Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Jag har aldrig varit avstängd för matchfixning

Manchester United vann mot Derby County igår, tack vare mål av Jesse Lingard och Romelu Lukaku. Det gav avancemang till nästa runda i FA-cupen.

Allt frid och fröjd? Fotbollsmässigt, ja. Men José Mourinho har hamnat i ordkrig med Antonio Conte. Det hela är medias fel, försökte Mourinho igår.

Sedan höjde han insatsen på klassiskt Mourinhomanér.

Mer från gårdagens match:

Conte: Mourinho kanske har senildemens

Vi måste idag börja hos Antonio Conte. Eller ja, vi måste faktiskt börja med José Mourinho. På presskonferensen i fredags sa Mourinho att han inte längre beter sig som en clown.

Syftade Mourinho månne på Antonio Conte eller möjligen Jürgen Klopp? Tja, vi låter Conte svara på den frågan.

“Jag tycker att han måste se sig själv i det förflutna. Kanske pratade han om sig själv i det förflutna.”

Ja, Conte. Det var vad Mourinho gjorde (förmodligen, ja definitivt om vi frågar Mourinho). Tyst nu, så är det hela över…

“Kanske ibland… Jag tycker att någon glömmer vad som sades i det förflutna, vad som var hans beteende. Förstår ni? Ibland tror jag att det finns… jag vet inte namnet, men demenza senile [italienska för senildemens, red. anm.], när du är lite… [Conte vänder sig till tolken, red. anm.] När du glömmer det du gjorde i det förflutna. Förstår ni?”

Mourinhos presskonferens

Journalisterna hade förstås laddat med frågor till José Mourinho om vad Conte sa. Men först en pliktskyldig fråga om matchen.

“Jag hade tro [på seger] för laget slutade aldrig spela och försöka. Samtidigt hände det nyligen mot Southampton här, att vi fortsatte försöka och spela, men målet kom aldrig.

“Jag tycker att vi spelade bra, vi gjorde en bra match. De gav oss en bra match, de försvarade sig väldigt bra. Men jag tycker att vi förtjänade segern. För att vara ärlig tycker jag inte att vi behövde ett omspel. Jag tror inte att ett lag som dem, som slåss för uppflyttning, behöver ett omspel. Men sådana är turneringens regler och vi gick nästan till en match till.”

José, Antonio Conte hade några nedsättande ord. Hur svarar du på det?

“Se, jag skyller inte på honom. Ärligt talat skyller jag inte på honom. Jag tycker att pressen ska be om ursäkt till honom och till mig. För frågan som kommer till honom är fullständigt felaktig. På grund av det hade han den okontrollerade reaktionen. Men jag skyller inte alls på honom.

“Jag frågades om min passion och ni vet – för de flesta av er var på min presskonferens. Jag pratade om mig själv och sedan var frågan till Chelseamanagern som att jag sa att han beter sig som en clown. Antagligen ville journalisten säga det men hade inte modet att säga det, så han sa ‘Mourinho sa att du betedde dig som en clown’. Så jag skyller inte alls på Chelseamanagern och jag förstår hans reaktion.

“Jag pratade om mig själv och sa att jag inte behöver bete mig som en clown för att visa passion. Att jag kontrollerar mina känslor på ett bättre sätt.

“Alla vet – Chelseamanagern behöver inte säga det till mig – att jag har gjort misstag i det förflutna och jag kommer att göra i framtiden, förhoppningsvis. Jag vet att jag har firat mål genom att springa 50 meter. Jag vet att jag har firat mål genom att glida på mina knän. Jag fick… firade när jag hoppade in i publiken. Jag är inte fri från det. Framför allt inte om du gör ett vinnande mål i ett specifikt läge. Jag är inte fri från att ha en okontrollerad reaktion. Men det jag försökte säga är att jag betedde mig dåligt några gånger och att jag för tillfället kontrollerar mig själv bättre. Det innebär inte att min passion inte är samma.

“Så fel fråga. Och givetvis ett starkt svar. Men jag skyller inte.

“Det enda jag vill säga för att avsluta historien är att ja, jag gjorde misstag i det förflutna. På sidlinjen. Ja, jag kommer att göra… Färre, jag tror att jag fortfarande kommer att göra några.

“Det som aldrig hände mig och aldrig kommer att hända är att bli avstängd för matchfixning. Det har aldrig hänt mig. Och det kommer aldrig att hända.”

Conte blev under sin tid i Italien avstängd då han ansågs vara skyldig till att inte ha rapporterat matchfixning. Conte friades senare, i maj 2016, fullständigt.

Det var Jesse Lingards åttonde mål de tio senaste matcherna…

“Ett otroligt mål.”

Hur imponerad är du?

“Han är i tydlig utveckling. Jag tycker att han är bekväm i positionerna han spelar. Jag tycker att han förbättrar sig med lagets progressiva spelstil. Laget spelar progressivt på ett annat sätt, vilket får honom att känna sig ännu mer som en fisk i vattnet. Och han är i ett skede där saker går bra för honom.

“Det är motsatsen till Marcus [Rashford]. Marcus är på träningen och gör otroliga mål. Han kommer till matcher och missar otroliga chanser. Han träffar stolpen och målvakten räddar. Så spelarna har helt klart de här stunderna. Jag är inte orolig för Marcus, de goda stunderna kommer.

“Och Jesse, om den dåliga perioden kommer så tror jag inte att han förlorar den här stabiliteten som han visar. Han är mogen, han förstår spelet bättre. Vi pratar mycket om områdena som jag vill att han ska spela i beroende på de olika positionerna han kan spela. Så helt klart börjar han bli en spelare, verkligen en spelare.”

Du bytte ut Henrikh Mkhitaryan i halvtid…

“Orättvist! Och jag sa det i halvtid. Jag gillade inte vad jag gjorde, han förtjänade det inte. Han spelade bra. Han spelade inte dåligt. Han tappade bollen ett par gånger, men han spelade bra och gav bra dynamik till laget.

“Min känsla var att Rashford inte kommer att göra mål i det skede han är i. Och därför skulle jag inte förlora tid och spela Romelu [Lukaku] och offra en spelare.

“Och Micki var den jag offrade. Men det är något jag vanligen inte gör. Men jag gjorde det i halvtid. Jag bad om ursäkt till honom framför folket för han förtjänade det inte.

Bara så att det inte är någon tvekan. Du nämnde matchfixning. Conte har varit involverad i att misslyckas med att rapportera matchfixning. Du pratar inte om honom där?

“Förlåt?”

Conte har varit anklagad för att misslyckas med att rapportera matchfixning.

“Blev han? Inte jag.”

Romelu Lukaku firade sitt mål idag…

“Vill du ha sanningen? Om det blir omspel åker vi inte till Dubai. Och alla vill åka. Alla vill åka. Såg du hur spelarna firade det andra målet? Alla vill åka. Alla vill ha en vecka med bra träning, bra omgivning, sol. Alla vill åka. Men nu är vi fortfarande beroende av Stokes resultat. För om Stoke spelar oavgjort åker vi inte till Dubai.

Dubai och Stoke

Mourinho säger att United åker till Dubai på måndag. Men det hänger alltså på Stoke och Coventry. Uniteds ligamatch mot Stoke ska enligt planerna spelas måndagen den 15 januari. Om det blir omspel i FA-cupen för Stoke kommer den matchen dock att flyttas till lördagen den 13 januari, för att ge plats för omspelet i FA-cupen.

Stoke har bortamatch mot League Two-laget Coventry idag klockan 16.00.

Lottning på måndag

Uniteds seger mot Derby gav United en plats i FA-cupens fjärde omgång. Motståndet får vi veta på måndag kväll, då lottningen äger rum.

Det är, som alltid (de tidiga kvalomgångarna undantaget) i FA-cupen, fri lottning som gäller. United kommer att vara boll nummer 15 i lottningen.

Lingard bäst igen

Jesse Lingard har nu åtta mål på tio matcher. Han kammade hem priset som matchens lirare i United.

Anthony Martial var av bilderna att döma imponerad av Lingards mål…

Men i efterhand så tycker Martial att Lingard kan bättre.

Tierney och Sessegnon på kortlistan

Celtics vänsterback Kieran Tierney (20 år) och Fulhams vänsterback Ryan Sessegnon (17 år) ska finnas på Manchester Uniteds kortlista, rapporterar Duncan Castles. De båda ungdomarna ska ses som mer ekonomiska alternativ än Juventus vänsterback Alex Sandro, som är spelaren José Mourinho egentligen önskar sig.

Åt andra hållet så verkar det inte bli någon flytt till Inter för Henrikh Mkhitaryan. Italienarna vill låna armeniern men United ska bara vara intresserade av en permanent övergång. Detta kan Inter inte lösa, då de har problem med ekonomin.

Juniorerna till Dallas

Precis som förra året kommer Uniteds juniorer att åka till Dallas i mars och april för att spela Dallas Cup.

Redmond tillbaka i Manchester

Devonte Redmond är tillbaka hos Manchester United. Detta då tiden för hans lån till Scunthorpe har löpt ut. Lånet får sammanfattas som fullständigt misslyckat, då Redmond nästan inte fick någon speltid.

Nya tag i United nu för Redmond, som kanske kan vara aktuell för spel när reserverna möter West Ham på måndag.