Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Biljettpriserna frysta igen; Atkinson dömer derbyt; Barrett och Spratt friställs

Manchester United har idag bekräftat att biljettpriserna är frysta inför nästa säsong. Samtidigt meddelar Premier League att Martin Atkinson blir derbydomare.

Vi har också ett par ungdomsnyheter att behandla:

  • Juniorlagets försvarare Jake Barrett och Harry Spratt lämnar United på fri transfer för spel i Huddersfield.
  • Reservlagets Tosin Kehinde har valt Nigerias landslag.

Biljettpriserna frysta

I förra veckan rapporterade vi att biljettpriserna skulle vara intakta inför nästa säsong. Idag bekräftar Manchester United att så är fallet. Det är åttonde gången på nio år som biljettpriserna är intakta.

Dessutom introduceras billiga biljetter för unga supportrar. Ett viktigt tilltag, då medelåldern på publiken på Old Trafford har stigit under en längre tid. Supportrar 18-25 år gamla kommer att kunna köpa biljetter längst ner på Stretford End för 15 pund (hur många biljetter det handlar om nämns inte).

Klubben skriver på den officiella hemsidan att detta “stärker klubbens hängivenhet till en pulserande atmosfär [och] hjälper unga fans att titta på livefotboll till ett överkomligt pris”.

Richard Arnold, som är Uniteds Group Managing Director (slarvigt översatt VD), kommenterar:

Klubben har ett makalöst stöd och vi inser vilken uppoffring som många fans gör för att titta på laget hemma och borta. Att vi fortsätter med frysta priser för matchbiljetter och säsongskort till nästa säsong drivs av vår tro på att stötta fans som går på våra matcher.

Introduktionen av reducerade priser för unga vuxna på nedre delen av Stretford End kommer från förslag som har genererats av supportergrupper genom vårt Fans’ Forum, med siktet på att bygga vidare på traditionen med ett pulserande publikstöd.

Atkinson dömer derbyt

Lördagens Manchesterderby kommer att dömas av Martin Atkinson. Han får sällskap av Lee Betts och Stephen Child som assisterande domare samt Craig Pawson som fjärdedomare.

Atkinson har varit med länge och har 40 Unitedmatcher (23-9-8) på meritlistan. Den här säsongen har han dömt 2-1-segern mot Chelsea, 2-2-matchen hemma mot Burnley, 0-0-matchen borta mot Liverpool och 4-0-segern mot West Ham. United har fyra vinster och tre oavgjorda de sju senaste med Atkinson.

Manchester city har haft Atkinson 41 gånger (23-7-11). Den här säsongen två gånger, i deras 1-1-match borta mot Burnley i februari och deras 1-0-seger borta mot Chelsea.

Atkinson gör nu sitt fjärde Manchesterderby och det burkar gå bra när han håller i pipan:

  • Hans första derby var den fantastiska 4-3-segern 2009, då United efter en briljant assist av Ryan Giggs avgjorde på Fergie Time.
  • Samma säsong dömde han sedan när Paul Scholes avgjorde på tilläggstid på bortaplan.
  • Atkinsons tredje Manchesterderby var i december 2012. Då sköt Robin van Persie 3-2 på tilläggstid.
  • Senaste derbyt Atkinson dömde var för ett knappt år sedan, då det blev 0-0 på City of Manchester Stadium.

Kehinde väljer Nigeria

Uniteds reservlagsspelare Tosin Kehinde är född i Nigeria men uppväxt i England. Det ger honom möjligheten att spela landslagsspel för både Nigeria och England. Nu har han bestämt sig för Nigeria, rapporterar BBC.

“Nigeria har alltid varit en del av mig,” säger Kehinde. “Jag föddes där. Hela min familj är nigerianer. Jag kommer från en väldigt stark nigeriansk bakgrund, så influenserna har alltid varit runt mig.”

Kehinde har den här säsongen gjort 18 matcher för reservlaget. Han har tränat med a-laget men har ännu inte varit med i någon matchtrupp.

Unga försvarare friställs

United meddelar på den officiella hemsidan att juniorlagets försvarare Jake Barrett och Harry Spratt lämnar klubben på fri transfer. De båda försvararna har signerat för Huddersfield Town.

Barrett har den här säsongen gjort åtta matcher för juniorlaget. Efter relativt regelbunden speltid i början på säsongen har han efter hand halkat ner i hierarkin. Hans senaste match var i november.

Spratt har haft skadeproblem den här säsongen och har inte spelat en enda match.

Vi önskar de båda spelarna lycka till i framtiden!

Sir Bobby Charlton Stand fyller 2

Idag är det två år sedan South Stand på Old Trafford blev Sir Bobby Charlton Stand.