Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matic på plats; Martial får inte lämna; Pereira pratar om sin roll

Embed from Getty Images

Vi har söndag, vi har match! Klockan 23.00 (svensk tid) ikväll möter Manchester United San Jose Earthquakes. Införrapporten som vi publicerade igår hittar ni här, och även om ni av rubriken ser att Nemanja Matic nu är på plats i Los Angeles (vilket vi inte visste när införrapporten skrevs) har United bekräftat att Matic inte kommer vara involverad i kvällens match.

I övrigt lyssnar vi lite på Andreas Pereira och hans förhoppningar, vi träffar Stefano Rapetti som är ny i ledarstaben och diskuterar lite Anthony Martial.

Matic på plats

Nemanja Matic gjorde sin sista match i VM den 27 juni, då laget förlorade mot Brasilien och därmed missade chansen att gå till åttondelsfinal.

Matic har nu haft sina tre veckors semester, och är alltså förste VM-spelare som ansluter till laget.

Embed from Getty Images

Det låter på Uniteds hemsida. som att han inte flög med till Santa Clara där kvällens match spelar, utan att han stannade i Los Angeles. Oavsett så kommer han inte spela kvällens match, utan lär fokusera på att hamna rätt i tiden så att jetlagen inte ställer till det för mycket.

Undertecknad hade gärna sett ytterligare en veckas semester för Matic, då han såg mer än lovligt trött ut under delar av förra säsongen och även i VM. Men förhoppningsvis har det räckt med dessa veckor.

Martial vill, men får inte, lämna?

Anthony Martial har, efter sin succéartade start i klubben, inte riktigt haft den utveckling som de flesta av oss hoppades på.

Det har också ryktats att han vill lämna, särskilt efter hans agents mindre smickrande kommentarer tidigare i somras, och enligt The Mirror så skall Martial fortfarande vara sugen på att lämna – men att United helt enkelt säger nej.

Martials kontrakt går ut nästa sommar, men klubben har en klausul på att förlänga det med ytterligare en säsong, vilket man givetvis kommer göra så att man inte tappar Martial gratis.

Embed from Getty Images

I och med att både Lukaku och Rashford saknas under hela försäsongen, och även missar premiären mot Leicester, så har Martial alla chanser i världen att göra en av de tre anfallspositionerna till sin. Frågan är väl om han har inställningen att göra det.

Sanchez har nu också tränat

Han var sen till USA på grund av sitt visumstrul. Men nu är Alexis Sanchez på plats, och allt tyder på att han kommer spela mot San Jose. Nu har han även tränat i USA och vi får hoppas att han är snabb på att anpassa sig till tidsomställningen.

Nummer 6 för Pereira i framtiden?

Det har varit en hel del prat om Andrea Pereira de senaste dagarna, bland annat då han var vår främste mittfältare i matchen mot Club América.

Embed from Getty Images

Tidigare har den unge brassen (född i Belgien) spelat främst som en offensiv mittfältare, och under sitt låneår i Valencia spelade han i en mer klassisk yttermittfältsposition. José Mourinho ser dock en renodlat central mittfältsposition (”nummer 6”) som den bästa för Pereira, och han spelade där under försäsongen i fjol och även i årets första träningsmatch.

Pereira själv säger att han spelar där tränaren vill ha honom, och att han lär sig mycket både av Mourinho men också av Michael Carrick som ju har viss erfarenhet av att spela där.

Att en spelare som lirar offensivt i unga år tar ett eller ett par kliv ner i banan när det är dags seniorfotboll är inget ovanligt. I United såg vi det på 90-talet med Paul Scholes, som kom upp som en forward, och nu i truppen finns Nemanja Matic som tidigare i sin karriär sågs som en offensiv mittfältare, något man inte kan beskylla honom för att vara numera.

Rapetti om sin roll

United har tagit in tre nya tränare till A-laget den här säsongen. Michael Carrick har gått från spelare till tränare, Kieran McKenna kommer från U18 och så har Mourinho hämtat in Stefano Rapetti som han jobbade med i Inter mellan 2009 och 2011.

Rapettis roll är att vara ”Head of fitness”, alltså ansvarig för spelarnas kondition med allt vad som ligger i det.

Med förflutet även i Empoli och Sampdoria är detta första gången som Rapetti jobbar utanför Italien, vilket han verkar se fram emot. Läs hela intervjun här.

U18 förlorade

Embed from Getty Images

Uniteds U18 mötte igår Celtic i en match i vad som kallas SuperCup:NI-turneringen, eller som vi vanliga människor kallar det: en träningsmatch.

United tog ledningen genom ett mål av ytterbacken Ethan Laird, ett mål som ni hittar via länken nedan. Enligt rapporterna föll dock laget ihop efter det, och förlorade med 3-1. Samtliga mål föll i den andra halvleken.

Läs mer om matchen här.