Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Carrick kommer starta sista matchen och Lukaku kämpar för FA-cupfinalen

Onsdag, dag före match. Eftersom Manchester United har match imorgon, torsdag, mötte José Mourinho pressen i en presskonferens som faktiskt handlade en hel del om matchen. Utöver det tittar på det icke-lanserade, men ändå lanserade, tredjestället och några mål från Becks och Giggs.

Mourinhos presskonferens

Som brukligt är var det presskonferens inför match. Detta är vad José Mourinho hade att säga inför West Ham.

Det har varit svåra dagar kring Sir Alex, har ni varit i kontakt eller om du träffat honom?

“Det är privat. Hans familj har bett om att det skall vara privat, och det respekterar jag.

Hur stort moln blir det över klubben, eftersom det uppenbart är en chock för alla?

“Vi är positiva, väldigt positiva.”

Och du har tillförsikt att han kommer komma tillbaka snabbt och att allt blir bra

“Ja, vi är övertygade [om det].

Så hur påverkar det hur laget inför matchen, om alls?

“Vad?”

Påverkar det inte humöret på dig eller spelare, att det reflekteras?

“Nej. Nej, jag kan bara tänka att om det finns någon koppling så blir det en positiv koppling.”

Om jag får fråga om matchen, vilka spelare är tillgängliga, och om kanske David Moyes jobb som tagit dem från nedflyttningsstrid till där de ligger och är säkra nu?

“Varje manager som lyckas med det, några för att ge några exempel, som Benitez, som Chris Hughton, de börjar och slutar säsongen med klubben och lyckas hålla dem säkra i Premier League, det är ett bra jobb. Några andra exempel som fick sina lag i mitten av säsongen, som lyckades få poäng att rädda dem. Som David [Moyes], som Roy Hodgson och många andra. Igår tror jag, om jag inte har fel, klarade Southampton kontraktet. Så alla dem som lyckades med det har gjort ett bra jobb. Men du vet, det finns andra som tyvärr kommer bli nedflyttade som också gjorde ett bra jobb. Om Carlos [Carvalhal] med Swansea eller David Wagner med Huddersfield, om en av dem åker ut säger jag ändå att de gjort ett jäkla arbete. Eftersom de båda gjorde mycket bra, och en av dem kommer åka ur. Så det är svårt att säga, men specifikt med David Moyes var ändamålet att hålla kvar laget i Premier League och han gjorde det med två matcher kvar, vilket är mycket bra.

Kommer Michael Carrick spela en av de två sista matcherna?

“Han kommer starta den sista matchen. Old Trafford, sista matchen i Premier League, vår kapten framför våra fans – han kommer starta matchen mot Watford.

Kan du förklara, med någon som börjat jobba med honom som spelare och nu när han inleder sin tränarkarriär – kan du förklara kvalitéerna du ser i honom?

“Hans främsta kvalitéer är att vara en man. MAN, stora bokstäver. En riktig man. Och fotbollen är inte full av dem, och inte bara fotboll – samhället är inte fullt av dem. Så när du hittar en av dem, då måste du värdesätta och behålla. Och i det här fallet är det inte om mig, det är om klubben som hade honom i många, många år spelandes fotboll. Och nu när hans kropp säger stopp vill klubben och jag behålla mannen. Så klart har han kvalitéer som vi tror kan göra honom till en bra coach. Och det finns många sätt att gå från spelare till tränare. En del föredrar att ha några år att studerande, en del föredrar att gå till ungdomsfotboll innan de går till seniorfotboll. I det här fallet tog vi beslutet att det räcker med att byta tröja, byta omklädningsrum och kontor och sluta vara en spelare för att bli en assistent. Och jag tror att på det sätt som jag jobbar med mina assistenter ger jag dem väldigt bra möjligheter för deras evolution, och jag tror att Michael kan vara väldigt nyttig för oss.”

Hur ser truppen ut både fysiskt och psykiskt efter förra matchen?

“De jobbar alla bra, även veckor som ger dåliga insatser eller dåliga resultat har jag inget dåligt att säga om mina spelares professionalism under säsongen. De är professionella, de arbetar bra och tränar bra och den här veckan var inte annorlunda.

“På skadefronten är det Lukaku och Fellaini som saknas till imorgon, och utöver det är Jones och Sanchez tillbaka. Inga fler problem.”

Kan Lukaku spela i sista Premier League-matchen eller FA-cupfinalen?

“Det är FA-cupfinalen vi försöker mot.”

Och Fellaini, vad är hans problem?

“Det är muskulärt, även där försöker vi inför sista matchen.”

Tredjestället släppt – men ändå inte

Idag var det tänkt att Uniteds tredjeställ inför nästa säsongen skulle lanseras. Detta har dock skjutits upp till fredag, på grund av allt runt Sir Alex.

Antingen var det någon som glömde detta på Adidas, eller så var det någon smart PR-person på Adidas som förstod att det skulle bli artiklar ( = gratisreklam) ifall de “råkar” släppa tröjan på sin hemsida ändå.

Oavsett om någon på Adidas var smart eller klantig var det just detta som hände. Vill ni se tröjan, titta in på United.no och deras artikel.

Domare till söndag

I den sista ligamatchen för säsongen, alltså den på söndag mot Watford (inte West Ham imorgon), håller Lee Mason i pipan. På linjerna går Matthew Wilkes och Mick McDonough, med Neil Swarbrick som fjärdedomare.

United har överlag bra statistik med Mason som domare. Faktum är att vid samtliga tio gånger han dömt på Old Trafford i Premier League så har United vunnit. De fem bortamatcher i ligan han hållit i pipan har vi två segrar, två oavgjorda och en förlust. Senast vi hade honom var borta mot Huddersfield i höstas, en match som Victor Lindelöf inte minns med glädje.

Watford har haft Mason i elva ligamatcher, med 4-2-5 i facit.

Giggs och Beckham mot West Ham

2009 gjorde Ryan Giggs så här mot West Ham, något som vi minns med kärlek. Ännu snyggare kanske Beckhams chipp från 2002 var…