Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho vs Conte fortsätter; Liverpool hjälper United?; Stoke-match spikad; Malcoms ”hint”

Efter Chelseas 0-0-match mot Norwich på bortaplan igår kväll fortsatte pajkastningen mellan Londonlagets manager Antonio Conte och Manchester Uniteds dito José Mourinho. I övrigt åker United till Dubai i några dagar och vi får läsa om David De Geas mål inför 2018.

Vidare har januari-fönstret börjat hetta till ordentligt efter ett flertal större övergångar inom Premier League. Bland annat en transfer för en viss brasse som kan öppna upp för United i sommar…

Mourinho vs Conte fortsätter

Chelsea spelade igår kväll, vilket nämndes ovan, 0-0 mot Championship-laget Norwich City. Efter matchen intervjuades klubbens manager Antonio Conte, som än en gång skickade över en känga till Manchester Uniteds tränare José Mourinho (upprinnelsen till det hela kan ni läsa i vår artikel från gårdagen här).

”Jag tycker att det är väldigt svårt att svara på den här typen av kommentarer. När målet är att förolämpa, att såra en annan person, då tycker jag att du är en liten man. Ni känner honom mycket väl från det förflutna, det är alltid detsamma”, svarade Conte på frågan om Mourinhos kommentarer.

På reporten Des Kellys fråga om den bristande respekten mellan tränare bekymrar honom svarar han; ”Nej, men… det här är hans sätt att vara, det är ingen överraskning för mig. Men jag återupprepar, när du är ute efter att såra en annan person, det betyder att du är en liten man”.

”Livet går vidare, det går vidare. Jag är inte oroad för honom och säkerligen finns det en bra möjlighet, när vi spelar mot Manchester United, att klargöra mellan honom och mig”, fortsätter Conte.

Reportern undrar avslutningsvis varför det blir så här, varför han tror att Mourinho fortsätter att göra dessa uttalanden om honom; ”Jag upprepar mig, jag tycker inte om att tala om de andra tränarna. Men jag tycker att… när du säger någonting, så måste du ta ansvar för att säga… detta… eller detta. Om du försöker prata och hålla handlingen generell, då måste du ha en stor personlighet”.

Fortsättning lär följa i denna smått bisarra pajkastning mellan två av de absolut största tränarna. Vi bör få höra José Mourinhos svar på presskonferensen på fredag (12/1) inför matchen mot Stoke.

Datum spikat mellan Manchester United & Stoke

Efter Stokes förlust mot League Two-laget Coventry med 2-1 på lördagen bekräftades det att Manchester Uniteds hemmamatch i Premier League mot ”The Potters” ligger kvar på måndag kväll. Om Stokes FA-cupmatch hade slutat med ett oavgjort resultat hade United-matchen tvingats flytta, då det skulle krävas omspel i mellan Coventry och Stoke.

Mark Hughes sparkad

Den före detta Manchester United-spelaren Mark Hughes fick till sist sparken från sitt tränaruppdrag i Stoke efter lagets minst sagt svaga form de senaste månaderna. Lagets tunga förlust i FA-cupen igår mot League Two-laget Coventry var droppen som fick bägaren att rinna över. Hughes, som spelade i United mellan 1980 och 1986, lämnar nu klubben efter fyra och ett halv år och tre raka niondeplatser i ligan. Vem som kommer leda laget i matchen mot United den 15:e januari är i skrivande stund ännu inte bekräftat.

Embed from Getty Images

Stoke-förlust innebär Dubai för United

Efter Stokes förlust igår åker Manchester United nu till Dubai för några dagars träning i värme. Efter Uniteds seger mot Derby County i fredags fick spelarna vänta på slutresultatet mellan Coventry och Stoke, som i och med att matchen inte slutade i ett kryss betyder att United nu får bege sig till sydligare breddgrader.

David De Gea – mål för 2018

Världens bästa målvakt i mångas tycke, David De Gea har berättat om sina mål för 2018.

”Mina mål för 2018? Hälsa är det viktigaste för alla och vi vill vinna en trofé. Vi kommer att försöka spela riktigt bra och kämpa för allt inklusive Champions League och FA-Cupen. Och VM, förstås”berättade 27-åringen för MUTV (som ni kan läsa mer om på Uniteds hemsida här).

Embed from Getty Images

Största rivalen säljer för rekordsumma – och hjälper United på traven?

Det har pågått fram och tillbaka sedan i somras och till sist, igår kväll, bekräftades det att Philippe Coutinho säljs av Liverpool till Barcelona. Brassen lämnar Merseyside som den näst dyraste spelaren någonsin, till en summa som uppges landa på omkring 1,5 miljarder kronor. Kontraktet sträcker sig till år 2023.

Det är inte positivt för Manchester United endast på grund av det faktum att en toppkonkurrent tappar en av sina bästa spelare, vilket försvagar laget och dess fortsatta chanser den här säsongen. Det kan även visa sig hjälpa United på annat håll. Antoine Griezmann har varit ett hett villebråd det senaste året, och han sammankopplades starkt till United i somras innan han till sist valde att stanna i Atletico Madrid.

De senaste månaderna har det dock hetat att ”Barca” skulle vara närmast att landa fransmannen till sommaren, men nu när laget värvat Coutinho talar mycket för att man faktiskt inte har möjlighet att värva honom – varesig ekonomiskt eller att man har plats i truppen för ännu en offensiv spelare. Kanske får vi faktiskt i slutändan tacka Liverpool. Den som väntar, får helt enkelt se.

Silly Season – Malcoms ”hint”

Bordeaux-spelaren Malcom har ryktats till Manchester United den senaste tiden. Efter att yttermittfältaren lagt ut en bild på Instagram där hans tycks lära sig engelska, har de engelska tidningarna gått igång och menar nu att spelaren förbereder sig på en flytt till United (eller annan Premier League-klubb). Även om flera tidningar ryktat spelaren till oss tidigare, så är det ändå smått komiskt att det går att göra silly-rykten på allt, men det är ju sedan gammalt.