Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Villkorlig dom för Sánchez; VAR-debut för United; Valencia sköt månadens mål

Alexis Sánchez är den senaste i raden av fotbollsprofiler att dömas för skattebrott i Spanien. Dömas kommer Sánchez att göra nästa vecka också, den gången av videodomare.

Annars noterar vi att Antonio Valencia sköt månadens Manchester United-mål och att Patrice Evra nu definitivt är klar för West Ham.

Villkorlig dom för Sánchez

Alexis Sánchez har i Spanien accepterat ett villkorligt fängelsestraff för skattebrott. Detta bekräftar Sánchez agent Fernando Felicevich enligt Guardian.

Agenten är inte alls nöjd och menar att Sánchez i praktiken har tvingats erkänna sig skyldig. Felicevich säger i ett uttalande att överenskommelsen är “fullständigt orättvis” och att det spanska rättsväsendet sysslar med “obscena läckor” till media. Vidare menar agenten att staten siktar in sig på utlänningar och att metoderna som fotbollsprofilerna döms för tidigare har godkänts av skatteverket.

“Trots att vi har visat att Alexis inte har begått något brott har vi tvingats, efter rekommendationer från våra rådgivare, att acceptera den orättvisa pakten som erbjöds, för att minska de emotionella, personliga och ekonomiska kostnaderna av en lång utdragen rättegång, där media är van att offentligt exponera och döma privata affärer.”

Sánchez är långt ifrån den enda fotbollsprofilen som i Spanien har dömts för skattebrott. Manchester Uniteds manager José Mourinho dömdes i november förra året. Lionel Messi är också dömd till en villkorlig fängelsedom medan Cristiano Ronaldo fortsätter att kämpa för att rentvå sitt namn.

Felicevich framhåller hur Messi och Ronaldo har behandlats som anledning till att Sánchez väljer att erkänna sig skyldig utan rättegång.

VAR-debut för United

Videodomare kommer att användas i Uniteds FA-cupmatch mot Huddersfield den 17 februari. Det är första gången som videodomare kommer att användas i en Unitedmatch.

Videodomare introducerades i England i ligacupens semifinaler. Videodomare används också i FA-cupen i år, från och med omgång 3. Det är dock bara på, i England, tevesända matcher på Premier League-arenor som videodomare används, vilket förklarar att United inte hade videodomare i matcherna mot Derby (visades inte i England) och Yeovil (spelades inte på en Premier League-arena).

Evra klar för West Ham

Patrice Evra blev igår officiellt klar för West Ham.

Valencia sköt månadens mål

Antonio Valencia placerade, med vänsterfoten (!!!), bollen i krysset mot Stoke. Målet har nu röstats fram till januaris bästa Unitedmål.

Det är säsongens andra utmärkelse för Valencia. Romelu Lukaku tog hem priset för december och Jesse Lingard vann i november.

Tredje gången för Martial

Att Anthony Martial var Uniteds bästa spelare i januari berättade vi igår. Det är säsongens tredje utmärkelse för Martial och idag fick han hämta sitt pris.

Res med oss till Manchester!