Spelarbetyg: Manchester United – West Bromwich Albion 0-1

Manchester United, tvåa i ligan, hade hemmamatch mot WBA, toksist i ligan. Så klart vann då WBA, hade ni räknat med något annat? Istället för att ge sig själva världens läge att mer eller mindre säkra andraplatsen bjöd United in Liverpool och Tottenham i den kampen igen.

0-1 blev det, efter att Rodriguez nickat in bollen efter en hörna, fint assisterad av Matic och med bra hjälp av Lukaku som slutade markera honom.

Vi gör, på grund av redaktionslogistiska skäl, lite annorlunda idag då vi publicerar betygen först. Snackisar kommer under kvällen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Kan inte göra mycket åt målet, och tar de övriga tre skott han skall ta. Bäst i United, vilket säger alldeles för mycket.

Antonio Valencia: 5

Kommer fram något mer idag än den senaste månaden, men när fick han senast ett inlägg till rätt adress?

Chris Smalling: 6

Är framme på slutet och har en halvchans att kvittera. Bakåt har han, tillsammans med Lindelöf, koll på det han ska när West Bromwich kom med farliga kontringar.

Victor Lindelöf: 6

Se Smalling, förutom att Lindelöf inte var framme på slutet.

Ashley Young: 4

Utbytt 75. Får spela fotboll för Manchester United. Borde inte få spela fotboll för Manchester United. Dålig defensivt, dålig offensivt.

Ander Herrera: 5

Utbytt 46. Skulle fått straff efter knappa 20 minuter och då hade det här kunnat bli roligare. Annars var han tillbaka i sin vana att enbart titta åt höger, med noll förmåga att vända spelet. Var inte sämre än någon annan sina 45 minuter, offrades för att han är den ”lätta” att byta ut.

Nemanja Matic: 4

Borde Matic få spela såna här matcher? Han är inte den som håller högt passningstempo, något som är essentiellt i en sån här match. Dessuom assist till WBA:s mål.

Paul Pogba: 5

Utbytt 58. Inledde faktiskt okej, med hyfsad rörlighet. Sen tog han årets mest tydliga varning i Premier League när han försökte smasha ett inlägg i mål, vilket sannolikt också var en stor anledning till att han blev utbytt, då han efter att ha fått ytterligare två frispark emot sig riskerade ett rött kort. Förutom inledningen var han loj och trodde det räckte att ställa ut skorna, precis som resten av sina lagkamrater.

Juan Mata: 5

Även Mata inledde rörligt, men det hände för lite. Sen sänktes även han tempo och inställning (ni märker ett tema här va?).

Romelu Lukaku: 5

Rånad på mål i 66 minuten, då Foster gjorde en kalasräddning. Också ett bra läge i första halvlek, där han kunde/borde gjort mål. Det var lägen han satte för en månad sedan. Att han inte gör det idag innebär icke-godkänd

Alexis Sanchez: 6

Den enda offensiva spelaren jag faktiskt godkänner, och det gör jag enbart för att jag har ett gott hjärta typ. För jag kände att Sanchez hela tiden försökte. Gång på gång på gång hämtade han boll, försökte hitta sina lagkamrater och tog löpningar själv. Men det räckte inte, vilket kanske borde rendera i en femma. Men jag är som sagt en snäll, god människa just idag.

Jesse Lingard: 5

Inbytt 46. Ett skottläge, några tafatta kombinationsförsök. Det var typ det.

Anthony Martial: 5

Inbytt 58. Hade ett par försök från vänster, men visar ingenting som gör att han borde få starta nästa match.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS