Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer: Varför ska vi sluta anfalla?; Schmeichel intresserad av sportchefsroll

I dagens nyhetssvep blickar vi framåt till morgondagens drabbning på Old Trafford mot Huddersfield. Ole Gunnar Solskjaer sade i samma presskonferens efter matchen mot Cardiff att han ser fram emot att spela på Old Trafford och ha fansen bakom sig. Han sade att laget kommer fortsätta spela offensivt för det är det klubben alltid strävar efter. 

Dessutom verkar ett nytt namn ha dykt upp i jakten på rollen som sportchef i klubben. Den här gången handlar det om gamle United-spelaren Peter Schmeichel. 

Presskonferens

”Det kommer bli speciellt att spela hemma på Old Trafford. Jag måste hålla tillbaka mina känslor för jag har ett jobb att utföra. Jag och spelarna ser fram emot att spela här, och det ska vi göra också. Matchen kommer inte bli enkel men jag längtar.”

”Man kan aldrig ha för höga förväntningar. Spelarna sätter standarden för den här klubben och den är väldigt hög. De uppfyllde den under lördagens match och vi har kollat på den igen och tagit med oss lärodomer till nästa.”

Embed from Getty Images

”När du skriver kontrakt med Manchester United så måste du inse att du kommer spela framför världens bästa supportrar. Självförtroendet får du genom dina prestationer och förhoppningsvis fick spelarna bättre förutsättningar efter segern i Wales.” 

Läs rapporten inför matchen imorgon här. 

”Spelarna har inte sagt något om handbroms. Vi har pratat om att när vi gör ett mål så vill vi göra ett till. Och när vi gör två mål så vill vi alltid göra ett tredje. Vi ska alltid anfalla, det är så den här klubben fungerar. Det kommer inte hända i varje match att vi skapar lika många chanser som vi gjorde mot Cardiff, men då är det vår uppgift att förvandla dem till mål. Jag tror inte att någon motståndare vill ha Lingard, Rashford, Martial och Pogba stormande mot sig. Så varför ska vi sluta anfalla?”

Peter Schmeichel som sportchef?

Målvakten har sagt i en intervju med BBC radio att han är intresserad av jobbet som sportchef i klubben. 55-årige Schmeichel som har spenderat åtta år i United och vunnit bland annat fem Premier Leauge-titlar och en Champions Leauge sade så där i intervjun:

”Det viktigaste att United får tillbaka sin identitet och kultur. Jag tror att jag kan ta tillbaka mentalitet som fanns under sir Alex Fergusons tid. Jag ställer frågan till mig själv, har jag de kraven som krävs? Om svaret är ja, då kommer jag lägga mitt namn som kandidat. Jag kommer fundera över julen och nyår och tar sedan ett beslut”, sade han under intervjun. 

Embed from Getty Images

Övrigt

  • The Mirror skriver att klubben kommer inte värva någon spelare i januari. Ed Woodward ska ha gett beskedet till Ole Gunnar Solskjaer när det stod klart att han skulle ta över som tillfällig manager. Samtidigt skriver tidningen att det kommer gå att låna spelare, om det behövs.
  • Mason Greenwood har haft en strålande säsong med reserverna. Och om man ska tro Mirror som skriver att Solskjaer har sagt till honom att han ska förbereda sig till matchen mot Reading i FA-cupens tredje omgång. Ole Gunnar Solskjaer har tidigare meddelat att yngre spelare kommer att få chansen och att han kommer prata med Nicky Butt, som är tränare för U19, och som har bättre koll på de yngre talangerna.
  • Sist kommer en julhälsning från spelarna i Manchester United. De önskar alla supportrar runt om i världen en riktig god jul.