Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Chong är för imorgon, inte för idag; Sánchez spelar direkt; kapten Valencia

Manchester United inledde försäsongen 2018/19 med att spela 1-1 mot Club América i Arizona. Juan Mata kvitterade för United i slutet av matchen men det var Andreas Pereira och Tahith Chong som utmärkte sig mest.

Snart är det dags igen. Redan på söndag kväll ska United tampas med San Jose Earthquakes i Santa Clara.

  • Tahith Chong: Om någon hade förhoppningar om att Chong på allvar ska ta plats i truppen den här säsongen så grusades de förhoppningarna av José Mourinho. ”Fysiskt är han inte är redo.”
  • Alexis Sánchez kommer att spela mot San Jose om han är på plats i USA i tid.
  • Lagkapten: Antonio Valencia blir lagkapten den här säsongen.

Snackisar efter Manchester United – Club América 1-1

Mourinho om matchen

José Mourinho snackade ner matchen på en presskonferens. Hela presskonferensen går att se här.

”Det var en bra träningsmatch för oss och antagligen också för dem,” sammanfattade Uniteds manager.

”De börjar ligan den här veckan, så de är längre fram än vi är. Båda lagen kämpade för ett resultat, vilket gjorde matchen ganska bra. I första halvlek var vi det bättre laget, i andra halvlek började de bättre än oss. De gjorde mål.

”Sedan utan den enda anfallaren vi har här var vi tvingade att gå för det. Spelarna visade sin intention, så det var okej.”

Mourinho om Chong

Tahith Chong imponerade under den halvtimme han fick. Är han nu redo för en plats i a-lagstruppen?

”Jag har planer på att låta honom träna med oss så ofta som möjligt, för det förbättrar hans utveckling. Men han måste spela där han hör hemma, han måste spela i akademin och utvecklas fysiskt. För fysiskt är han inte är redo.

”Tekniskt är han väldigt bra, taktiskt förstår han matchen, han förstår sin position. Men i den fysiska aspekten, när matchen kommer till kontaktsituationer har han problem, han är ömtålig. Han är fortfarande en unge.

”Men talangen är där, personligheten är där, passionen, viljan att spela, ödmjukheten att lära. Så det här är en fantastisk erfarenhet för honom. Kan han spela som idag, 20-25 minuter, i varje match och om han under säsongen tränar med oss och om han under säsongen har ett par möjligheter att spela minuter med oss vet jag inte. Det beror på. Framför allt några cupmatcher.

”Givetvis är han en av de bra pojkarna vi har. Han är inte för idag. Men för imorgon är han en bra pojke.”

Mourinho pratade också om Chong i en intervju med MUTV.

”Han var bra. Han kom med en intention att visa. Aktionen för inlägget till målet är en vacker aktion. Han var entusiastisk, han hade självförtroende att spela. Fysiskt har han sina begränsningar.

”När han har en touch till och han tillåter kroppskontakt förlorar han givetvis för alla. Men med bollen har han kvaliteter.”

Mourinho om Sánchez

”När Alexis Sánchez landar [i USA] måste han spela. Han tränade med oss fem dagar innan vi reste till Los Angeles. Han tränar individuellt men när han kommer så måste han spela.”

På en direkt fråga om Sánchez kommer att spela på söndag svarade Mourinho att det beror på om han är på plats i tid. Managern hävdar att han inte vet exakt när Sánchez är på plats i USA.

Mourinho om kaptensfrågan

Antonio Valencia kommer att bära kaptensbindeln den här säsongen. Så mycket bekräftade Mourinho i praktiken på presskonferensen.

Embed from Getty Images

”Kaptenen [förra säsongen] var Valencia. Jag tror att han kommer att vara kapten. När han inte spelar måste vi fatta beslut. Det beror på vem som är på planen. Om Smalling är eller Ashley Young eller Herrera eller Mata… om de är på planen [är] de ett alternativ. En kille som Matic har alla attribut att vara en Manchester United-kapten men han kom för bara ett år sedan.

”Men jag bryr mig aldrig så mycket om kaptensfrågan. Jag bryr mig mer om livet i omklädningsrummet, ledarna i omklädningsrummet. Armbandet betyder vad armbandet betyder.”

Mer matchreaktion

Målskytten Juan Mata snackade med MUTV direkt efter slutsignal. Han var relativt belåten och tycker att det är bra att så många ungdomar är med på turnén.