Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Huddersfield i FA-cupen; bekymmer för Rashford; Evra på väg till West Ham; Lingard ber om ursäkt

Embed from Getty Images

Igår var fokuset runt hela Manchester United på uppmärksammandet av att det var 60 år sedan flygolyckan i Manchester som kostade 23 människor, varav åtta spelare, livet. Läs mer om minnesceremonien med mera i vår artikel från igår.

Precis som mantrat i United alltid varit går livet dock vidare och idag har vi en hel del att rapportera gällande klubben.

Huddersfield om tio dagar

Huddersfield, som United besegrade i ligan i lördags, behövde omspel mot Birmingham för att ta sig vidare till FA-cupens femte omgång. Efter 1-1 på hemmaplan vann man igår med 4-1 i Birmingham, dock stod det 1-1 efter full tid även i denna match och det krävdes förlängning för att Wagners lag skulle ta sig vidare. Detta alltså mot ett Birmingham som ligger på 19 plats och kämpar för att undvika nedflyttning i The Championship.

Embed from Getty Images

Matchen mellan United och Huddersfield spelas om tio dagar, lördagen den 17 februari klockan 18.30, i Huddersfield. Sannolikt visas den på Eurosport, DPlay och eventuellt någon mer Playtjänst kopplad till Europsport.

Martial månadens spelare

Manchester Uniteds fans har röstat fram Anthony Martial till månadens spelare för januari 2018.

Fransmannen gjorde, för första gången i United, mål i tre raka Premier League-matcher. Sammanlagt blev det tre mål och två assist för honom under månaden, och han var given på sin vänsterytterplats fram tills dess att Alexis Sanchez anlände.

Grattis Tony, och måtte Mourinho inse att du skall ha platsen till vänster för tillfället.

Pawson i Newcastle

Premier League har presenterat domarna som dömer helgens matcher. För United, som åker till Newcastle, är det Craig Pawson som håller i visslan, med Lee Betts och Richard West som assisterande domare och Paul Tierney som fjärdedomare.

Craig Pawson är en domare som United har oroväckande bra statistik med. Faktum är att United på de 13 matcher som Pawson hållit i pipan aldrig har förlorat. Istället är det tio segrar och tre oavgjorda som är facit hittills.

Elva av dessa matcher har spelats i ligan, det är där de tre oavgjorda matcherna kommit, sen har han också dömt en FA-cupmatch samt en Community Shield som United har vunnit. Senast han dömde United var 30 december 2017, då laget endast fick 0-0 hemma mot Southampton. Det var också i den matchen som Ashley Young armbågade sig till tre matchers avstängning. En armbåge som Pawson dock inte uppfattade i spelet.

Rashford skadad?

Enligt ESPN ådrog sig Marcus Rashford någon form av muskelskada under sitt inhopp mot Huddersfield. Engelsmannen kom in med 20 minuter kvar och spelade resterande del av matchen, men skall ha fått någon form av känning i vänsterbenet. Enligt EPSN övervakas han under veckan för att Mourinho och läkarteamet skall kunna avgöra om han är redo för spel mot Newcastle på söndag.

Embed from Getty Images

Skulle Rashford missa matchen är det första gången han inte är med i matchtruppen den här säsongen. I samtliga matcher har han annars funnits med i startelvan eller på bänken, och förutom mot Tottenham (där han var på väg in, men Fellainis skada ställde till det) har han också medverkat på planen i samtliga matcher.

Lingard säger förlåt

I samband med minnesceremonien på Old Trafford igår kom det ut en tweet som inte passade just vid det tillfället. Det Lingard skrev var att han och Marcus Rashford skulle spel FIFA 18 senare under dagen, en oskyldig tweet minst sagt, om det inte var för att den kom bara några få minuter efter att minnesceremonien på Old Trafford avslutades.

Tweeten raderas och senare på kvällen tweetade Lingard en ursäkt och hävdade att det var en person i hans mediateam som publicerade tweeten och att han ber om ursäkt om han gjort någon upprörd.

Patrice Evra på väg tillbaka till Premier League

Det kommer allt fler och fler rapporter om att Uniteds förre vänsterback Patrice Evra skall vara på väg tillbaka till Premier League. Tyvärr, känner säkert en del, inte till Manchester United, utan det är till West Ham och en återförening (faktiskt!) med David Moyes han är på väg.

För faktum är att David Moyes var den sista permanenta manager Patrice Evra hade i Manchester United, under sin sista säsong 2013/14.

Trots att Evra i maj 2014 förlängde kontraktet (som höll på att gå ut) med en säsong, släppte United honom till Juventus. Med den gamla damen tog han hem två ligatitlar samt spelade en Champions League-final innan han i januari 2017 skrev på för Marseille.

Han har dock varit free agent sedan tionde november, då Marseille inte hade något annat val än att säga upp kontraktet. Den 2 november, under uppvärmningen inför lagets bortamatch i Europa League mot Vitoria, sparkade han nämligen en Marseillesupporter i huvudet. Supportern skall ha hånat Evra, men en 36 år gammal professionell fotbollsspelare måste kunna hantera det och bete sig bättre än vad fransmannen gjorde i det läget.

Nu verkar han dock som sagt vara på väg till Premier League igen och det skall bli kul att se honom mot United när laget åker till London för att möta West Ham den 18 mars (ett datum som kan ändras beroende på FA-cupresultat).

Vi väljer att avsluta med en video av det roligare slaget. Den är  från förra året, då Evra gick bananas över blotta tanken att få spela i Unitedtröja i ytterligare en match.

Res med oss till Manchester!