Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: ”Vi var mästare på komplicerad fotboll”; U23 nedflyttade

Embed from Getty Images

Manchester United förlorade hemma mot bottenlaget West Bromwich Albion igår. En match som man skulle kunna skriva in på kontot ”motivation slår klass”, men så enkelt skall Unitedspelarna så klart inte komma undan. Nog för att man stod för en rejäl mental urladdning veckan före då man vände mot City, men man måste kunna hålla uppe motivationen under slutet av säsongen, även om det ”bara” handlar om att rädda en andraplats. Det är ändå Liverpool som ligger närmast efter oss.

Även om den här matchen inte påverkar tabelläget i detta nu så kan det göra det nu på slutet. Istället för att ha fyra poäng plus en match mindre spelad till Liverpool är det nu endast en poäng ner till Liverpool. Fortfarande med en match mindre spelad, ja, men med potentiellt sju poängs försprång med bara några matcher kvar såg det väldigt bra ut för att säkra andraplatsen. Nu är det fortfarande ganska öppet, även om United så klart får ses som favoriter.

Mer från matchen:

Klockan 21.00 ikväll (måndag, 16 april) kommer vi dessutom köra en livesändning på vår Facebooksida, där vi pratar ner gårdagens match men också blickar fram mot Bournemouth och Tottenham. Vi tar också gärna frågor, så ställ dem i kommentarsfältet under sändning.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho hade presskonferens efter matchen igår, som vanligt. Han fortsatte trycka på att laget spelade alldeles för komplicerat. Han bekräftade också, på sitt eget sätt, att Paul Pogba inte bara byttes ut för att han var varnad. Exakt varför gick han dock inte in på.

 

 

José, kan du förklara vad som gick fel idag?

”Vi var mästare på komplicerad fotboll. Allt var komplicerat. Vi kunde inte spela snabbt, vi kunde inte tänka snabbt. Allt var komplicerat. En extra touch, en extra touch för att kontrollera bollen, en till sväng, en till pass, ett till trick – och vi gav dem alltid chansen att vara solida, kompakta tillsammans i sitt låga block, med stora, fysiska spelare. De hade alltid tid att organisera sig. När vi hade bollen ville vi springa med bollen, dribbla och dribbla och allt var komplicerat. Förmodligen var vår bästa period när flyttade bollen bättre och laget sjönk fortare och laget hade mer bredd. Det var precis när de gjorde sitt mål, på det enda sätt de kunde göra mål, på en hörna eller en frispark från kanten – och efter det stängde de varje dörr.”

Var bytet av Paul [Pogba] för att han hade en varning?

”Också, också.”

Här kom en något ohörbar fråga som handlade om City och något med gratulation till dem.

”Jag vet inte om jag var den första, andra eller tredje, men jag gratulerar dem ansikte mot ansikte när jag hade chansen att göra det. Jag visste att, förr eller senare, skulle det bli så. Och om jag var i deras situation skulle jag bli ganska upprörd om någon sa att de vann titeln för att Manchester United förlorade mot West Bromwich Albion. De vann titeln för att de var det bästa laget, för att de vann ett stort antal poäng, de har bara förlorat två matcher – för att de var det bästa laget. Det är anledningen till att de är mästare. Och förmodligen för att jag har vunnit åtta ligatitlar var jag inte över månen glad efter segern mot dem, för det gör mig inte superglad. Och enligt min åsikt påverkade det säkert några av de som var för glada bara för det.”

José, nu när de är mästare, är det möjligt att säga hur bra de är jämfört med till exempel ditt Chelsealag?

”Nej, nej, nej, det är inte för mig. Jag tänker inte jämföra lag. Och Manchester City, det är dags för dem att prata om sig själva, inte för mig.”

José, du måste hitta ett sätt att utmana dem nästa säsong. Är du säker på att du kan det?

Jag litar på mitt arbete, det är ett som är säkert. Jag har ingen anledning att inte göra det. Som jag sa, åtta titlar är åtta titlar, och tre Premier League-titlar är tre Premier League-titlar, och den senaste Premier League-titeln var inte 20 år sedan, den var tre år sedan. Och jag vet hur man vinner. Men jag, jag tror på mig själv, men jag spelar inte. Jag tror att med min erfarenhet vinner man inte titlar med inkonsekvens, man vinner så klart med kvalitet, utan det har man ingen chans, men man vinner titlar med kontinuerligt [stabilitet kan vara ett bättre ord, men vi håller oss till konsekvens]. Konsekvens på alla nivåer, inte bara prestationsmässigt utan också den mentala nivån, dag för dag måste allt vara konsekvent, från dag ett till sista dagen. Så, en av sakerna vi måste förbättra är konsekvens.”

Andra reaktioner från igår

Föga förvånande var det tomt med reaktioner från spelarna på sociala medier, efter en sådan här förlust vore det naivt att hoppas på något annat.

Juan Mata pratade med MUTV efter matchen, och var inte alls nöjd och kommer inte med några ursäkter. Läs vad han säger här, eller se den nedan.

Moores presskonferens

Darren Moore, WBA:s tillfälliga manger var så klart desto nöjdare efter matchen igår

U23 nedflyttade

Vi avslutar med ytterligare en dålig nyhet. I U23-serien lyckades Derby vinna mot West Ham, vilket innebär att Uniteds U23-lag åker ur Premier League 2. Exakt hur det påverkar laget lär vi få återkomma om. Att U23 gjort en riktigt dålig säsong kan i alla fall alla skriver under på. Det lär ju inte heller åka chansen att Mourinho ger A-lagsspelare som behöver speltid chansen att få några minuter med U23, när motståndet kommer vara ännu sämre.