Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Paul Pogba är besviken på sin kollega

Jesse Lingard sköt två mål, Antonio Valencia sköt ett mål, David de Gea räddade allt (förutom när motståndaren hade två fria från fem meter), Paul Pogba blev utvisad.

Manchester United tog igår en skön 3-1-seger borta mot Arsenal. United behåller därmed greppet om andraplatsen i ligan. Avståndet till Manchester city krymptes tillfälligt till fem poäng men det återställs med största sannolikhet till åtta senare idag, då city har hemmamatch mot hopplösa West Ham.

Just Manchester city är nästa uppgift för United. Ja, lite Champions League-formalitet mot CSKA Moskva ska avhandlas först. Och imorgon kväll är det också lottning i FA-cupen, då United får besked om motståndaren i omgång 3.

Men för oss supportrar är det givetvis fokus på Manchesterderbyt nu.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

José Mourinho tycker att gårdagens match var fantastisk.

“Jag tycker att det är rättvist att börja med matchen. För jag tycker att matchen var fantastisk. Om jag hade varit hemma eller på läktaren hade jag varit ledsen att matchen tog slut. I mitt fall är det annorlunda, jag vill vinna, jag ville att matchen skulle ta slut. Jag tycker att det var fantastiskt.

“Jag såg två väldigt bra lag som gick igenom olika faser av matchen. Mina spelare behövde anpassa sig.

“Vi kom med en viss intention och lyckades starta matchen med den aggressiviteten, intensiteten, med den viljan att spela högt och på deras planhalva och skapa misstag i deras uppbyggnad.

“Sedan under resten av första halvlek gick vi igenom en period där Arsenal spelade fantastisk fotboll. I andra halvlek när matchen var dålig, kontrollerad, att spela med tio man, och igen med ett Arsenal som riskerade mycket. Så jag tycker att matchen var fantastisk.

“Vad gäller mitt lag fantastiska individuella prestationer. Kollektivt väldigt starkt. Jag kunde inte vara nöjdare med vad pojkarna gjorde.”

David de Gea gjorde 14 räddningar, vilket är rekord. Han är ganska värdefull för er…

“Givetvis. Givetvis är han det.”

Har du sett en bättre insats av en målvakt? “Jag vet inte. Han var fantastisk. Fantastiska räddningar.”

Om utvisningen: “Det röda kortet såg jag inte, jag tittade inte ens i den riktningen. Ingen teve än för mig. Jag vet bara att Paul [Pogba] är frustrerad. Lite besviken på sin kollega Koscielny, med den här sortens reaktion [här misstänker jag att Mourinho syftar på Héctor Bellerín, red. anm.]. Men Paul väldigt frustrerad för alla vet att Paul är en ren spelare. Det var inte hans intention, inte alls, att vara nära en utvisning. Men jag vet inte.”

Utvisningen resulterar i att Paul Pogba är avstängd de tre kommande matcherna i den engelska fotbollen. Det rör sig om de tre ligamatcherna mot Manchester city (h), Bournemouth (h) och West Bromwich Albion (b). Pogba är tillgänglig för spel mot CSKA Moskva på tisdag och han kan sedan göra comeback mot Bristol City i ligacupen den 20 december.

United har förstås möjligheten att överklaga avstängningen men det förefaller vara uteslutet att det ska förändra någonting. FA å sin sida har en möjlighet att yrka på en längre avstängning än tre matcher men det torde också vara uteslutet.

Hur påverkar det här planerna inför derbyt? “Vi spelar mot CSKA. Vi spelar mot CSKA, det är den matchen jag tänker på.”

Ramlade Arsenals spelare för enkelt? “Om det inte är en straff… Om det inte är en straff… Jag vet att planen är fantastisk. Det kanske skapar en vilja att gå till golvet. Om det var hårt, nej. Lera, nej. Planen är verkligen vacker. Jag tycker att det var lite för mycket.

“Jag vill inte glömma mina gratulationer till båda läkaravdelningarna. Min läkaravdelning lyckades återhämta Matic från ett kanske till ett ja. Men Arsenals läkaravdelning lyckades återhämta en spelare från ett nej till 90 fulla minuter. Otroligt. Jag gratulerar dem alla.”

Kunde det ha varit en utvisning på Koscielny? “Ja. Men igen, domaren analyserar. Kanske från bänken har jag ett annat perspektiv. Kanske är det mina känslor som pushar mig till viljan för ett rött kort. Men Marriner bestämde.”

Vad betyder det här för titelkampen? “Inget meddelande. Match efter match. Vi är tvåa i tabellen. Vi vann fyra matcher i rad, två hemma, två borta. De två borta var svåra matcher, Watford och Arsenal, vi lyckades vinna och vinna bra. Jag är bara glad.”

Om Jesse Lingard: “Han spelade bra, han gjorde det laget behövde. Defensivt och också i form av att komma till avslutspositioner. Vi jobbar hårt under försäsongen på att ibland spela med tre försvarare, ibland fyra. När vi spelar med två anfallare behöver vi folk från mittfältet som kan ta sig in i avslutslägen och det är vad Jesse gjorde för oss.”

Ingen info om Zlatan

Ingen Zlatan Ibrahimovic för Manchester United igår. Vi har inte fått någon förklaring till varför han saknades. Det togs inte upp före matchen, det togs inte upp på presskonferensen och det har inte tagits upp i någon av de intervjuer jag har sett.

Pogba hoppas på skador för city

“Jag hoppas – och det är dåligt att säga såna här saker – men jag hoppas att [Manchester city] kommer att få några viktiga spelare skadade, som hände med oss,” säger Paul Pogba till BBC:s Football Focus enligt Telegraph.

Högst osympatiskt av Pogba och karman straffade honom med ett rött kort och en avstängning.

Blandade reaktioner

Jesse Lingard pratade med MUTV om hög press.

Lingard prisades som matchens bästa spelare av BT Sport men i Manchester Uniteds omröstning var det David de Gea som vann.

Matteo Darmian fyllde år igår och fick tre poäng i födelsedagspresent. Han fick också en present av domaren i form av tillåtelse att sparka på Danny Welbeck i straffområdet.

Darmians lagkamrater var också glada på Twitter…

Mer matchreaktion i gårdagens matchdagsblogg.