Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Club América 1-1

Embed from Getty Images

Säsongen 2018/19 är igång. Manchester United spelade 1-1 mot Club América i Arizona. Det mexikanska laget tog ledningen efter en timme men United kunde kvittera genom Juan Mata.

På intet sätt en sprudlande träningsmatch men några ljusglimtar fanns. Framför allt Andreas Pereira och Tahith Chong tog för sig.

Pereira sittande mittfältare

United formerade laget i en 4-3-3-formation med Andreas Pereira, Scott McTominay och Ander Herrera på mittfältet. Pereira tog rollen som sittande mittfältare, med Herrera till höger och McTominay till vänster.

Givetvis ingen perfekt insats av Pereira – perfekt existerar inte den här tiden på året – men han var utan tvekan bäst på mittfältet, något som många noterade.

Det är framför allt i passningsspelet som Pereira imponerar. Han har ett bra tillslag på bollen och som regel hittar han passningar i offensiv riktning.

Att det är som sittande mittfältare han ska spela i United verkar José Mourinho ha bestämt. Pereira spelade sittande mittfältare både förra försäsongen och förrförra försäsongen. Annars har han vanligen spelat i en offensivare roll och när han var på lån i Valencia förra säsongen spelade oftast yttermittfältare.

Embed from Getty Images

Fortfarande finns det anledning att ifrågasätta hans fysik och hans förmåga som bollvinnare. Men det ska noteras att han fortfarande är väldigt oerfaren i den här rollen, så det borde bara kunna bli bättre och bättre.

Återstår att se om det finns en plats för Andreas Pereira i truppen den här säsongen.

Målvakterna

Lee Grant gjorde debut i Manchester Uniteds mål och kommer undan med ett godkänt betyg. Veteranmålvakten fick visa snabba reflexer vid några tillfällen, även om jag väl inte var helt förtjust i de returer han släppte när han räddade. Med mer alerta motståndaranfallare kunde det ha blivit ett par returmål.

Embed from Getty Images

Joel Pereira ersatte Grant inför andra halvlek. Pereira imponerade tidigt med en frilägesräddning. Därefter fick han hämta bollen ur eget nät efter en nick som var omöjlig att rädda. I övrigt hade han inte så värst mycket att göra.

Försvaret

Backlinjen skötte sig bra i första halvlek, då Eric Bailly var dominant. I andra halvlek såg försvararna aningen trötta ut och mittbackarna, Bailly framför allt, har alldeles för dålig koll när Martin kliver fram och nickar in Club Américas ledningsmål.

Embed from Getty Images

Luke Shaw gjorde det okej på vänsterbacken men det var näppeligen en insats som får någon att utropa honom till Manchester Uniteds självklara vänsterback. På högerbacken fick Antonio Valencia och Tim Fosu-Mensah varsin halvlek, utan att utmärka sig varken positivt eller negativt.

Skadebekymmer?

Anthony Martial spelade en timme. Han var framför allt i första halvlek väldigt företagsam. Vi oroas dock en aning av att han såg ut att ha något problem då han lämnade planen. Förhoppningsvis inget som sitter i.

Scott McTominay klev ut efter en smäll mot huvudet eller nacken. Det såg otäckt ut ett tag men efter han stund kunde han resa sig och han såg relativt okej ut när han lämnade planen.

En kvart för Greenwood

Med kvarten kvar att spela blev Mason Greenwood inbytt. Han fick för lite speltid för att han ska kunna bedömas ordentligt. Att en 16-åring får en kvart för Manchester United måste ändå noteras.

Embed from Getty Images

Greenwood stod för en riktigt fin prestation, då han fick till ett bra avslut. Tyvärr räddade målvakten. Förhoppningsvis får vi se mycket mer av Greenwood under turnén.

Förutom Greenwood var det bara Angel Gomes och Tahith Chong av nykomlingarna som fick speltid. Gomes spelade alldeles för kort tid för att bedömas medan Chong får en egen rubrik.

Chong presenterade sig

Vi sparar givetvis det bästa till sist och det bästa idag var Tahith Chong. Den unga holländaren kom in direkt efter Club Américas ledningsmål. Han tog plats som högerytter och gjorde en utmärkt insats.

Chong var väldigt aktiv under sin halvtimme på planen. Alltid spelbar och när han gjorde något litet misstag så borstade han av sig det och sökte genast bollen på nytt.

Även defensivt visade han fina takter och mexikanerna fick aldrig en lugn stund med bollen.

Embed from Getty Images

Men det vi framför allt tar med oss är givetvis det arbete han gör före Matas kvitteringsmål. Chong hämtar en lös boll vid höger hörnflagga, utmanar sin försvarare och måttar sedan ett perfekt inlägg till Ander Herrera. Det borde ha varit mål för Herrera men det blev bara en nick i stolpen, där Mata sedan höll sig framme på returen.

Chong vill vi se mer av, mycket mer av!

https://twitter.com/MxZvGx/status/1020164362059878400

Res med oss till Manchester!