Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Watford

Embed from Getty Images

Säsongens sista ligamatch står för dörren. Manchester United tar emot Watford på Old Trafford i en match som inte betyder särskilt mycket, för något av lagen. Fokus riktas istället åt Michael Carrick, som gör sin sista match för karriären och tackas därmed av efter en fantastisk tid som spelare i klubben.

Efter att United säkrat andraplatsen i ligan under torsdagskvällen via 0-0 mot West Ham, riktas nu blickarna mot Old Trafford för en sista gång den här säsongen. Laget fortsätter roteras och vi kan åtminstone hoppas och hålla tummarna för att någon eller några yngre förmågor får chansen. Där har det bland annat ropats mycket på att 18-årige Tahith Chong ska få känna på Premier League-fotboll för första gången. José Mourinho menar att vi inte får se några juniorer i laget, men möjligtvis kan någon få en plats på bänken, får vi hoppas.

Manchester United

Vårt rödklädda lag har som sagt inget av större vikt att spela för, men bör sannerligen sikta på att avsluta snyggt inför hemmafansen. Efter en säsong som svängt kraftigt upp och ned resultatmässigt, med ofta (men inte alltid) bra resultat och en fotboll som många gånger tråkat ut både motståndare och supportrar, ska ligasäsongen 2017/2018 nu bommas igen.

Michael Carrick har haft en fantastisk karriär i United-tröjan, och kommer i matchen mot Watford på söndag att göra sitt sista framträdande som spelare för klubben. Efter 12 år och 18 titlar i United, där han vunnit allt som går att vinna på klubblagsnivå, tackas en klubblegendar nu av för gott.

Embed from Getty Images

Till nästa säsong vankas en plats i ledarstaben för 36-åringen, en roll han redan hunnit känna på under en tid. Personligen känns det helt rätt med Carricks nya roll i klubben och det känns minst sagt som att han har en hel del att bidra med vid sidan av planen.

Carrick kommer givetvis att starta matchen, vilket Mourinho redan bekräftat, och sedermera bytas ut till supportrarnas hyllningar.

José Mourinho bekräftade hela sju startspelare till Watford-matchen efter torsdagens möte i med West Ham. Sergio Romero, Eric Bailly, Daley Blind, Marcus Rashford, Anthony Martial och Juan Mata kommer alla att spela från start enligt portugisen. Den sjunde spelaren är givetvis Michael Carrick, som då gör sin 464:e och sista match för Manchester United.

Embed from Getty Images

På frågan om det kommer att inkluderas några yngre spelare i laget svarade Mourinho bestämt nej. Anledningen ska vara att han vill ge speltid till de spelare som inte deltog något nämnvärt mot West Ham. Väldigt tråkigt, känner jag personligen. I övrigt är det endast Romelu Lukaku och Marouane Fellaini som missar matchen, båda på grund av skada.

United möter, den 19:e maj, Chelsea i FA-cupens final på Wembley. Säsongens viktigaste match på många vis. Troligen har José Mourinho den bataljen i baktanken när han placerar ut laget mot Watford. Några spelare ska få sin chans att försöka ta sig in i elvan, t.ex. Bailly, Mata, Rachford och Martial. Några ska vilas lite extra efter mycket matchande på senare tid, t.ex. Smalling, Valencia, Lingard och Alexis.

Embed from Getty Images

Hur mycket Mourinho väljer att ta hänsyn till finalen mot Chelsea återstår att se, men att den finns med där i tankegångarna kan vi ta för givet. Enda chansen på titel, Antonio Conte står på andra sidan,  det finns många tunga ingredienser där.

Se nu till att avsluta den här Premier League-säsongen snyggt, och värdigt.

Möjlig startelva:
Romero
Valencia – Bailly – Smalling – Blind
Matic – Carrick
Mata – Pogba – Martial
Rashford

Watford

Inte heller Watford har något större att spela för på söndag. Laget är sedan ett par omgångar tillbaka redan säkra från degradering, och har egentligen inget mer än en mer eller mindre akademisk tiondeplats att spela för. “The Hornets” ligger för närvarande på en 13:e plats, vilket tangerar den bästa placeringen klubben haft i PL sedan återkomsten. Man kan alltså sluta tia vid vinst i matchen samtidigt som andra resultat går vägen.

Watford har, likt United, blandat och gett en del under säsongen. Laget startade mycket bra under den portugisiske tränaren Marco Silvas ledning, men kollapsade totalt efter att Everton försökt få loss managern i jakt på ny tränare. In klev Javi Gracia och tog över skutan, något som lyckades stabilisera prestationerna och till sist säkra en plats i Premier League till kommande säsong.

Embed from Getty Images

En spelare som öppnade säsongen strålande var nyförvärvet från Chelsea, Nathaniel Chalobah (bilden ovan). Tråkigt nog skadade engelsmannen sitt knä såpass allvarligt att han nu varit borta i hela åtta månader. Ett glädjebesked för klubben och givetvis 23-åringen själv, är att han nu äntligen närmar sig en comeback. Det är inte omöjligt att den kan ske mot United på söndag. Chalobah har tränat för fullt och det finns förhoppningar om att han åtminstone ska kunna göra ett inhopp i matchen.

Spelare som är osäkra till spel är Kiko Femenia, André Carrillo och Miguel Britos som alla missade fredagens träning med laget. Etienne Capoue missar matchen på grund av personliga skäl.

Embed from Getty Images

Under säsongen har det spekulerats friskt huruvida Andre Gray eller Troy Deeney (bilden ovan) borde spela från start i anfallsrollen. I den senaste matchen mot Newcastle startade de båda engelsmännen tillsammans, i ett tvåmanna-anfall, för första gången. Det var något som föll väl ut och Watford lyckades vinna matchen med 2-1. Tränare Gracia ville dock inte avslöja om samma uppsättning skulle få chansen mot United, utan ville först överväga motståndets styrkor och svagheter i lugn och ro innan han så småningom fattar det beslutet.

Möjlig startelva:
Karnezis
Janmaat – Cathcart – Kabasele – Holebas
Deulofeu – Hughes – Doucouré – Pereyra
Deeney – Gray

Historik

Manchester United och Watford har mötts nio gånger i Premier League. United har vunnit åtta av de mötena, medan Watford vunnit en gång. Uniteds enda förlust kom förra säsongen då Watford segrade på hemmaplan med 3-1. Det senaste mötet, matchen på Vicarage Road i november, slutade med en 4-2-seger till United. Målen stod Martial, Lingard och Young (2 st) för.

Visste ni att…

… Manchester United är det lag i Premier League-historien som har vunnit säsongens sista match flest gånger, 17 st segrar.

… Det här blir den 500:e Premier League-matchen på Old Trafford. Det är den arenan som fått bevittna flest mål av alla, 1406 st.

… Manchester United har vunnit 13 av de 14 senaste matcherna mot Watford, alla tävlingar inräknade.

Matchfakta

Manchester United
Watford

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 38
Tid: Söndagen den 13 maj 2018, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Fellaini (muskel, ev. 19 maj)
 • Lukaku (fot, ev. 19 maj)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: #N/A
Hemma:3:e14-2-237-944
Bästa målskytt: Lukaku (16)
Disciplin: 60 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F15/4West BromHPL0-1
V18/4BournemouthBPL2-0
V21/4TottenhamNFA2-1
V29/4ArsenalHPL2-1
F4/5BrightonBPL0-1
O10/5West HamBPL0-0

Watford

Skador:

 • Cleverley (hamstring, juni)
 • Hoban (knä, inget datum)
 • Kaboul (fot, juni)
 • Okaka (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Carillo (ljumske)
 • Chalobah (knä)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: #N/A
Borta:14:e4-2-1217-3214
Bästa målskytt: Doucouré (7)
Disciplin: 63 GK, 4 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O31/3BournemouthHPL2-2
F7/4BurnleyHPL1-2
F14/4HuddersfieldBPL0-1
O21/4C PalaceHPL0-0
F30/4TottenhamBPL0-2
V5/5NewcastleHPL2-1

United mot Watford

Totalt: 2919-5-554-26
Premier League: 98-0-123-10
Hemma: 128-3-126-8
SENASTE MÖTENA
V2016-03-02HPL1-0
F2016-09-18BPL1-3
V2017-02-11HPL2-0
V2017-11-28BPL4-2
SENASTE HEMMAMATCHER
V1999-10-16HPL4-1
V2007-01-31HPL4-0
V2016-03-02HPL1-0
V2017-02-11HPL2-0

Domare: Lee Mason

Assisterande: Wilkes, McDonough, fjärdedomare: Swarbrick.
M
PL 2017/18:1741115
PL 2016/17:2074216
PL totalt:242745142463
Snitt (2016-18):3,10,080,050,30
Alla domare 2016/17:3,60,050,060,21
MVOF
Dömt United:211533
Dömt Watford:18846