Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Man kan inte få allt man vill ha i livet; Martial kan få lämna trots allt

Så här dagen efter Uniteds tämligen usla match mot San Jose finns en hel del att prata om, till exempel Anthony Martial. Så sent som igår gick tongångarna att han inte skulle få lämna United, nu har de ändrats lite och nu skall han få lämna – om en utländsk klubb matchar Uniteds värdering av honom. Fransmannens minst sagt slätstrukna insats igår lär dock inte ha imponerat på någon.

Utöver Martial pratar vi lite mer om Maguire-ryktet, Valencias skada och en träningsmatch för damerna som tydligen är superhemlig. Men först; Mourinhos presskonferens från efter gårdagens match.

Mourinhos presskonferens

Frågorna var väldigt svårhörda från presskonferensen, men i korthet kan man säga att Mourinho var:

  • Glad över att Alexis kunde spela lite drygt en timme.
  • Glad över att motståndarna gick in helt och fullt i matchen.
  • Kryptisk över Martial (mer om det nedan).
  • Gnällig över förutsättningarna för försäsongen.
  • Tydlig med att Matic inte kommer spela nästa träningsmatch, eller att någon annan som inte var tillgänglig igår är det nästa match heller.
  • Lika tydlig med att varken Pogba eller Lukaku kommer kunna spela premiären mot Leicester.

Se hela presskonferensen här.

Martial kan få lämna trots allt

Som sagt, det var så sent som igår som vi rapporterade att Mirror Football var bensäkra på att United inte kommer sälja Anthony Martial den här säsongen.

Idag kommer dock andra uppgifter som säger att Mourinho ändrat sig, och att om det kommer ett bud som United tycker är bra nog så kommer fransmannen på lämna klubben.

Embed from Getty Images

Det skall dock vara så att Mourinho föredrar att sälja till en klubb som inte spelar i Premier League, något som i och med ändringen av transferfönstret faktiskt skulle kunna vara enklare. Eftersom Martial lär behövas i premiären, och fönstret för engelska klubbar stänger före premiären, så lär United inte vilja sälja honom före det. När Lukaku, Rashford och Lingard med flera är tillbaka bör dock möjligheten vara större för Martial att få lämna, och då har fortfarande det franska, tyska, spanska, italienska och tyska fönstren öppna.

Även The Telegraph säger samma sak som The Guardian, så låt oss se om Martial har vad som krävs för att lyckas i United eller om han väljer den enkla vägen och byter klubb.

Maguire första prioritet

Trots att han värvat in både Bailly och Lindelöf de två senaste somrarna, och att det är den minst sagt tveksamma offensiven som just nu känns i behov av förstärkning, så verkar José Mourinho ha bestämt sig för att en mittback måste in till United. Det har varit snack om många, men just nu verkar det vara Harry Maguire som leder racet.

Maguire kom till Leicester förra sommaren, och har lång tid kvar på sitt kontrakt med dem, men skall få lämna klubben om ett rejält bud kommer. Enligt vissa rapporter vill Leicester ha 750 miljoner kronor för backen, något undertecknad tycker är en löjeväckande summa för en mittback av Maguires kvalitet.

Ingen större fara med Valencia

The Mirror rapporterar att Antonio Valencia skall vara fit for fight redan mot Milan, trots att han klev av tidigt mot San Jose. Skadan skall bara ha varit lindrig.

Dammatch – utan resultat

Manchester Uniteds damer har spelat träningsmatch mot Blackburn.

Matchen spelades bakom stängda dörrar, och det har inte heller rapporterats något resultat. Man undrar ju om United verkligen vill uppbåda något intresse för sitt nystartade damlag. De gör det på ett konstigt sätt hittills i alla fall.