Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Young Boys – Manchester United (Dags för Champions)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Young Boys. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/09/19 23:52

BSC Young Boys – Manchester United 0-3

Uefa Champions League, gruppspel, 1:6 • 2018-09-19, 21.00 • Stade de Suisse Wankdorf Bern, Bern • domare: Deniz Aytekin, Tyskland

 

0-1 (35) Paul Pogba

0-2 (44) Paul Pogba

0-3 (66) Anthony Martial

 

Manchester United

De Gea; Dalot, Smalling, Lindelöf, Shaw; Fred (Fellaini 69), Matic, Pogba (A. Pereira 75); Rashford (Mata 69), Lukaku, Martial

Avbytare: Romero, Bailly, Young, Alexis

BSC Young Boys

Von Ballmoos; Mbabu, Camara, von Bergen, Benito; Fassnacht (Moumi Ngamaleu 65), Sow (Aebischer 59), Sanogo, Sulejmani; Hoarau (Nsame 75), Assale

Avbytare: Wölfi, Bertone, Schick, Garcia

Updated: 2018/09/19 22:59
 • 0
 • Share


2018/09/19 23:52
Tack för idag

Med detta stänger vi matchdagsbloggen för idag.

Tack för visat intresse.

 • 0
 • Share


2018/09/19 23:51
Mourinho efter matchen

José Mourinho pratade med BT Sport efter matchen.

“Jobbet gjort. Inte fenomenalt, bra tillräckligt bra. En svår start, de var intensiva och kompakta, de hade självförtroende efter bra resultat och att spela hemma och mer vana vid underlaget. Men efter det första målet var matchen under kontroll och det var bara en fråga om att kontrollera matchen och göra målen.”

Han kommenterade också underlaget.

“Nu kan jag säga det; jag förstår inte hur du kan spela den bästa klubblagstävlingen på konstgräs.”

Se hela intervjun här. • 0
 • Share


2018/09/19 23:40
Dalot till MUTV

Dalot har pratat med MUTV efter hans debut för Manchester Uniteds A-lag.

Hur kändes det? “Bra. Jag är glad över att ha fått göra min debut för laget. Särskilt i Champions League som är en speciell turnering, så jag är väldigt glad.”

Du såg inte alls nervös ut, var du nervös? “Nej, nej. Det är som för alla spelare som gör debut, man vill spela. Jag ville spela väldigt mycket, och mina lagkamrater fick mig att känna mig komfortabel.”

Det är mycket konkurrens på högerbacksplatsen… “Ja, och det är bra. Det är för laget, det är kamp om platserna och det är vad alla spelare vill. Mitt jobb är att göra det svårt för managern.”

Prestation ikväll, och kaptenens prestation? “Ja, han är en av de bästa spelarna i världen. Han pratar på planen. Han gillar att spela med oss och vi med honom, vi är så glada att ha honom i laget.”

Se hela intervjun här.


 • 0
 • Share


2018/09/19 22:58
Lite annat

Innan vi ser om vi får tag på lite intervjuer så kan vi konstatera att Ronaldo blev utvisad i gruppens andra möte, men att Juventus ändå tog med sig tre poäng hem till Turin. Utvisningen är i mina ögon mycket märklig, men vi skall inte ropa hej på att “slippa” Ronaldo än. En utvisning ger, vad jag har sett, i Champions League en match avstängning automatiskt, men det kan också bli tre. Och blir det tre, ja då slipper vi honom i båda mötena med Juve.

Vi noterar också med glädje att lillebror City förlorade hemma mot Lyon. Och det är ju alltid roligt.

 • 1
 • Share


2018/09/19 22:52
Stabilt

Manchester United inleder Champions League 2018/19 på bästa möjliga sätt. Superstabila 3-0 borta mot Young Boys, och tre poäng med hem till United.

Att Paul Pogba fick göra två och Anthony Martial ett var också så bra det kunde bli nästan.

Detta är en match att vara stolt över.

 • 1
 • Share


2018/09/19 20:48
Knappa kvarten kvar

Kvällens första CL-matcher börjar ta slut, så nu kan vi äntligen vända våra blickar mot Bern och Manchester United.

En ruskigt viktig match som Manchester United bara skall vinna, annars har vi inget i Champions League att göra.

Kan vi lita på att Dalot håller Unitedklass? Skall Fred komma igång ordentligt och även börja prestera framåt? Hur sköter sig Rashford och Martial runt Lukaku? Många frågetecken som gärna får bli utropstecken.

Kom igen nu United!

 • 0
 • Share


2018/09/19 20:07
Tankar om elvan

Det blev någon form av mellanting på mellan den elva jag ville ha och den elva jag trodde. Så här lär den ju ställas upp:

De Gea

Dalot – Smalling – Lindelöf – Shaw

Fred – Matic – Pogba

Rashford – Lukaku – Martial

Om vi börjar från försvaret så ser vi alltså att Diogo Dalot får starta, något jag inte förväntade mig men som jag hoppades på. Förhoppningsvis innebär det att han redan nu är såpass bra att han kan vara med och konkurrera om högerbacksplatsen. Det får vi helt enkelt se om en timme.

På mittfältet gillar jag att Fred är tillbaka i elvan och Andreas Pereira på bänken. Fellaini går alltså från startelvan till bänken, troligen för att vila honom till lördag. I Valencias frånvaro får Pogba återigen kaptensbindeln, man kan ju hoppas att det lyfter honom något.

Längst fram får Alexis vila (han finns på bänken) och Lingard lyser med sin frånvaro. Istället är det Rashford och Martial på varsin sida Lukaku. Rashford förstår jag helt och tycker är given, Martial har däremot extremt mycket att bevisa. Till exempel får han börja med att visa något som helst sug på att ens befinna sig på en fotbollsplan, det är ju inte helt orimligt kan man tycka.

Så, jag är allt som allt glad för elvan och fick äntligen lite längt efter matchen. Måtte denna närmaste timme gå fort.

Updated: 2018/09/19 21:23
 • 0
 • Share


2018/09/19 19:58
Young Boys

Hemmalaget har inte twittrat ut sin elva, utan den hittar vi här.

 • 0
 • Share


2018/09/19 19:54
Dagens elva

Så här ställer Manchester United upp idag:


 • 0
 • Share


2018/09/19 19:39
Viktigt idag

Tidigare idag har jag varit rätt självsäker, men det är faktiskt en väldigt viktig match för United idag. Förlust, eller till och med oavgjort, och vi sitter i en knepig sits framöver, för det är ändå Juventus och Valencia som är de två övriga lagen. Ponera oavgjort idag och mot Valencia hemma, då har vi det inte roligt inför dubbelmötet med Juventus.

Seger idag däremot, då tar vi emot Valencia hemma i början av oktober med en bra chans att ha sex poäng på två matcher, och då står vi väl rustade för Juve. Så det går inte att slappna av idag.

 • 0
 • Share


2018/09/19 18:24
Stillsamt kring A-laget än så länge

Det är inte många timmar kvar nu. Starttiden är den sena för United, alltså 21.00. Men än så länge är det förhållandevis tyst kring laget. Kvällen har liksom inte riktigt kommit igång än, med spekulationer kring hur laget skall spela. Därför kan vi i korthet gå igenom den elva jag skulle vilja se, som delvis är baserad på härliga killgissningar kring hur Young Boys spelar.

För, jag har aldrig sett detta lag spela, det är bara att erkänna. Men med tanke på dominansen de hade i Schweiz förra året och hur de startat den här säsongen förutsätter jag att de är det spelförande laget i de flesta av sina matcher. Vilket är det bästa sättet att få ett spelförande lag att känna sig osäkert? Jo, genom att inte låta dem vara spelförande, därför vill jag se ett bollskickligt United. Kanske den här elvan:

De Gea

Young – Smalling – Lindelöf – Shaw

Fred – Pereira – Pogba

Rashford – Lukaku – Alexis

Jag hade egentligen föredragit att se Dalot till höger, för att jag är nyfiken på honom. Men jag tror helt ärligt inte han får starta, däremot tror jag vi ser honom på bänken.

Jag tror dock inte på den elvan, istället tror jag att vi får se både Fellaini och Matic på mittfältet, istället för Fred och Pereira. Men jag hoppas jag har fel, för de är inte killarna som rullar boll snabbt och fint som vi alla vet.

 • 0
 • Share


2018/09/19 18:02
Gomes straffade Young Boys

I den tredje tilläggsminuten klev lagkapten Angel Gomes fram och satte segermålet från straffpunkten, detta trots att målvakten gick åt rätt håll. Avgjort var det inte för det, i den sjunde tilläggsminuten klev Matej Kovar fram med en räddning som till och med David de Gea skulle vara stolt över.

United var annars sämre i andra halvlek än i första halvlek. Kovar fick göra ett par räddningar.


I en match där domaren genomgående var usel och väldigt snäll mot hemmalaget bjöd han till sist Brandon Williams på en billig straff på tilläggstid. Bland annat blev Mason Greenwood horribelt varnad för filmning, då han sparkades ned precis utanför straffområdet.

Den jobbiga eftermiddagen fortsatte annars för Tahith Chong. Han fick till sist in bollen i mål men då vinkade domaren för offside. Sedan prickade han stolpen och avslutningsvis tvingades han till vård på planen. Verkar inte vara någon fara dock, då han kunde återvända till spel den sista halvminuten.

Värre gick det för George Tanner, som tvingades avbryta. Williams, som alltså fixade straffen, kom in då. Arnau Puigmal (som gav bollen till Williams i straffsituationen), Aliou Traore och Millen Baars (säsongsdebut) gjorde också inhopp.

 • 0
 • Share


2018/09/19 16:52
Oavgjort i halvtid

Mason Greenwood, förstås, höll sig framme och satte distinkt bollen i nät, efter förarbete av James Garner. Målet innebar 1-1.

Young Boys tog ledningen på straff, efter handboll på Tahith Chong. Det har inte varit någon rolig halvlek för Chong. Först sköt han över då han nära nog hade öppet mål. Sedan drog han på sig straffen och därefter en varning för straff. Därefter sparkades han två gånger ned i offensivt straffområde utan att domaren tog notis.

Uniteds tränare Nicky Butt har matchen igenom varit förbannad på domaren. Med rätta, men det känns som att United har lite för stort fokus på domaren.

Att notera är att United idag spelar i en diamantformerad 4-4-2-formation, med Chong som offensiv spets, Angel Gomes till höger och Aidan Barlow till vänster.

I Uniteds grupp vann Juventus tidigare idag med 1-0 i Valencia.

Updated: 2018/09/19 16:55
 • 0
 • Share


2018/09/19 15:57
Gomes, Greenwood och Chong

Uniteds U19-lag har sannolikt stora förhoppningar på den här säsongens Uefa Youth League-äventyr. Laget är starkt och bör vara ett av de bästa i turneringen. Att vinna gruppen (som spelas parallellt med gruppspelet i Champions League) är att rekommendera. Detta då gruppvinnaren går direkt till åttondelsfinal medan grupptvåan får spela playoff mot ett lag från “champions path”.

Startelvan är egentligen utan överraskning, det enda är väl att Luca Ercolani saknas. Ercolani är en av de tre överåriga spelarna i truppen, så gissningsvis beror hans frånvaro på skada. Just de överåriga spelarna är kanske lagets svaghet. De borde ju rimligen vara ledande spelare i laget men varken Ercolani eller Joshua Bohui är på den nivån. Tahith Chong däremot är förstås en av lagets ledande spelare.

Chong och Angel Gomes (som är lagkapten) får nu chansen att leka med Mason Greenwood. Återstår att se om det blir en 4-3-3-formation som MUTV tror eller om det blir en 4-2-3-1-formation med Gomes i rollen som nummer 10.

I backlinjen verkar det dock som att Ethan Laird kommer att spela högerback, med Lee O’Connor centralt och George Tanner till vänster.

MUTV tror att Greenwood startar på kanten. Jag skulle definitivt föredra Greenwood centralt med Bohui på kanten. Bohui har spelat på kanten de senaste gångerna i reservlaget.

I Uefa Youth League tillåts numer fem byten under matchen, något som många lag verkar ha anammat. United har dock aningen svag bredd offensivt, med Millen Baars som enda strikt offensiva spelare på bänken. Nishan Burkart saknas, vilket jag gissar beror på skada. Largie Ramazani är också skadad. Bättre bredd på mittfältet med Dylan Levitt, Arnau Puigmal och Aliou Traore.

Precis som för a-laget blir det idag spel på konstgräs. Akademichef Nicky Butt är tränare för U19-laget, som är en blandning av spelare från junior- och reservlag.

Matchen visas på MUTV men tyvärr bara i Storbritannien och på Irland.

Updated: 2018/09/19 16:00
 • 0
 • Share

Om cirka en halvtimme spelar Uniteds ungdomslag mot Young Boys i Uefa Youth League. Vi kommer så klart uppdatera i halvtid och slutresultat från den matchen.

 • 0
 • Share


2018/09/19 15:24
Tidiga lagnyheter

Vilka som rest med till Bern presenterade vi i vårt nyhetssvep redan igår, och inga indikationer har framkommit att någon mer anslutit. Alltså är det dessa 22 spelare som Mourinho har att välja bland.

Målvakter: De Gea, Romero, Grant

Försvarare: Dalot, Darmian, Lindelöf, Smalling, Bailly, Shaw, Young

Mittfältare: Pogba, Fellaini, Mata, Herrera, A. Pereira, Fred, McTominay, Matic

Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford, Sanchez

Valencia vilas, Jones och Rojo är skadade men varför Lingard inte rest med har vi fortfarande inte hört något om. Så vi får trots allt fortfarande ha en liten dörr öppen för att Jesse Lingard skulle kunna vara med, kommunikationen från United är som vanligt inte på topp.

Vi vet att Luke Shaw kommer spela från start och Uniteds officiella hemsida tyckte också att Mourinhos kommentarer om Marcus Rashford var tillräckliga för att konstatera att han kommer få speltid. Jag är dock inte lika säker.

Men vi bör få se någon form av rotation. De Gea står i mål, det kan vi känna oss trygga med. I försvaret lär Smalling och Lindelöf spela centralt, och om det blir Young, Darmian eller Dalot till höger är i nuläget oklart. Jag hoppas lite på Dalot.

På mittfältet kanske det är dags för Fred igen? I så fall, skall Matic som är avstängd mot Wolves få kliva åt sidan så att Fred får spela ihop med Fellaini, eller är det Fellaini som får vila så att han är fullt frisk till lördagens match? Och Andreas Pereira, kan ha få en ny chans? Troligen inte, är väl troligare att McTominay går före honom just nu.

Längst fram bör vi alltså få en förändring, då Lingard troligen saknas. Mata har ju erfarenhet av att utgå från höger, men det kanske blir Rashford trots allt? Att Lukaku och Alexis tar de två övriga platserna utgår jag från.

 • 0
 • Share


2018/09/19 15:05
Dags för Champions

Champions League drog igång igår igen och vi fick se några förmatcher där till exempel Leo Messi gjorde hattrick, Paris Saint-Germain tappade på stopptid och mästartränaren Pochettino återigen underpresterade med Tottenham.

Men ikväll drar turneringen igång på riktigt, då United skall spela på plastgräs borta mot Young Boys.

Undertecknad är en kraftig motståndare mot spel på konstgräs på professionell nivå. Det är utmärkt för vinterträning och spel på lägre nivå, men när vi pratar om spel på den här nivån skall det inte få finnas. Det är oförlåtligt att allsvenska lag från till exempel Borås och Norrköping lagt dörrmatta, men än konstigare att Young Boys valt underlaget. Kan man inte tillhandahålla gräs kanske man inte skall spela på hög nivå helt enkelt, vi ser liksom inte slalomtävlingar i Danmark då förutsättningarna helt enkelt inte finns.

Men strunt i det, nu befinner vi oss i den här situationen, och vi får göra det bästa av den. United har känt på underlaget och skall på ren klass klara av att besegra schweizarna, oavsett vilket underlag matchen spelas på.

Så klart skall Young Boys inte underskattas, de vann trots allt schweiziska ligan 15 poäng före tvåan Basel förra säsongen, och Basel var det enda lag som United förlorade mot i förra årets CL-gruppspel. Det var dock i omgång fem, när United redan hade fyra raka segrar. Young Boys möter vi i första omgången och det är dessutom schweizarnas första gruppspelsmatch i Champions League någonsin.

Så, jag kan inte känna någon större oro. United har haft två fall framåt i de två senaste matcherna (även om det sett långt ifrån klockrent ut) och skall bara fortsätta den här trenden även idag. Jag kan inte se något annat just nu, men jag har ju haft fel förr…

 • 0
 • Share

Res med oss till Manchester!