Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Greenwood matchvinnare i Dallas; regeländringar i Champions League; Tierney på radarn

Klockan börjar så sakta ticka mot nästa Manchester United-match. Idag avslutas landslagsuppehållet, som vi berättade igår utan att Scott McTominay medverkar. Medan a-laget har uppehåll fortsätter juniorerna spela Dallas Cup och igår blev det seger mot Toronto.

Uefa passar samtidigt på att bekräfta förändringar för nästa säsongs Champions League.

På hemmaplan har Premier League utsett domarna för helgens omgång och så kopplas United samman med en försvarare från Celtic.

Greenwood matchvinnare i Dallas

Mason Greenwood, förstås, gjorde matchens enda mål när Uniteds juniorer igår vann mot Toronto i Dallas Cup. Målet kom i matchens slutskede. Segern är extra imponerande, då United tvingades spela med en man mindre i en timme. D’Mani Mellor blev utvisad efter 32 minuter.

Där United i premiären spelade inför mer än 20 000 åskådare så var det igår spel på en betydligt mindre arena.

United är för närvarande tvåa i gruppen, på samma poäng som ettan Tigres. Gruppspelet avslutas mot japanska Higashi Fukuoka på onsdag. United är tvingade att vinna, då bara gruppettan är garanterad en semifinalplats. Bästa grupptvåan går också till semifinal.

Greenwood har nu gjort mål i åtta raka matcher och han har på de åtta matcherna totalt tolv mål och två assists. Då ska vi komma ihåg att Greenwood är yngst i laget och att han blir förstaårsjunior först nästa säsong.

United vill ha Tierney

Manchester United stärker sitt intresse för Celtics försvarare Kieran Tierney, rapporterar Duncan Castles. Skulle Tierney, som är 20 år gammal, värvas är det sannolikt tänkt att han ska ta hand om vänsterbacksplatsen. Skotten kan också spela högerback och mittback.

Castles skriver också att Alex Sandro från Juventus är José Mourinhos förstaval som vänsterback. Sandro skulle emellertid bli mer än tre gånger så dyr. Tierney ska kunna värvas för 20 miljoner pund medan Juventus kräver 70 miljoner euro för Sandro.

Båda spelarna har under en längre tid kopplats samman med United.

Ska vi tro på Castles så är Mourinho inte bara fokuserad på vilka spelare han ska värva utan även vilka han vill tvinga bort från klubben. United ska accepterat att göra sig av med Luke Shaw, Matteo Darmian och Daley Blind.

Madley dömer

Bobby Madley får ansvaret som domare när United möter Swansea på påskafton. Mark Perry och Mick McDonough blir assisterande domare och Anthony Taylor gör jobbet som fjärdedomare.

Madley var domare när United vann med 2-0 mot Swansea i ligacupen i oktober.

Det blir den åttonde Unitedmatchen för Madley och han brukar det innebära bra resultat för United. Undantaget 1-1-matchen hemma mot Stoke i oktober 2016 har United idel segrar med Madley. Matchen mot Swansea är hans enda Unitedmatch den här säsongen.

Swansea har haft Madley vid 13 tillfällen (4-2-7). Senast Swansea hade Madley var i 2-0-förlusten hemma mot Tottenham i januari. Förutom matchen mot United är det hans enda Swanseamatch den här säsongen.

Ändringar för Champions League

Uefa har idag bekräftat regeländringar för Champions League, Uefa Super Cup och Europa League, gällande från och med nästa säsong.

 • Byten: I matcher som går till förlängning kommer ett fjärde byte att tillåtas.
 • Avbytare: I Uefa Super Cup samt i finalerna i Champions League och Europa League kommer lagen att få använda sig av 23 spelare i matchdagstruppen, 12 avbytare med andra ord.
 • Avsparkstid: Klockan 20.45 finns inte längre. Champions League-matcherna kommer nästa säsong att sparka igång klockan 21.00. Undantag: Två matcher varje gruppspelsdag (totalt fyra per omgång) kommer att börja klockan 18.55.
 • Cup-tied: Precis som tidigare kommer lagen att få registrera tre nya spelare inför slutspelet. De restriktioner som tidigare fanns försvinner emellertid. Därmed kan en spelare nästa säsong spela gruppspel för en klubb och slutspel för en annan klubb.

Mer information finns på Uefas hemsida.

Kort inhopp för Fosu-Mensah

Timothy Fosu-Mensah fick igår ett kort inhopp när Holland tog en imponerande 3-0-seger mot Portugal i Schweiz.

Vi noterar att Holland med Fosu-Mensah bänkad förlorade mot England i landslagsuppehållets första match. Således tillskriver vi givetvis gårdagens holländska seger helt och hållet till Fosu-Mensah, trots att de tre målen gjordes i första halvlek, långt innan Fosu-Mensah kom in efter 84 minuter.

Att Memphis Depay gjorde Hollands första mål ska vi förstås nämna.

Daley Blind är inte med i landslaget den här gången på grund av skada.

Dagens landskamper

Idag är landslagsuppehållets sista dag. Vi har ett stort antal matcher med Unitedintresse.

 • 14.30: Spanien U17 – Serbien U17 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Puigmal]
 • 17.00: Schweiz U21 – Portugal U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 17.30: Belgien U19 – Bulgarien U19 (EM-kval, spelas i Benidorm, Spanien) [Boonen]
 • 17.50: Ryssland – Frankrike (träningsmatch) [Martial, Pogba]
 • 18.00: Irland U19 – Portugal U19 (EM-kval, spelas i Portugal) [O’Connor]
 • 19.00: England U21 – Ukraina U21 (EM-kval) [Henderson]
 • 20.00: Danmark – Chile (träningsmatch) [Sánchez]
 • 20.00: Elfenbenskusten – Moldavien (träningsmatch, spelas i Beauvais, Frankrike) [Bailly]
 • 20.30: Rumänien – Sverige (träningsmatch) [Lindelöf]
 • 20.30: Irland U21 – Azerbajdzjan U21 (EM-kval) [O’Hara]
 • 20.45: Belgien – Saudiarabien (träningsmatch) [Fellaini, Lukaku]
 • 21.00: England – Italien (träningsmatch) [Lingard, Rashford, Young mot Darmian]
 • 21.00: Serbien – Nigeria (träningsmatch, spelas i London) [Matic]
 • 21.30: Spanien – Argentina (träningsmatch) [De Gea mot Rojo, Romero]

Världsteaterdagen

Avslutningsvis firar vi idag världsteaterdagen. Världens bästa teater, The Theatre of Dreams, ligger – som vi alla vet – i Manchester.