Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sang förlänger; Pogba och Mourinho nominerade; Player of the Year-uppföljning

David de Gea är Manchester Uniteds bästa spelare. Det fick vi svart på vitt igår under Manchester Uniteds gala igår kväll. Annars var det Michael Carrick, belönad med ett hederspris, som hamnade i fokus igår.

I andra nyheter så har Tom Sang förlängt med United medan Paul Pogba och José Mourinho är nominerade till Premier League-pris.

Player of the Year-uppföljning

Vi ska börja med gårdagskvällens gala. Allt det viktigaste tog vi upp i gårdagens liveblogg. Vi har dock lite uppstädning kvar.

Det första vi ska notera är att David de Gea fick 67 procent av de 107 000 rösterna för Sir Matt Busby Player of the Year. Jesse Lingard tog andraplatsen med 10 procent medan 8 procent röstade på Romelu Lukaku.

I samband med att Michael Carrick fick sitt hederspris (Special Recognition Award) visade United ett par riktigt härliga videoklipp. Dels ett med höjdpunkter från Carricks Unitedkarriär och dels ett där ett gäng fotbollsprofiler samt Carricks båda barn fick hylla honom. De videoklippen uppmanar jag er att leta upp! Ja, egentligen tycker jag att ni ska se hela hyllningen till Carrick, vilket ni kan göra om ni spolar fram till klockan 23.40 i sändningen på Viaplay. Till och med José Mourinho framstår som sympatisk där!

Klippet med hyllningar till Carrick går att se på Mutv.com.

Höjdpunkter från gårdagens gala i videon nedan:

Lite mer från galan sist i den här artikeln.

Sang skrev nytt kontrakt

Reservlagets mittfältare Tom Sang har signerat en kontraktsförlängning med United. Aningen överraskande, kan jag tycka. Sang är ingen spelare som utmärker sig så värst mycket när han spelar.

Den här säsongen har det bara blivit nio matcher i reservlaget och fem i Uefa Youth League. Att Sang inte har fått mer speltid förklaras delvis av att han har dragits med skador.

Lukaku ska kunna spela finalen

Dagens besked om Romelu Lukaku är att han förväntas vara spelklar till FA-cupfinalen. Återstår att se om det blir hans comeback eller om han hinner öva upp matchformen i någon av de återstående ligamatcherna.

Pogba och Mourinho nominerade

Premier Leagues bästa i april månad ska koras. United har tre nomineringar den här gången. José Mourinho är nominerad till priset som månadens manager medan Paul Pogba har chansen att vinna månadens spelare och månadens mål.

Blind och Darmian fria att lämna

Daley Blind och Matteo Darmian är fria att lämna Manchester United. Det beskedet ska de båda försvararna ha fått, rapporterar Paul Hirst för Times.

United förväntas begära runt 15 miljoner pund vardera för spelarna. Roma nämns som en tänkbar destination för Blind medan Darmian kopplas samman med Juventus.

Anledningen till att United vill sälja spelarna är för att göra utrymme i truppen. José Mourinho sägs vilja värva två ytterbackar till nästa säsong.

I samma artikel skriver Hirst att Timothy Fosu-Mensah och Axel Tuanzebe kommer att följa med på årets sommarturné. Detta för att se om de båda ungdomarna är redo för en ordinarie plats i truppen.

Parlamentet debatterar safe standing

Den 25 juni kommer det brittiska parlamentet debattera safe standing. Detta då fler än 110 000 skrev på en namnlista.

Ferdinand om försvarsspel

Rio Ferdinand diskuterar försvarsspel i den moderna fotbollen.

Beckham fyller år

Världens bästa högerfot blir idag 43 år gammal. Ja, resten av David Beckham fyller också 43 år idag…

Lite mer Player of the Year-gala