Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Coventry City - Manchester United 3-3 (2-4 straffar)
Lidandet med Coventry är större än glädjen för United

Manchester United gjorde upp mot Coventry City under gårdagen på Wembley i en match där en plats i FA-cupfinalen låg i potten. Allting var klappat och klart när Bruno Fernandes skickade in 3-0 till United efter en timmes spel. Det vara bara att invänta slutsignalen…

När slutsignalen ljöd stod det alltså 3-3 på resultattavlan. På drygt 20 minuter hade Championshiplaget Coventry gjort tre mål på United och ordnat fram en förlängning från ingenstans.

Hur var det ens möjligt?

Svaret ligger nog i att när United äger en fotbollsmatch är det som att en femåring äger en atombomb. Har du tur händer inget. Har du otur detonerar den. United har som bekant släppt ett par bomber på sig själva den här säsongen, men igår tog man till det tyngsta artilleriet man kunde mäkta med. På självaste Wembley, när alla trodde det som minst.

United överlevde tack vare ett vidrigt teknologiskt “hjälpmedel”, en ribba, och i slutänden ett straffavgörande.

Det borde ha varit Coventry som segrade egentligen. Lidandet jag känner med Coventry är enormt mycket större än glädjen jag känner för United. Huruvida det är rätt eller fel struntar jag i. Det är bara ofrånkomligen på det viset.

Gårdagen gav oss hursomhelst en biljett till en FA-cupfinal mot Manchester City. Samma visa som förra säsongen? Det spelar knappast någon roll. Vad som däremot spelar roll är vilka som har en enkelbiljett från Old Trafford i sommar. Erik ten Hag bokade in sig själv igår. Bland spelarna borde det vara en självklarhet att Casemiro, Marcus Rashford, Aaron Wan-Bissaka och ytterligare ett gäng gör sin manager sällskap.

Skulle United, mot all förmodan, ta hem FA-cuptiteln i år vore det enda rätta att tillägna den Coventry City.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från tillställningen finns att se här.

Ten Hags presskonferens

  • Det är blandade känslor, men stort att nå FA-cupfinal för andra året i rad.
  • När du är så pass överlägsen i matchen är det emellertid inte bra. I straffläggningen visar vi ändå kyla och god karaktär.
  • Vi kan spela på en väldigt hög nivå i matcher men i samma match sjunka rejält lågt. Det är svårt att förklara, men det har med ansvar att göra, att vara organiserade och ta bra beslut. Vi
  • Nu har vi nått vår andra FA-cupfinal på två år och måste tro på att vi kan vinna. Vi har visat tidigare att vi har förmågan mot de bästa lagen.
  • I slutet av dagen handlar det om vad vi har uppnått. Det är inte pinsamt att, eller sättet på hur, vi tog oss till final.
  • Det var blandade känslor i omklädningsrummet. En eloge till Coventry, men det var också vi som bjöd in dem.
  • Spelarna måste visa att de förtjänar att spela finalen framöver. Men det hade varit skönt att få tillbaka några spelare. För att slå Manchester City krävs inte bara elva spelare, utan en hel, stark trupp.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Skamligt avancemang till finalen