Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Willie Kirk blir assisterande tränare för damlaget

Manchester United har idag meddelat att Willie Kirk anställs som assisterande tränare för damlaget. Kirk kommer därmed jobba tillsammans med huvudtränare Casey Stoney i Uniteds nyetablerade damlag.

De senaste säsongerna har Kirk, som är 40 år gammal, varit huvudtränare för Bristol City Women, som han förde upp till förstadivisionen. (Uniteds damlag inleder i andradivisionen.)

Willie Kirk:

Att få chansen att jobba med Casey Stoney och vara en del av ett lag som skapas från ingenting är, för mig, en möjlighet som inte gick att missa. Manchester United är känt världen runt för att utveckla unga talanger och det kommer att fortsätta i damlaget.

Jag skulle vilja tacka Casey för att hon ger mig den här möjligheten och jag vet att vår kunskap och erfarenhet kommer att komplettera varandra då vi jobbar tillsammans för att utveckla ett spännande nytt lag.

Casey Stoney:

Att anställa Willie är fantastiskt och han har en bevisad historik med att utveckla unga spelare. Jag tror att vi tillsammans har möjligheten att bygga något väldigt speciellt i Manchester United. Jag ser fram emot att jobba med honom då vi inleder den här spännande resan.

United har fortfarande inte presenterat några spelare för damlaget. Spekulationer gör dock gällande att United har gjort klart med ett antal meriterade spelare.