Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: San Jose Earthquakes – Manchester United

Säsongen har kickat igång med sin första träningsmatch, där resultatet skrevs till 1-1 mot Club América. I match nummer två står Mikael Stahres San Jose Earthquakes för motståndet. 

Kan Luke Shaw, Andreas Pereira och övriga spela till sig förtroende från José Mourinho? Detta samt en hel del annat går vi igenom i den här inför-rapporten.

Manchester United

José Mourinho har sagt till Manutd.com att Alexis Sanchez måste spela när han anländer till laget, trots att han just flugit över till USA efter sitt visum-krångel. En viktig boost då chilenaren uppenbart behöver mer tid för att acklimatisera sig till sin nya klubb.

Anthony Martial, som framförallt öppnade förra matchen väldigt piggt, drog på sig en till synes lättare smäll. Men jag räknar kallt med att 22-åringen deltar.

Embed from Getty Images

José Mourinho sade, inför matchen mot Club América, att United kommer starta säsongen med Alexis Sanchez, Anthony Martial och Juan Mata i anfallsuppsättningen. Mycket på grund av att flera offensiva spelare ansluter sent efter VM-deltagande i semifinal och framåt. Är alla tre spelklara, räknar jag med att det också är dessa som får chansen från start för att bygga upp en så bra kemi som möjligt mellan varandra.

Lee Grant, som hade en fin debut i United-tröjan senast, lär fortsatt dela ansvaret i att freda målet med sin målvaktskollega Joel Pereira. Då Sergio Romero fortsatt rehabiliterar en skada (det har inte uttalats något annat), så lär de båda vakta buren en halvlek var även i den här matchen.

I försvarslinjen får vi troligtvis fortsatt se samma spelare som startade senast. Mittlåset med Eric Bailly och Chris Smalling sätter nästan sig självt, då detta är de enda ordinarie mittbackarna som är tillgängliga så tätt inpå VM. Antonio Valencia känns gjuten till höger som läget är nu, med Diogo Dalot skadad och Timothy Fosu-Mensah inte tillräckligt nära en plats i elvan när tävlingssäsongen drar igång.

Embed from Getty Images

Till vänster lär Luke Shaw fortsatt få förtroendet efter en fin första match i USA. Engelsmannen har kört hårt tillsammans med en personlig tränare innan laget samlades, vilket nästan gick att se då 23-åringen kändes snäppet piggare än övriga lagkamrater senast.

Kan detta bli säsongen då Shaw till sist lyckas ro åt sig förstaspaden före Ashley Young? Det återstår givetvis att se, men han har sannerligen chansen nu på försäsongen när den rutinerade 33-åringen är på semester efter ett långt VM. Förmodligen är det här Shaws sista chans, förhoppningsvis kan han ta den.

Flyttar vi sedan vidare till den sista lagdelen – det centrala mittfältet – så känns pusslet återigen tämligen lätt att lägga. Då alternativen bland de ordinarie seniorspelarna är få, så förväntar jag mig att laget ställs upp på samma vis som senast; Andreas Pereira, Scott McTominay samt Ander Herrera.

Embed from Getty Images

Pereira, som hade en fin match senast i min mening, har nu förmodligen sin sista chans att ta en fast plats i och omkring laget. Brassen har det mesta som krävs; bolltrygg, teknisk och en oerhört bra spelförståelse. Det enda som saknas är vissa fysiska aspekter. Frågan är om 22-åringens kvalitéer inte skulle komma än mer till sin rätt ett snäpp högre upp i banan, i en Pogba-liknande roll.

Vilka ynglingar kan vi räkna med att få ta del av? Tahith Chong känns given efter sitt övertygande inhopp senast, där han till stor del låg bakom kvitteringsmålet. Demetri Mitchell bör även han få en del speltid, om inte från start så åtminstone ett något längre inhopp.

I övrigt lär vi återigen få se både Mason Greenwood och Angel Gomes med åtminstone några minuter vardera på planen. Axel Tuanzebe och Timothy Fosu-Mensah kommer säkerligen även de få en del speltid. Annars hade det varit spännande att få se någon av de tre som ej spelade senast; Ro-Shaun Williams, James Garner och Joshua Bohui.

Möjlig startelva:
Grant
Valencia, Bailly, Smalling, Shaw
Herrera, Pereira, McTominay
Mata, Martial, Alexis

San Jose Earthquakes

San Jose, med svenske Mikael Stahre som tränare, ligger för närvarande sist i MLS-tabellen med ynka 12 poäng på 19 matcher. Av lagets senaste 11 matcher, har de inte lyckats vinna en enda. Det är alltså ett lag med ett självförtroende kört i absoluta botten som United ställs mot sent på den svenska söndagskvällen.

Embed from Getty Images

Möjligtvis kan den här matchen bli något av en tändvätska för laget. Det hoppas säkerligen Mikael Stahre och Co på om inte annat. En match mot Manchester United – oavsett stjärnspelare som deltar –  är alltid stort för klubbar, spelare och tränare av den här digniteten.

San Jose kan gå in i matchen helt utan press på något resultat, och skulle de göra en fin match kan det definitivt hjälpa till att boosta självförtroendet och lagmoralen till kommande matcher i ligaspelet.

Laget består till stor del av amerikaner, men är även blandat med ett fåtal spelare från andra delar av världen. Lagets bästa målskytt och poängspelare, Danny Hoesen, kommer exempelvis från Holland. I övrigt kan vi även hitta den tidigare Djurgården- och Malmö-spelaren Magnus Eriksson, som stått för tre mål och tre framspelningar hittills under säsongen.

Eriksson missade den senaste matchen på grund av ”personliga skäl” och det är fortsatt oklart om han åter är spelklar.

Embed from Getty Images

San Joses styrkor i spelet ligger framförallt i att offensivt skapa chanser från ytterkorridorerna av spelplanen. Defensivt har de haft det tufft att försvara sig på fasta situationer, något som United förhoppningsvis kan dra nytta av.

Möjlig startelva:
Tarbell
Lima, Yueill, Cummings, Salinas
Hyka, Godoy, Jungwirth, Qazaishvili
Wondolowski, Hoesen

Historik

Senast lagen möttes var på försäsongsturnén 2015, då under förre tränaren Louis Van Gaal. Matchen slutade med en 3-1-vinst i United-favör. Målen gjordes av Juan Mata, Memphis Depay och Andreas Pereira.

Matchfakta

San Jose Earthquakes
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Träningsmatch
Tid: Söndagen den 22 juli 2018, 23.00
Plats: Santa Clara Stadium, Santa Clara, Kalifornien
Teve: Mutv.com

Manchester United

Målvakter: J Pereira, Grant
Försvarare: Valencia, Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Williams, Smalling, Tuanzebe, Shaw, Mitchell
Mittfältare: Herrera, McTominay, Mata, A Pereira, Chong, Garner, Hamilton, Gomes
Anfallare: Sánchez, Martial, Greenwood, Bohui
Frånvaro: Dalot, Romero (rehabiliteringsträning), De Gea, Jones, Rojo, Lindelöf, Young, Matic, Pogba, Lingard, Fred, Fellaini, Rashford, Lukaku (VM-semester)

San Jose Earthquakes

Målvakter: Bersano, Marcinkowski, Tarbell
Försvarare: Qwiberg, Affolter, Ockford, Jungwirth, Lima, Akanyirige, Quintana, Cummings, Kashia
Mittfältare: Salinas, Hyka, Qazaishvili, Yueill, Wehan, Thompson, Calvillo, Fuentes
Anfallare: Eriksson, Wondolowski, Hoesen, Felipe
Frånvaro: Partida, Amarikwa, Godoy, Alashe (skadade)