den stundande EM-kvalmatchen mot Norge hittar jag ingenting om på hemsidan.

Vi förutsätter ändå att Kieran O’Hara vaktar målet. Han brukar ju göra det och han har gjort bra ifrån sig, med bara ett insläppt på fyra matcher.

Irland toppar just nu gruppen men Norge kan när de vill. Till exempel vann Norge mot Tyskland. När Norge inte vill är de sämre, till exempel två förluster mot Kosovo.

Nordirland U17 (Galbraith)

Nordirlands U17-landslag slutade trea i gruppen med Belgien, Schweiz och Malta. Två förluster och målskillnaden 0-8 mot de två bästa lagen i gruppen (resultaten mot det sämsta laget räknas bort) räckte givetvis inte till för att bli en av de bästa grupptreorna och Nordirland är utslagna.

Ethan Galbraith startade i förlusterna mot Schweiz och Belgien. En varning i vardera matchen gav avstängning till den avslutande matchen.

Portugal U21 (J Pereira)

Joel Pereira har tagit över som förstamålvakt i Portugals U21-landslag. Två matcher den här gången, först bortamatch mot tabelltoppande Rumänien och sedan hemmamatch mot Schweiz.

Portugal är just nu sist i gruppen men de har en, två och tre matcher till godo på övriga lag.

Schweiz U19 (Burkart)

Nishan Burkart är, som en av de yngsta spelarna, med i det schweiziska U19-landslag som ska EM-kvala i samma grupp som Indy Boonens Belgien. Som noteras ovan är Liechtenstein och Makedonien också med i gruppen.

Spanien U17 (Puigmal)

Spaniens U17-landslag tog sig vidare till nästa runda i EM-kvalet via vinster mot Liechtenstein och Albanien samt oavgjort mot Kroatien.

Uniteds mittfältare Arnau Puigmal startade mot Liechtenstein och Kroatien men var oanvänd avbytare mot Albanien.

Wales U21 (Poole)

Wales U21-landslag spelar i samma grupp som Portugal. Wales har nu hemmamatcher mot Bosnien och Rumänien. Just nu är Wales fyra i gruppen. placeringen före Portugal, men om de vinner båda matcherna nu så kan de ta över ledningen i gruppen. Potentiellt ser det ut att kunna bli en grupp där alla slår alla (förutom Liechtenstein som bara förlorar).

Regan Poole är i vanliga fall ett givet inslag i den walesiska startelvan, som regel på mittfältet.

Wales U19 (Levitt)

Wales U19-landslag ska tampas med Slovakien, Turkiet och Kazakstan i EM-kval. Dylan Levitt representerar Manchester United i truppen.

I den första matchen ställs Wales mot Slovakien, det känns som en nyckelmatch. Turkiet har fördel av hemmaplan och får därför gälla som favorit. Fördomarna säger att Kazakstan är gruppens sämsta lag.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

DJ Buffonge togs ut till Antigua och Barbudas U20 i februari 2017 men stoppades av United. Har inga andra landslagsmeriter.

Ilias Moutha-Sebtaoui har varit med i Belgiens U19 men är inte uttagen den här gången. Missade Uniteds senaste match i Uefa Youth League, så det kan tänkas att han är skadad.

Borthwick-Jackson har meriter från Englands U20-landslag. Inte uttagen till något landslag den här gången.

Demetri Mitchell har meriter från Englands U20-landslag. Inte uttagen till något landslag den här gången.

Ro-Shaun Williams har meriter från Englands U19. Han har nu blivit U20-spelare men ännu inte fått chansen där.

George Tanner har meriter från Englands U18-landslag. Tanner har nu blivit U19-spelare men har ännu inte fått chansen på den nivån.

Aidan Barlow har meriter från Englands U18-landslag men fick inte plats i truppen till U17-VM.

Lee O’Connor har meriter från Irlands U19. De verkar inte ha någon match den här gången.

Tahith Chong har varit med i Nederländernas U19 men är ute med en långtidsskada (ska nu vara tillbaka i träning). Han är fortfarande U19-spelare och är faktiskt bara en månad från att fortfarande vara U18-spelare (i England är han fortfarande U18, då det är höst-vår som gäller i England).

Ethan Hamilton har meriter från Skottlands U19 men har nu blivit för gammal. Har ännu inte fått chansen i U21-landslaget och något U20-landslag tycks skottarna inte ha.

Alex Fojticek har varit med i Slovakiens U17. Har nu blivit U18-spelare men har ännu inte fått chansen på den nivån.

Övriga spelare

Ecuador missade VM och har nu haft den goda smaken att inte planera in någon träningsmatch. Välbehövlig vila för Antonio Valencia.

Eric Bailly skaffade sig själv ledigt med en varning i det senaste VM-kvalet. Därmed är han avstängd nu. Elfenbenskusten avslutar VM-kvalet med hemmamatch mot Marocko. Seger ger VM-spel, annars blir det sommarsemester.

Embed from Getty Images

Ander Herrera, Juan Mata, Andreas Pereira, Luke Shaw och Chris Smalling är också lediga, då deras klubblagsprestationer enligt de respektive förbundskaptenerna inte meriterar landslagsspel.

José Mourinho har berättat att Herrera och Smalling får en veckas semester. Rimligen gäller det även för Bailly, Mata och Valencia. Shaw däremot behöver träna och Pereira kontrolleras av Valencia (klubben, inte Antonio).

I sjukstugan på Carrington umgås Michael Carrick, Marouane Fellaini, Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Marcos Rojo.

Spellediga: Valencia

Inte uttagna: Bailly, Herrera, Mata, Matic, A Pereira, Shaw, Smalling

Skadade: Carrick, Fellaini, Pogba, Rojo

Slutat: Ibrahimovic

Genomgången av övriga spelare inkluderar de a-lagsspelare (de som för säsongen tilldelats tröjnummer) som inte deltar i landslagsspel den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Tidigare:

  • 19-25 oktober: Spanien U17 (EM-kval, spelades i Albanien) [Puigmal]
  • 26 oktober – 1 november: Belgien U17 (EM-kval, spelades på Malta) [Ramazani]
  • 26 oktober – 1 november: Nordirland U17 (EM-kval, spelades på Malta) [Galbraith]
  • 6-28 oktober: England U17 (VM, spelades i Indien) [Gomes]

Tisdag 7 november:

  • 11.30: Wales U19 – Slovakien U19 (EM-kval, spelas i Turkiet) [Levitt]

Onsdag 8 november:

  • 13.00: Belgien U19 – Liechtenstein U19 (EM-kval, spelas i Makedonien) [Boonen]
  • 13.00: Schweiz U19 – Makedonien U19 (EM-kval, spelas i Makedonien) [Burkart]
  • 20.00: England U17 – Portugal U17 (träningsturnering, spelas i England) [Garner, Greenwood, Laird]

Torsdag 9 november:

  • 15.00: Armenien – Vitryssland (träningsmatch) [Mkhitaryan]
  • 20.45: Skottland – Nederländerna (träningsmatch) [Blind, Fosu-Mensah]

Fredag 10 november:

  • 14.00: Wales U19 – Turkiet U19 (EM-kval, spelas i Turkiet) [Levitt]
  • 17.00: Ukraina U21 – England U21 (EM-kval) [Henderson, Tuanzebe]
  • 18.00: Rumänien U21 – Portugal U21 (EM-kval) [J Pereira]
  • 19.00: Wales U21 – Bosnien-Hercegovina U21 (EM-kval) [Poole]
  • 20.45: Belgien – Mexiko (träningsmatch) [Lukaku]
  • 20.45: Sverige – Italien (VM-kval) [Lindelöf mot Darmian]
  • 21.00: England – Tyskland (träningsmatch) [Jones, Lingard, Rashford, Young]
  • 21.00: Frankrike – Wales (träningsmatch) [Martial]

Lördag 11 november:

  • 13.00: Belgien U19 – Makedonien U19 (EM-kval, spelas i Makedonien) [Boonen]
  • 13.00: Schweiz U19 – Liechtenstein U19 (EM-kval, spelas i Makedonien) [Burkart]
  • 14.00: Ryssland – Argentina (träningsmatch) [Romero]
  • 14.00: England U17 – Ryssland U17 (träningsturnering, spelas i England) [Garner, Greenwood, Laird]
  • 21.30: Spanien – Costa Rica (träningsmatch) [De Gea]

Måndag 13 november:

  • 13.00: Wales U19 – Kazakstan U19 (EM-kval, spelas i Turkiet) [Levitt]
  • 15.00: Armenien – Cypern (träningsmatch) [Mkhitaryan]
  • 20.45: Italien – Sverige (VM-kval) [Darmian mot Lindelöf]

Tisdag 14 november:

  • 13.00: Belgien U19 – Schweiz U19 (EM-kval, spelas i Makedonien) [Boonen mot Burkart]
  • 17.30: Argentina – Nigeria (träningsmatch, spelas i Krasnodar) [Romero]
  • 18.30: Portugal U21 – Schweiz U21 (EM-kval) [J Pereira]
  • 19.00: Norge U21 – Irland U21 (EM-kval) [O’Hara]
  • 19.00: Wales U21 – Rumänien U21 (EM-kval) [Poole]
  • 19.45: Ryssland – Spanien (träningsmatch) [De Gea]
  • 20.00: Rumänien – Nederländerna (träningsmatch) [Blind, Fosu-Mensah]
  • 20.00: England U17 – Tyskland U17 (träningsturnering, spelas i England) [Garner, Greenwood, Laird]
  • 20.45: Belgien – Japan (träningsmatch) [Lukaku]
  • 20.45: Tyskland – Frankrike (träningsmatch) [Martial]
  • 21.00: England – Brasilien (träningsmatch) [Jones, Lingard, Rashford, Young]

Artikeln har uppdaterats då Timothy Fosu-Mensah flyttat upp till a-landslaget och då Nemanja Matic fick ledigt av Serbien.