Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Semifinalplatser står på spel mot Bournemouth; nomineringarna till årets Unitedspelare

José Mourinho säger att Manchester Uniteds spelare i morgondagens match mot Bournemouth spelar för en plats i laget mot Tottenham på lördag. Och några av spelarna som spelade i söndags kommer att petas imorgon och även mot Tottenham.

I andra nyheter så är nomineringarna för årets unga spelare, årets reservlagsspelare och årets mål i United klara. Dessutom försvaras Uniteds akademi av Nicky Butt och så lite silly season-spekulation samt semifinaldomare.

Mourinho: De spelar för en semifinalplats

I vanliga fall skulle José Mourinho idag ha hållit presskonferens inför matchen mot Bournemouth. United tyckte dock att det var lämpligare att låta Mourinho svara på frågor redan efter förlusten mot West Brom i söndags.

Kommer du att rotera mot Bournemouth inför cupsemifinalen på lördag?

“Rotera är inte rätt ord. Om jag spelar en spelare mot Bournemouth och han är fenomenal spelar han semifinalen. Så det är inte att rotera, för att rotera är om en spelare spelar mot Bournemouth för att vila någon som kommer att spela mot Spurs i semifinalen. Så ordet är inte rotation, det är en möjlighet för några att spela. Och försöka spela till sig en plats i laget mot Spurs.

“Och några av de som spelade [mot West Brom] har ingen plats i det laget. De har ingen plats i det laget.”

Känner du att du får ut tillräckligt av de etablerade spelarna?

“Kontinuitet har inget med ålder att göra, det handlar om personlighet, om sättet du lever för fotboll. Vad är prioriteringarna i ditt liv? Vad är din ambition? Det har inget med ålder att göra. Jag har mött spelare som är 30 år gamla som inte alls har kontinuitet i spelet. Jag har mött pojkar som är 18, 19, 20 år gamla som är riktiga män, riktiga proffs. Så det handlar inte om åldern.”

Var det du sa tidigare att några av de som spelade mot West Brom inte kommer att spela mot Tottenham? Handlar det bara om hur de spelade idag?

“Ja.”

Så de spelade sig ut…

“Vad är kriteriet för en manager att välja laget? Jag känner bara till ett kriterium, det är hur du spelar. Det är hur du spelar, det är det enda sättet jag kan välja spelare på. Eller vill du att jag ska gå på priset de kostade eller deras lön eller deras vackra ansikte? Det enda sättet är att gå på prestation.”

Paul Pogba klev av med en halvtimme kvar, efter hans matchvinnande insats i derbyt. Jag antar att han är en spelare du är besviken på, att han inte kunde hålla den nivån i den här matchen…

“Det var inte bara han. Det var inte bara han. Och han hade ett gult kort, så han var i en svårare position än andra. Och spelar du bara med två mittfältare kan du inte spela med en spelare som riskerar att inte kunna göra en foul.

“Du kan göra det om ditt lag inte förlorar bollen, men vårt lag förlorade bollen så enkelt. Allting var komplicerat, så vi förlorade många bollar. Då riskerar mittfältarna och mittbackarna att vara ute med en touch.

“Paul var ute för varningen. För vad gäller hur han spelade så var han inte sämre än några som var på planen i 90 minuter.”

Taylor dömer semifinalen

Det blir Anthony Taylor som dömer FA-cupsemifinalen mellan Manchester United och Tottenham på lördag. Taylor assisteras av:

  • Assisterande domare: Gary Beswick och Adam Nunn
  • Fjärdedomare: Kevin Friend
  • Videodomare: Andre Marriner
  • Assisterande videodomare: Andrew Halliday
  • Reserv till de assisterande domarna: Marc Perry

Taylor har gjort 22 Unitedmatcher (16-1-5), senast i 3-0-segern mot Stoke i januari. Den här säsongen har Taylor också dömt 2-1-segern borta mot West Brom och 1-0-förlusten borta mot Chelsea.

Tottenham har haft Taylor vid 23 tillfällen (13-2-8), senast då de vann med 1-0 mot Arsenal. Den här säsongen har Taylor annars dömt Tottenham i två förluster, mot Leicester i november och mot Chelsea i augusti.

Taylor har inte gjort någon match mellan United och Tottenham tidigare.

Butt försvarar akademin

Det blir spel i andradivisionen för Uniteds reserver (formellt U23) nästa säsong, detta stod klart igår. Akademichef Nicky Butt är emellertid inte oroad. “Är du inte i närheten av a-laget när du är 20 eller 21 kommer du inte att vara det, det är fakta,” säger Butt.

De misslyckade resultaten för reservlaget den här säsongen förklarar han med att United spelar med ett yngre lag och med ett mindre fokus på resultat än många av motståndarna.

För United handlar akademiarbetet om att skapa a-lagsspelare, inte att vinna reservlagsmatcher. Detta är något som United fortfarande lyckas bra med: Paul Pogba, Jesse Lingard, Marcus Rashford och Scott McTominay är fyra egna produkter som har fått regelbunden speltid den här säsongen.

“Vi förväntas utveckla spelare för Manchester United och ta dem till a-laget,” fortsätter Butt. “I den aspekten tycker jag att akademin frodas massivt.”

En anledning till årets nedflyttning, som Butt undviker att diskutera, är att spelarna i årets reservlag hämtas från tämligen dåliga juniorlag. Detta drabbar spelarna som nu flyttas upp till reserverna, då de nästa säsong kommer att spela mot sämre spelare. En fördel kan dock vara att reservlaget nästa säsong kan förväntas slåss i toppen av tabellen. Om spelare som Tahith Chong och Angel Gomes spelar med reserverna nästa säsong (alternativet är att att de lånas ut) så torde det vara en fördel att de får spela i matcher där United är spelförande. Arsenal går mot segern i reservlagsligan den här säsongen, de spelade i andradivisionen för bara två år sedan.

Oavsett blir det spännande att se vad United gör med reservlagstränaren Ricky Sbragia. Hans position bör ifrågasättas. För även han har haft ett dåligt spelarmaterial att jobba med så borde resultaten ha varit bättre. Reservlaget har sällan sett ut som ett lag. Sbragias företrädare Warren Joyce jobbade emellanåt med liknande förutsättningar och gjorde trots det mycket bättre resultat.

Ett silly season-svep

Det spekuleras för fullt om framtiden för Anthony Martial och Paul Pogba. Det är Chris Wheeler på Daily Mail som påstår att José Mourinho är redo att låta Martial och Pogba lämna United i sommar.

Daily Blind och Matteo Darmian ska också finnas på listan av spelare som Mourinho kan tänka sig att göra sig av med.

Andreas Pereiras framtid är också oviss. Ska vi tro på Pereira själv (vilket vi inte nödvändigtvis ska göra) så är han inställd på en framtid i United.

“Folk säger att jag har begärt samtal med Mourinho när jag inte har begärt någonting,” säger Pereira. “Vad mig beträffar är jag fortfarande en Manchester United-spelare, med ett kontrakt på Old Trafford till 2020 och ambitionen är att lyckas i United. Jag har aldrig försökt lämna United.”

En spelare som däremot ser ut att försvinna är U19-målvakten Ilias Moutha-Sebtaoui. Han har fallit i hierarkin hos United och ser ut att återvända till Belgien, där Anderlecht kan bli hans nästa klubbadress.

Nomineringarna för årets Unitedspelare klara

Tisdagen den 1 maj håller Manchester United sin årliga Player of the Year-gala. Idag öppnades för allmänheten att rösta fram vinnarna till fyra av priserna. Det stora priset är givetvis Sir Matt Busby Player of the Year, där alla a-lagsspelare är nominerade. Personligen tycker jag att David de Gea är given vinnare.

Embed from Getty Images

Till årets reservlagsspelare har Ethan Hamilton, Demetri Mitchell och Kieran O’Hara nominerats av ledarstaben. Här ser jag Mitchell som vinnare, trots att han har varit utlånad sedan i januari.

Årets juniorspelare är en mycket tuffare kategori, med Tahith Chong, James Garner och Lee O’Connor som de nominerade spelarna. Då det är omröstning är jag säker på att Chong kammar hem priset. Det tycker jag skulle vara fel, han har faktiskt bara startat fem matcher i juniorligan. För mig borde priset gå till den som har haft störst betydelse för juniorlagets framgångar den här säsongen och då ser jag James Garner som vinnare.

Tio mål har nominerats till årets mål. Personligen skulle jag välja Jesse Lingard mot Watford.

Mer information på Uniteds hemsida, där du även kan rösta på vem som ska vinna.

Res med oss till Manchester!