Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Voodoo-Romelu; Biljettkrig med Sevilla; Lucas Moura är nära

Embed from Getty Images

Det är onsdag och det betyder att nästa match för Manchester United är dryga fem dygn bort. I väntan på att Stoke, som fortsatt är utan permanent tränare, anländer till Old Trafford så konstaterar vi att Romelu Lukaku + voodoo inte är sant, att biljetterna till åttondelsfinalen i Champions League blir en dyrbar historia och att en viss Lucas Moura åter ryktas vara nära en flytt till Manchester. 

Wilson till Sheffield United

Först av allt kan vi konstatera att att James Wilson är klar för Sheffield United på ett lån som sträcker sig resten över resten av säsongen. Mer om det i Mikael Krekulas artikel.

”Voodoo fick Lukaku att lämna Everton”

I vår serie bisarra nyheter kan vi konstatera att Evertons majoritetsägare Farhad Moshiri uttalar sig om hur det gick till när Romelu Lukaku valde att lämna Goodison Park. Enligt Moshiri hade belgaren bestämt sig för att stanna i Everton, men en pilgrimsfärd till Afrika och ett voodoobudskap fick Lukaku på andra tankar. Beslutet blev, enligt Moshiri, att välja Chelsea. Vändningen som slutligen placerade Lukaku i United var, enligt Moshiri, vänskapen med Paul Pogba och en semester i Los Angeles. Väl där ändrade sig Lukaku och valde United framom Chelsea.

Senaste sommar erbjöd vi honom en bättre deal än Chelsea, men han ville bara inte stanna. Han ville spela för Chelsea och då måste man förstå att man i den riktiga fotbollsvärlden kontrolleras av agenter och att de inte har något ansvar.

Om jag berättar vad vi erbjöd så skulle ni inte tro mig. Hans agent var på väg till Finch Farm för att skriva på kontraktet. Då, någon gång under mötet, ringde Romelu sin mamma som sa att hon var på pilgrimsfärd i Afrika och att hon fått ett voodoobudskap som berättat att han borde gå till Chelsea.

Embed from Getty Images

Lukaku, som är troende katolik, förnekar via sina representanter att Moshiris uttalanden stämmer. 

Romelus beslut hade inget att göra med voodoo. Han tar avstånd från dessa uttalanden och kommer nu att ta beslut om eventuella juridiska åtgärder.

89 pund mot Sevilla

Ett biljettkrig har blossat upp mellan Manchester United och Sevilla inför åttondelsfinalen i Champions League. Sevilla, som inleder hemma, höjde biljettpriserna rejält för bortafansen inför mötet med United. Istället för de 54 pund som bland annat Liverpools fans betalade i gruppspelet kräver nu Sevilla 89 pund i åttondelen. Det har i sin tur fått Manchester United att kontra och begära samma pris för Sevillas bortafans i returmötet i mars. United kommer också att använda de extra 35 punden per biljett för att subventionera de egna fansens biljetter i Sevilla. Eventuellt överskott tillfaller Manchester United Foundation.

Sam Kelleher, Uniteds biljettchef, har i ett brev gått ut med klubbens förklaring i fallet.

Lucas Moura på väg in?

Då det gäller silly season har det varit mer än lovligt tyst kring Manchester United alltsedan José Mourinho deklarerade att han inte vet om det blir något nyförvärv i januari. Nu, med halva januari månad snart lagd till handlingarna, verkar det kanske röra på sig en aning. Franska Canal+ och italienska sporttidningen Gazzetta dello Sport menar nu att United är nära att ta in brasilianske mittfältaren Lucas Moura.

Embed from Getty Images

Moura, som är högerytter, gjorde totalt 18 mål på 53 matcher ifjol men har svårt att få speltid denna säsong. United, som var intresserade av Moura redan 2013, ska behöva betala 25 miljoner pund för brassen. Canal+ hävdar att United inledningsvis ville låna Moura, men att 25-åringen nu är klar för United. Riktigt så långt ska vi inte gå ännu, även om det inte ska ses som alldeles osannolikt att United, med Henrikh Mkhitaryans urusla form, kan vara intresserade av en ny lösning på högeryttern.

Vi får lov att återkomma i ärendet.

Idag är det..

..23 respektive 12 år sedan två profiler skrev på för Manchester United.