Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Casey Stoney blir huvudtränare för damlaget

Manchester United meddelade under fredagseftermiddagen att 36-åriga Casey Stoney blir huvudtränare för det nystartade damlaget. Tidigare i år avslutade Stoney sin spelarkarriär och har nyligen avklarat sin tränarutbildning. Hennes senaste jobb var som assisterande tränare för det engelska damlandslaget.

Casey Stoney, en mångsidigt försvarare samt lagkapten på internationell nivå, har inkasserat hela 130-landskamper för England. Under sin karriär har hon kammat hem hela 12 större troféer, för bland annat Arsenal, Chelsea och Liverpool.

“Jag är mycket glad över att ha gått till Manchester United, detta är den största klubben i världen. Det faktum att vi ska ha ett damlag och att jag kommer att få introducera det från början, bygga ett lag, bygga en filosofi, med världens största klubb, betyder att det, för mig, inte finns någon mer spännande möjlighet”, berättar Stoney till Uniteds officiella hemsida.

“Mitt yttersta mål är att bygga detta lag så att alla små tjejer som växer upp drömmer om att spela för Manchester United när de blir äldre, eftersom de är det mest framgångsrika laget inom damfotbollen”, fortsätter 36-åringen.

Manchester Uniteds verkställande vice ordförande, Ed Woodward, välkomnade Casey Stoney till klubben med varma ord.

“Anställningen av Casey visar på önskan att vi måste lyckas. Hennes erfarenhet och kunskap om spelet, både som tränare och  spelare, gjorde henne till en framstående kandidat till rollen”

“Under sin framgångsrika spelarkarriär, som sträckte sig över 18 år, tjänade hon ihop över 100 landskamper för England och är en beprövad ledare samt tränare, där hon har varit kapten för många av lagen hon spelat för. Hon utger en positiv och vinnande mentalitet som kommer att bli till stor nytta för laget”

“Casey kommer att bygga vidare på framgången för Girls Regional Talent Club och delar vår filosofi om att skapa en väg från akademin till förstalaget. Jag skulle vilja ta tillfället i akt att välkomna henne till Manchester United”

Nedan kan ni ta del av ett kortare videoklipp från första dagen med nytillträdde Casey Stoney.