Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Wilson lånas ut till Sheffield United

Uniteds anfallare James Wilson lånas ut till Championship-klubben Sheffield United. Lånet sträcker sig över resten av säsongen.

Den 22-årige anfallaren har länge rankats som en av Uniteds hetaste talanger men skador har hämmat Wilsons utveckling rejält. I synnerhet en korsbandsskada som höll honom borta mer eller mindre hela förra säsongen.

Wilson slog igenom stort när han satte två mål mot Hull City i Uniteds sista hemmamatch i Premier League säsongen 2013/2014 då han fick chansen av Ryan Giggs. Sedan dess har det gått tyngre dock, två lån i Brighton och Derby som inte fallit allt för väl ut och Wilson har stagnerat i takt med skadorna.

Wilson har den här säsongen gjort 8 mål på 13 matcher i Reservlaget, med endast tre av dessa i ligaspelet där faktiskt Demetri Mitchell är bäste målskytt. Nu ska han testa lyckan i Sheffield United, som för tillfället ligger sjua i The Championship och jagar en playoff-plats som nykomlingar. Just Sheffield United var Joe Riley utlånad till förra säsongen, men ytterbacken gjorde endast två matcher där innan han blev skadad.

Chris Wilder, tränare i Sheffield United, är väldigt nöjd med att ha tillgång till James Wilson:

James har en fantastisk utbildning som har kommit fram genom Manchester Uniteds akademi men kanske viktigast; han har erfarenhet av spel i The Championship.

Han säger själv att han är redo att spela och att han aldrig varit bättre tränad, så lägg till det tillsammans med hans otvivelaktiga talang och vilja att imponera så är jag säker på att han kommer förstärka gruppen.”

Känslan är att det här är den absolut sista chansen för James Wilson. Lyckas han så kan han få chansen i United igen då laget har brist på naturliga strikers men gör han det inte mer än godkänt kan jag inte se honom vara kvar i United till hösten. James Wilson är en mycket fin spelare, en naturlig striker och avslutare, givetvis önskar vi honom lycka till och att han kommer tillbaka med gott självförtroende.