Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Militão en budgetlösning; Mata grubblar vidare; Pereira på väg till Reading

Embed from Getty Images

Manchester United är åter på engelsk mark efter en knapp veckas träningsläger i Dubai. Den slutliga uppladdningen och finslipningen inför söndagens möte med Tottenham sker i Manchester innan man kliver på tåget till London. I dagens nyhetssvep konstaterar vi att spekulationerna kring vem som ska förstärka Uniteds mittlås rullar vidare, att Juan Mata ännu är osäker på hur hans framtid ser ut och att Joel Pereira kan vara på väg till Reading.

Militão, en billigare Koulibaly?

Så länge Manchester United inte gör klart med en ny mittback får vi leva med spekulationerna kring vem som ska kampera ihop med Victor Lindelöf i mitten. Manchester Evening News, som hänvisar till ”källor i Portugal” menar att Portos unge brasilianske mittback Éder Militão finns på klubbens radar och att han ses som ett billigare alternativ än Napolis Kalidou Koulibaly. Det är portugisiska O Jogo som menar att det finns en utköpsklausul på 75 miljoner euro i brasilianarens kontrakt, vilket skulle göra honom drygt 25 miljoner euro billigare än Koulibaly. Att United skulle satsa på ett så pass oprövat kort som Militão får ändå ses som rätt osannolikt då försvarslinjen skrikit efter en ledargestalt med erfarenhet länge nu. Handlar det om en så pass ”liten” skillnad som i fallet ovan så lär pengarna inte vara ett problem i fallet Koulibaly.

Embed from Getty Images

Samtidigt rapporterar Manchester Evening News att Fiorentina inte vill sälja Nikola Milenkovic i januari, vilket annars har varit ett av spåren då det gällt att förstärka defensiven i vinter.

Mata prisad och osäker

Juan Mata tog en omväg via Madrid på väg hem från Dubai. Väl där tog han emot ett av de tretton pris som årligen delas ut till personer som anses ha gjort insatser för idrotten i Spanien. I Matas fall handlade det inte om hans insatser på planen (då hade det knappast blivit nått pris) utan om hans engagemang inom Common Goal. Mata är initiativtagare till projektet där idrottsstjärnor uppmanas skänka en procent av lönen till välgörande ändamål.

I en intervju i spanska AS säger sig Mata vara osäker på hur hans framtid i Manchester United ser ut. Mittfältaren har spenderat fem säsonger i United och sitter på ett utgående kontrakt med klubben. Hur fortsättningen ser ut vet han inte.

”Jag vet inte. Jag har varit i England ett bra tag, i en liga jag är väl anpassad till, men det är sant att man ibland saknar att vara hemma och att man saknar familj och vänner. Men, jag vet inte om jag kommer att återvända till Spanien inom en nära framtid. Jag känner mig lugn. Jag är i en fantastisk klubb som Manchester United, en av de största i världen.”

Reading nästa för Pereira?

I onsdags återvände Joel Pereira från en misslyckad lånesejour i Vitoria Setubal i den portugisiska ligan. Idag kommer det rapporter om att Reading anmält sitt intresse för att låna Pereira resten av säsongen. Reading var ju som bekant laget som Manchester United slog ut i FA-cupen förra helgen och sett till hur man presterat i ligaspelet hittills så verkar man behöva all hjälp man kan få. Klubben parkerar på nedflyttningsplats med fem poäng upp till säker mark. Finländske landslagsreserven Anssi Jaakkola har fått förtroendet på sistone, men med nye portugisiske tränaren José Gomes vid rodret kan det mycket väl hända att Pereira ses som ett reellt alternativ.

Embed from Getty Images

Reserverna på MUTV ikväll

Manchester Uniteds reserver tar sig an Fulham på hemmaplan ikväll. United är inför kvällens möte seriefyra på 25 poäng på 14 matcher. Leder gör Wolverhampton som spelat in 27 poäng på 13 matcher. Fulham å sin sida är tabellnia med 14 inspelade poäng. Senaste mötet med Fulham hämtar vi från augusti då lagen delade på poängen efter 2-2 i seriepremiären. United jagar revansch efter 5-1-förlusten mot Aston Villa senast och kanske får vi se Matty Willock i Ricky Sbragias trupp ikväll. Avspark klockan 21.00 på Leigh Sports Village. Matchen sänds i Viaplay och på MUTV. Sändningen drar igång klockan 19.30.

Embed from Getty Images

Grattis, Bryan!

Vi säger grattis på 62-årsdagen till vår mest långvarige kapten genom tiderna, Bryan Robson.